FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Audi S5 i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Audi S5.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Audi S5

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt och populärt försäkringsbolag som har vunnit popularitet på den svenska marknaden. Med Hedvig kan du enkelt få en prisuppgift direkt genom deras hemsida eller app genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation. Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringsalternativ: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgningstjänster. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, plus skydd mot vagnskador. En annan fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av sin hel- eller halvförsäkring, vilket kan vara till nytta om du eller dina passagerare skulle behöva behandla psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser för bilförsäkringar. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Audi S5. En unik fördel med ICA Försäkring är att de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att ingen skada inträffar under den perioden. Du kan också välja till olika tillval, såsom hyrbilsskydd som ger dig ersättning för kostnaden av en hyrbil medan din försäkrade bil repareras. ICA Försäkring erbjuder även assistanstillägg, vilket innebär att de kan hjälpa dig inom en timme om du behöver assistans på vägen, oavsett orsak. Andra populära tillägg inkluderar självriskskydd, som kan minska självrisken för vagnskador eller ersätta hela självrisken, även vid en kollision utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Audi S5-ägare. Det som sticker ut med Gjensidige är deras omfattande utbud av tillval. Du kan lägga till tillval som skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. Till exempel kan du få ersättning på upp till 6000 kronor för skadegörelse, förutsatt att reparationen kostar mer än 1000 kronor. Genom att välja Gjensidige kan du anpassa din försäkring för att passa dina specifika behov och få ett extra skydd för olika situationer.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett tilläggspaket som heter BackUp Plus, vilket inkluderar omfattande skydd längs vägen. Detta tillägg täcker allt från stöld och motorskador till sanering av tanken om du skulle råka tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Genom att välja OKQ8 Försäkring och BackUp Plus kan du känna dig trygg och skyddad i olika situationer på vägen.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Audi S5

En trafikförsäkring är ett lagkrav för alla fordonsägare i Sverige. Den skyddar dig ekonomiskt om du orsakar personskador eller skador på annans egendom med din Audi S5. Trafikförsäkringen täcker inte skador på din egen bil, så om du vill ha ett bredare skydd kan det vara fördelaktigt att välja en halv- eller helförsäkring.

Halvförsäkring för Audi S5

En halvförsäkring är ett steg upp från trafikförsäkringen och ger ett bredare skydd för din Audi S5. Förutom att täcka personskador och skador på annans egendom inkluderar en halvförsäkring vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Många försäkringsbolag erbjuder också räddningsskydd och bärgningstjänster i sin halvförsäkring.

Helförsäkring för Audi S5

Om du vill ha det mest omfattande skyddet för din Audi S5 kan en helförsäkring vara det bästa alternativet. En helförsäkring inkluderar allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker. Dessutom erbjuder en helförsäkring vanligtvis ett skydd mot vagnskador, vilket innebär att skador på din egen bil också täcks.

Vad kostar en försäkring för en Audi S5

Om du vill ha det mest omfattande skyddet för din Audi S5 kan en helförsäkring vara det bästa alternativet. En helförsäkring inkluderar allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker. Dessutom erbjuder en helförsäkring vanligtvis ett skydd mot vagnskador, vilket innebär att skador på din egen bil också täcks.

Frågor & svar om försäkringar för Audi S5

Vilket försäkringsbolag är det bästa valet för en Audi S5?

Beroende på dina individuella behov och preferenser kan Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring vara bra alternativ för en Audi S5.

Vilket försäkringsbolag erbjuder det bredaste skyddet?

Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder omfattande skydd genom sina tillval och tilläggspaket.

Vilket försäkringsbolag passar bäst för unga förare?

evoli erbjuder ett tillval specifikt för unga förare, där den förhöjda självrisken kan tas bort.

Vilket försäkringsbolag erbjuder den smidigaste ansökningsprocessen?

Hedvig och evoli är båda kända för sina användarvänliga appar och enkla ansökningsprocesser.

Skaffa bilförsäkring