FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Audi A5 i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Audi A5.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Audi A5

1. evoli

evoli är ett digitalt försäkringsbolag som erbjuder en enkel och snabb ansökningsprocess online. De har också en praktisk app där du själv kan lägga till eller ta bort tillval enligt dina önskemål. En unik funktion som evoli erbjuder är "Ung förare"-tillvalet, där den förhöjda självrisken för förare under 24 år kan tas bort.

2. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har gjort sig känt för sin digitala och flexibla approach. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen inkluderar skydd mot personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen erbjuder ytterligare skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgningstjänster. Helförsäkringen täcker allt som trafik- och halvförsäkringarna inkluderar, samt vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi för att hjälpa dig och eventuella passagerare att behandla psykisk ohälsa som kan uppstå till följd av en trafikolycka eller rån. Denna tjänst inkluderar behandling med legitimerade psykologer och erbjuder upp till tio terapisessioner per person.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till förmånliga priser. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Audi A5. En unik förmån med ICA Försäkring är att de garanterar att priset inte höjs under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar under den perioden. Dessutom erbjuder de olika tillval, inklusive assistans på vägen inom en timme och självriskskydd för vagnskador, som gäller även vid utlandsresor.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Audi A5, samt ett pluspaket där du kan lägga till olika tillval. Vad som utmärker Gjensidige är det breda utbudet av tillägg som de erbjuder, till exempel skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Dessa tillägg kan anpassas efter dina specifika behov och ger extra trygghet.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en hel- eller halvförsäkring för Audi A5. Det som gör dem speciella är deras tilläggspaket kallat BackUp Plus, som täcker en rad olika situationer längs vägen, inklusive stöld, motorskador och felaktigt tankat bränsle. För att få tilläggspaketet BackUp Plus måste du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Audi A5

En trafikförsäkring är ett lagkrav och den minsta nödvändiga försäkringen för att få köra din Audi A5 på svenska vägar. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom om du skulle vara inblandad i en olycka. Samtliga nämnda försäkringsbolag erbjuder trafikförsäkringar för Audi A5.

Halvförsäkring för Audi A5

En halvförsäkring ger ett utökat skydd jämfört med trafikförsäkringen. Den inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador, räddningsskydd och bärgningstjänster. Hos Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring kan du teckna en halvförsäkring för din Audi A5 och få det extra skyddet.

Helförsäkring för Audi A5

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Audi A5. Utöver det som trafik- och halvförsäkringarna täcker, inkluderar helförsäkringen skydd mot vagnskador. Du kan välja att teckna helförsäkring hos Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring för att få det mest omfattande skyddet för din Audi A5.

Vad kostar en försäkring för en Audi A5

Priset på en bilförsäkring för en Audi A5 kan variera beroende på flera faktorer, inklusive försäkringsbolaget, din ålder, körhistorik, bostadsområde och mer.

Frågor & svar om försäkringar för Audi A5

Vilket försäkringsbolag är bäst för Audi A5?

Det beror på dina specifika behov och preferenser. evoli, Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder alla olika fördelar och tillval för Audi A5. Det är bäst att jämföra deras erbjudanden och priser för att hitta den försäkring som passar dig bäst.

Vilken typ av försäkring är obligatorisk för Audi A5?

En trafikförsäkring är obligatorisk enligt svensk lag för att få köra din Audi A5 på svenska vägar. Det är den minsta nödvändiga försäkringen och täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka.

Vilken försäkring täcker stöld av min Audi A5?

För att få skydd mot stöld av din Audi A5 behöver du en halv- eller helförsäkring. Dessa försäkringar inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott och skadegörelse.

Kan jag lägga till extra tillval i min bilförsäkring för Audi A5?

Ja, flera försäkringsbolag erbjuder olika tillval som du kan lägga till i din bilförsäkring för Audi A5. Exempel på tillval kan vara assistans på vägen, skydd mot parkeringsskador, hyrbil vid skada och mer.

Skaffa bilförsäkring