FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Audi A3 i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Audi A3.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Audi A3

1. evoli

evoli är ett försäkringsbolag som har valt att satsa på en smidig och digital ansökningsprocess. Deras app ger dig möjlighet att själv lägga till eller ta bort tillval enligt dina önskemål. En unik fördel med evoli är tillvalet "Ung förare", som tillåter förare under 24 år att ta bort den förhöjda självrisken på tio procent av ett prisbasbelopp.

2. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har gjort sig känt genom sitt innovativa och digitala tillvägagångssätt. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen inkluderar skydd mot personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen täcker även stöld, inbrott, brand och glasskador. Helförsäkringen inkluderar allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker samt skydd mot vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen, vilket kan vara till hjälp vid psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Audi A3. En unik fördel med ICA Försäkring är deras femårsprisgaranti, vilket innebär att priset på din försäkring inte höjs under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden. Du kan också välja till populära tillval som hyrbil och assistanstillägg, som ger dig hjälp på vägen inom en timme oavsett orsak.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Audi A3. Vad som sticker ut med Gjensidige är att de erbjuder fler tillägg än många andra försäkringsbolag. Du kan lägga till tillval som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. De erbjuder också ersättning upp till 6000 kronor för skadegörelse, förutsatt att reparationskostnaderna överstiger 1000 kronor.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett tilläggspaket som kallas BackUp Plus, vilket täcker i stort sett allt som kan hända längs vägen. Detta tillägg inkluderar även skydd mot stöld, motorskador och sanering av tanken om du skulle tanka fel drivmedel. För att få teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Audi A3

En trafikförsäkring är den lagstadgade försäkringen som alla bilar måste ha. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom om du skulle vara inblandad i en olycka. Det är viktigt att ha en trafikförsäkring för din Audi A3 för att vara lagligt skyddad på vägarna.

Halvförsäkring för Audi A3

En halvförsäkring är ett steg upp från trafikförsäkringen och ger ett bredare skydd för din Audi A3. Utöver skyddet mot personskador och skador på annans egendom inkluderar halvförsäkringen även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Räddningsskydd och hjälp med bärgning kan också ingå.

Helförsäkring för Audi A3

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Audi A3. Utöver det som trafik- och halvförsäkringen täcker inkluderar helförsäkringen även skydd mot vagnskador. Detta innebär att om din bil blir skadad i en olycka eller på annat sätt lider av vagnsskador, kommer försäkringen att täcka kostnaderna för reparation eller ersättning.

Vad kostar en försäkring för en Audi A3

Priset på en bilförsäkring för en Audi A3 kan variera beroende på flera faktorer, såsom förarens ålder, bilens ålder, körhistorik och geografiskt område.

Frågor & svar om försäkringar för Audi A3

Vilket försäkringsbolag är det bästa för Audi A3?

Svaret på den frågan beror på dina individuella behov och preferenser. evoli, Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder alla fördelaktiga försäkringsalternativ för Audi A3. Det kan vara bra att undersöka deras villkor, priser och tillval för att hitta den bästa försäkringen för dig.

Vilken typ av försäkring behöver jag för min Audi A3?

Det krävs att ha åtminstone en trafikförsäkring för att vara lagligt skyddad på vägarna. Utöver det kan en halvförsäkring eller helförsäkring vara fördelaktig beroende på dina behov och budget. En halvförsäkring ger ett bredare skydd, medan en helförsäkring ger det mest omfattande skyddet.

Vilka tillval bör jag överväga för min Audi A3?

Populära tillval att överväga kan vara hyrbil, assistanstillägg och skydd mot vagnskador. Dessa tillval kan ge extra trygghet och fördelar vid eventuella skador eller problem med din bil.

Vilket försäkringsbolag erbjuder den bästa digitala upplevelsen?

Både Hedvig och evoli har gjort sig kända för sin moderna och användarvänliga digitala plattform. Deras appar och online-tjänster ger dig möjlighet att hantera din försäkring på ett smidigt sätt och göra snabba ändringar vid behov.

Skaffa bilförsäkring