FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Audi A6 i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Audi A6.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Audi A6

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som utmanar branschens etablerade bolag genom att erbjuda digitala lösningar och snabb service. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Trafikförsäkringen hos Hedvig ger skydd mot personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar dessutom skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador samt räddningsskydd och bärgning. I helförsäkringen ingår alla tidigare nämnda skydd, samt ett skydd för vagnskador.

En unik förmån hos Hedvig är inkluderandet av kristerapi i hel- eller halvförsäkringen. Detta innebär att du och eventuella passagerare kan få psykiskt stöd efter en trafikolycka eller ett rån. Du kan få upp till tio terapisessioner per person utan att betala självrisk.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till förmånliga priser. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Audi A6. En unik fördel med ICA Försäkring är att de garanterar att ditt pris inte höjs under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden.

ICA Försäkring erbjuder även olika tillval, såsom hyrbil vid skada, assistanstillägg för hjälp på vägen inom en timme, och självriskskydd som kan minska eller ersätta självrisken vid vagnskador, även vid kollisioner utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Audi A6. Vad som skiljer Gjensidige från många andra försäkringsbolag är det breda utbudet av tillval de erbjuder. Tilläggen inkluderar skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Vid skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning, förutsatt att reparationen kostar mer än 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Audi A6. En av de största fördelarna med att välja OKQ8 Försäkring är deras tilläggspaket, BackUp Plus. Detta tilläggspaket erbjuder ett omfattande skydd längs vägen, inklusive stöldskydd, motorskador och sanering av tanken vid felaktig tankning.

För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Audi A6

När du äger en Audi A6 är det lagstadgat att ha en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen ger skydd mot personskador och skador på annans egendom vid en olycka som du orsakar. Samtliga försäkringsbolag som nämns ovan erbjuder trafikförsäkringar för Audi A6.

Halvförsäkring för Audi A6

En halvförsäkring för Audi A6 ger ett bredare skydd jämfört med en trafikförsäkring. Utöver skyddet mot personskador och skador på annans egendom inkluderar halvförsäkringen vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador och räddningsskydd. Vissa försäkringsbolag kan erbjuda ytterligare tillägg och förmåner med sin halvförsäkring.

Helförsäkring för Audi A6

En helförsäkring för Audi A6 ger det mest omfattande skyddet. Förutom skyddet som ingår i trafik- och halvförsäkringar täcker helförsäkringen vanligtvis även vagnskador. Detta innebär att du får skydd för skador på din egen bil, även om du orsakar olyckan.

Vad kostar en försäkring för en Audi A6

Kostnaden för en försäkring för en Audi A6 kan variera beroende på flera faktorer, inklusive ditt försäkringsbolag, försäkringsnivå, din körhistorik, din ålder och din bostadsort.

Frågor & svar om försäkringar för Audi A6

Vilket försäkringsbolag är bäst för Audi A6?

Det bästa försäkringsbolaget för Audi A6 beror på dina personliga behov och preferenser. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring är alla populära val med olika förmåner och tillval. Det är viktigt att jämföra deras erbjudanden och priser för att hitta den bästa lösningen för dig.

Vilken försäkringstyp är nödvändig för Audi A6?

En trafikförsäkring är lagstadgad och nödvändig för att köra en Audi A6 på svenska vägar. Utöver det kan en halvförsäkring eller helförsäkring vara fördelaktiga för att få ett bredare skydd och täcka skador på din egen bil.

Vilket försäkringspaket ska jag välja?

Vilket försäkringspaket du bör välja beror på dina behov och budget. Om du vill ha ett grundläggande skydd kan en trafikförsäkring vara tillräcklig. Om du vill ha ett mer omfattande skydd mot exempelvis stöld och vagnskador kan en halv- eller helförsäkring vara mer lämplig.

Kan jag lägga till tillval i min försäkring?

Ja, flera försäkringsbolag erbjuder olika tillval för att skräddarsy din försäkring efter dina behov. Tillval kan inkludera hyrbil vid skada, assistans på vägen, skydd mot parkeringsskador eller andra specifika förmåner.

Skaffa bilförsäkring