FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Alfa Romeo Stelvio i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Alfa Romeo Stelvio.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Alfa Romeo Stelvio

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har tagit marknaden med storm genom sitt moderna tillvägagångssätt och fokus på digitalisering. De erbjuder tre olika bilförsäkringsalternativ: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Hedvig skiljer sig från många andra försäkringsbolag genom att erbjuda möjligheten att se prisförslaget direkt på deras hemsida eller i appen genom att ange ditt registreringsnummer och information om din bil. Dessutom kan du teckna eller ändra din försäkring utan bindningstid. En unik fördel med Hedvig är deras inkluderade kristerapiskydd, som hjälper till att behandla psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bra priser på sina bilförsäkringar. Hos ICA Försäkring kan du hitta trafik-, halv- och helförsäkringar. En unik fördel med ICA Försäkring är deras löfte att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att du inte får några skador under den perioden. De erbjuder också populära tillval som hyrbilsersättning och assistans på vägen inom en timme.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar samt ett brett utbud av tillägg. De sticker ut genom att erbjuda fler tillägg än många andra försäkringsbolag. Du kan lägga till tillval som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Dessutom kan du få ersättning på upp till 6000 kronor för skadegörelse, förutsatt att reparationens kostnad överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett förmånligt tilläggspaket vid namn BackUp Plus, som täcker det mesta som kan hända längs vägen. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Detta tillägg ger dig skydd mot bland annat stöld, motorskador och tankning av fel drivmedel.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Alfa Romeo Stelvio

När det gäller trafikförsäkring för din Alfa Romeo Stelvio kan du vända dig till samtliga försäkringsbolag i denna jämförelse. Trafikförsäkringen är en obligatorisk försäkring som täcker skador som kan orsakas på andra personer eller deras egendom vid en eventuell olycka. Alla försäkringsbolag erbjuder trafikförsäkringar som ett grundläggande skydd för din bil.

Halvförsäkring för Alfa Romeo Stelvio

Om du vill ha ett bredare skydd för din Alfa Romeo Stelvio kan du överväga att teckna en halvförsäkring. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis trafikförsäkringens skydd samt extra skydd mot exempelvis stöld, inbrott, brand och glasskador. Räddningsskydd och bärgningshjälp kan också vara inkluderade i halvförsäkringen hos vissa försäkringsbolag.

Helförsäkring för Alfa Romeo Stelvio

För ett ännu mer omfattande skydd kan du välja en helförsäkring för din Alfa Romeo Stelvio. Utöver trafikförsäkringens och halvförsäkringens skydd innebär helförsäkringen vanligtvis ett skydd för vagnskador. Detta kan omfatta skador på din egen bil till följd av exempelvis kollisioner eller olyckor.

Vad kostar en försäkring för en Alfa Romeo Stelvio

Priset på en försäkring för din Alfa Romeo Stelvio kan variera beroende på flera faktorer, inklusive modell och ålder på bilen samt din ålder som ägare och var du bor. För att få en exakt prisuppgift bör du besöka respektive försäkringsbolags webbplatser och ange dina uppgifter, såsom registreringsnummer och personnummer. Därigenom kommer du att få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Alfa Romeo Stelvio

Kan jag byta försäkringsbolag när som helst?

Ja, med Hedvig kan du byta försäkringsbolag utan bindningstid. Andra försäkringsbolag kan ha olika regler, så det är bäst att kontrollera villkoren hos det specifika försäkringsbolaget.

Vilka fördelar erbjuder Hedvig med sin kristerapiskydd?

Hedvig inkluderar kristerapiskydd i sina hel- och halvförsäkringar. Detta ger dig och eventuella passagerare möjlighet till psykisk hjälp efter en trafikolycka eller rån.

Kan jag få ersättning för skadegörelse hos Gjensidige?

Ja, Gjensidige erbjuder ersättning för skadegörelse upp till 6000 kronor, förutsatt att reparationen kostar mer än 1000 kronor.

Vad är unikt med evolis tillval "Ung förare"?

evolis tillval "Ung förare" möjliggör att den förhöjda självrisken för förare under 24 år tas bort.

Skaffa bilförsäkring