FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Audi e-tron i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Audi e-tron.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Audi e-tron

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare. De erbjuder en enkel och smidig ansökningsprocess via deras webbplats eller app. Hedvig erbjuder tre olika typer av bilförsäkringar för Audi e-tron: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen ger skydd mot personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador samt räddningsskydd och bärgning. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen erbjuder, plus ett skydd för vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi i sina hel- och halvförsäkringar, vilket kan vara till nytta om du eller dina passagerare behöver behandling för psykisk ohälsa efter en olycka eller rån. Kristerapin inkluderar upp till tio terapisessioner per person och har ingen självrisk.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bra priser på bilförsäkringar. Hos ICA Försäkring kan du hitta trafik-, halv- och helförsäkring för din Audi e-tron. En unik fördel med ICA Försäkring är att de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att ingen skada inträffar under den perioden. Du kan också välja till populära tillval som hyrbil, assistanstillägg och självriskskydd. Hyrbilstillägget ger dig ersättning för 75 procent av hyrbilskostnaderna om din bil behöver repareras. Assistans-tillägget erbjuder hjälp på vägen inom en timme vid olika situationer, urladdat batteri eller om du låser in dina nycklar i bilen. Självriskskyddet minskar självrisken för vagnskador eller ersätter hela självrisken, även om en kollision skulle inträffa utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Audi e-tron. Vad som skiljer Gjensidige från många andra försäkringsbolag är det breda utbudet av tillval de erbjuder. Tilläggen inkluderar skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Vid skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning, förutsatt att reparationen kostar mer än 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett väldigt fördelaktigt tilläggspaket kallat BackUp Plus för Audi e-tron. Detta tillägg täcker i princip alla tänkbara situationer längs vägen, inklusive stöld och motorskador. För att få BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Audi e-tron

En trafikförsäkring är ett lagkrav i Sverige och täcker skador som du orsakar på andra personer eller deras egendom vid en olycka. Trafikförsäkringen är den lägsta nivån av försäkringsskydd och är obligatorisk för alla fordon i Sverige, inklusive Audi e-tron.

Halvförsäkring för Audi e-tron

En halvförsäkring ger ett utökat skydd jämfört med trafikförsäkringen. För Audi e-tron innebär en halvförsäkring vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Det kan också inkludera räddningsskydd och hjälp med bärgning om det skulle behövas. En halvförsäkring kan vara ett bra alternativ för dig som vill ha ett mer omfattande skydd än trafikförsäkringen men inte behöver det fullständiga skyddet som en helförsäkring erbjuder.

Helförsäkring för Audi e-tron

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Audi e-tron. Utöver skyddet som trafik- och halvförsäkringar erbjuder, inkluderar helförsäkringen vanligtvis även ett skydd för vagnskador. Det innebär att även om du skulle vara inblandad i en kollision eller olycka själv, täcker försäkringen kostnaderna för reparation eller återanskaffning av din bil.

Vad kostar en försäkring för en Audi e-tron

Kostnaden för en försäkring för en Audi e-tron kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din ålder, körhistorik, var du bor och vilket försäkringsbolag du väljer.

Frågor & svar om försäkringar för Audi e-tron

Vilket försäkringsbolag är bäst för Audi e-tron?

Det bästa försäkringsbolaget för Audi e-tron beror på dina individuella behov och preferenser. Det är viktigt att jämföra olika försäkringsbolag som Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring för att hitta det som erbjuder det bästa skyddet till rimliga priser.

Vilken försäkringstyp är nödvändig för Audi e-tron?

En trafikförsäkring är ett lagkrav för alla fordon i Sverige, inklusive Audi e-tron. Utöver trafikförsäkringen kan det vara fördelaktigt att överväga en halv- eller helförsäkring för att få ett mer omfattande skydd.

Vilka tillval kan vara fördelaktiga för Audi e-tron?

Populära tillval för Audi e-tron kan inkludera hyrbilstillägg, assistanstillägg och självriskskydd. Dessa tillval kan ge extra trygghet och förmåner vid olika situationer och händelser.

Var kan jag få prisuppgifter för försäkringar för Audi e-tron?

För att få prisuppgifter för försäkringar för Audi e-tron kan du besöka olika försäkringsbolags hemsidor eller appar för att begära offert baserat på dina specifika behov och omständigheter.

Skaffa bilförsäkring