FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Audi TT i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Audi TT.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Audi TT

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som utmanar branschen med sina innovativa lösningar och digitala plattform. De erbjuder enkelheten att kunna se ditt pris direkt på deras hemsida eller app genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation. Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgning vid behov. Helförsäkringen täcker allt som trafik- och halvförsäkringen redan inkluderar, samt vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen. Detta skydd kan vara till nytta om du eller dina passagerare behöver behandling för psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga priser. När du tecknar en försäkring hos ICA Försäkring kan du välja mellan trafik-, halv- och helförsäkring. En unik fördel med ICA Försäkring är deras löfte om att inte höja priset på försäkringen under de första fem åren, förutsatt att du inte får några skador under den perioden. Du har även möjlighet att välja till olika tillval, såsom hyrbil vid skada, assistanstillägg för hjälp på vägen och självriskskydd för vagnskador, som även gäller vid kollision utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för din Audi TT. Vad som utmärker Gjensidige är det breda utbudet av tilläggstjänster. Du kan lägga till tillval som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Vid skadegörelse kan du få ersättning på upp till 6000 kronor, förutsatt att reparationen kostar mer än 1000 kronor. Genom att välja Gjensidige får du möjlighet att skräddarsy din försäkring utifrån dina specifika behov.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en väldigt förmånlig försäkring för Audi TT med deras tilläggspaket BackUp Plus. Detta tilläggspaket inkluderar ett omfattande skydd längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken vid tankningsfel. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Genom att välja OKQ8 får du en försäkring som täcker de vanligaste riskerna på vägen.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Audi TT

En trafikförsäkring är ett lagkrav och det billigaste alternativet för att försäkra din Audi TT. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka som du orsakar. Du kan få trafikförsäkringen från något av de försäkringsbolag vi har nämnt ovan.

Halvförsäkring för Audi TT

Om du vill ha ytterligare skydd för din Audi TT kan en halvförsäkring vara ett bra alternativ. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis trafikförsäkringen och erbjuder även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Vissa försäkringsbolag kan också inkludera räddningsskydd och hjälp med bärgning.

Helförsäkring för Audi TT

En helförsäkring ger dig det mest omfattande skyddet för din Audi TT. Förutom trafikförsäkringen och skyddet som ingår i halvförsäkringen täcker helförsäkringen även vagnskador. Detta innebär att om din bil blir skadad vid en olycka eller på annat sätt, täcker försäkringen reparationskostnaderna.

Vad kostar en försäkring för en Audi TT

Priset på en bilförsäkring för en Audi TT kan variera beroende på flera faktorer, såsom modell och ålder på bilen, samt din ålder som ägare och var du bor. För att få en exakt prisuppgift rekommenderas det att besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina specifika uppgifter, inklusive registreringsnummer för bilen och personnummer. Genom att göra detta kommer du få ett prisförslag som baseras på din individuella situation och behov.

Frågor & svar om försäkringar för Audi TT

Vilket försäkringsbolag erbjuder den billigaste försäkringen för min Audi TT?

Priserna på försäkringar varierar mellan olika försäkringsbolag, så det bästa sättet att hitta den billigaste försäkringen är att jämföra olika alternativ genom att besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter.

Kan jag skräddarsy min försäkring baserat på mina behov?

Ja, många försäkringsbolag erbjuder olika tillval och tilläggstjänster som gör det möjligt att anpassa din försäkring efter dina behov. Exempel på tillägg kan vara skydd mot skadegörelse, assistans på vägen eller självriskskydd för vagnskador.

Vilket försäkringsbolag erbjuder kristerapi som en del av försäkringen?

Hedvig är ett försäkringsbolag som inkluderar kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen. Detta skydd kan vara till nytta om du eller dina passagerare behöver behandling för psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån.

Finns det några speciella erbjudanden för unga förare?

evoli erbjuder ett tillval som kallas "Ung förare" där den förhöjda självrisken för förare under 24 år kan tas bort. Detta kan vara fördelaktigt för unga förare som vill minska sina kostnader.

Skaffa bilförsäkring