FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Audi A8 i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Audi A8.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Audi A8

1. evoli

evoli är ett digitalt försäkringsbolag som erbjuder snabb ansökningsprocess online. Deras smidiga app ger dig möjlighet att anpassa och välja tillägg som passar dina behov. En unik funktion hos evoli är "Ung förare"-tillvalet, där självrisken för förare under 24 år kan tas bort. Detta kan vara fördelaktigt för yngre förare som vill minska sina kostnader.

2. Hedvig

Hedvig är ett modernt och populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar utan bindningstid. Genom att använda deras hemsida eller app kan du snabbt få en prisuppskattning genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation. Hedvig erbjuder tre olika försäkringsalternativ: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Deras helförsäkring inkluderar skydd mot vagnskador och erbjuder även kristerapi som en del av försäkringen.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga priser på sina bilförsäkringar. En unik fördel med ICA Försäkring är att de garanterar att försäkringspriset inte höjs under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar. De erbjuder också olika tillval som hyrbilsersättning och assistans på vägen inom en timme, vilket kan vara användbart i nödsituationer.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för din Audi A8. Vad som gör Gjensidige unikt är att de erbjuder fler tillägg än många andra försäkringsbolag. Till exempel kan du lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Om du råkar ut för skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning för reparationer överstigande 1000 kronor.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus, ett tilläggspaket som täcker de flesta eventualiteter längs vägen. Tillägget inkluderar skydd mot stöld, motorskador och sanering av tanken om du råkar tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Audi A8

En trafikförsäkring är lagstadgad och nödvändig för alla fordon i Sverige. Den täcker skador som kan uppstå på andra fordon eller personer vid en olycka där du är ansvarig. Genom att teckna en trafikförsäkring för din Audi A8 kan du vara säker på att du är försäkrad om en olycka skulle inträffa.

Halvförsäkring för Audi A8

En halvförsäkring ger ett bredare skydd för din bil än en trafikförsäkring. Den täcker skador på din egen bil till följd av exempelvis stöld, brand eller glasrelaterade skador. Dessutom kan en halvförsäkring inkludera räddningsskydd och hjälp med bärgning om det skulle behövas.

Helförsäkring för Audi A8

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Audi A8. Utöver det som täcks av trafik- och halvförsäkring, inkluderar en helförsäkring också skydd mot vagnskador. Detta innebär att även om du skulle vara inblandad i en olycka där du är ansvarig, täcker försäkringen skadorna på din egen bil.

Vad kostar en försäkring för en Audi A8

Priset på en bilförsäkring för en Audi A8 kan variera beroende på flera faktorer, inklusive modell och ålder på bilen samt din ålder som ägare. För att få en exakt prisuppskattning är det bäst att besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina specifika uppgifter, såsom registreringsnummer och personnummer. Där kommer du att få ett prisförslag baserat på din unika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Audi A8

Vilket försäkringsbolag är det billigaste alternativet för min Audi A8?

Priserna på försäkringar kan variera beroende på flera faktorer. För att hitta det billigaste alternativet för din Audi A8 rekommenderas det att du jämför priser och erbjudanden från olika försäkringsbolag.

Vilka tillval är mest fördelaktiga för min Audi A8?

Det beror på dina specifika behov och önskemål. Vissa populära tillval för Audi A8 kan inkludera hyrbilsersättning, assistans på vägen och skydd mot parkeringsskador. Bedöm vilka tillval som är viktigast för dig och välj en försäkring som passar dina behov.

Kan jag teckna försäkringen direkt online?

Ja, samtliga försäkringsbolag på denna sida erbjuder möjligheten att teckna försäkringen direkt online. Detta ger en smidig och snabb ansökningsprocess.

Vad är skillnaden mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring?

En trafikförsäkring är en lagstadgad försäkring som täcker skador på andra fordon eller personer vid en olycka där du är ansvarig. En halvförsäkring ger ett bredare skydd och inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, brand och glasrelaterade skador. En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet och inkluderar även skydd mot vagnskador.

Skaffa bilförsäkring