FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för BMW 5-serie i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för BMW 5-serie.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för BMW 5-serie

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare. En av de framstående funktionerna hos Hedvig är deras digitala approach. Du kan enkelt få en prisuppgift genom att ange ditt registreringsnummer och information om din bil på deras hemsida eller i deras app. Dessutom kan du teckna en försäkring hos Hedvig utan bindningstid, vilket ger dig möjlighet att byta försäkring omedelbart om du skulle vilja det.

Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar för BMW 5-serien. Trafikförsäkringen ger skydd mot personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador, samt räddningsskydd och bärgningshjälp vid behov. I helförsäkringen ingår allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan täcker, samt ett skydd för vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen. Detta skydd omfattar behandling av psykisk ohälsa för dig och dina passagerare efter en trafikolycka eller ett rån. Du kan få upp till tio terapisessioner per person utan att betala någon självrisk.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser för bilförsäkringar. För BMW 5-serien kan du välja mellan trafik-, halv- och helförsäkring hos ICA Försäkring. En unik egenskap hos ICA Försäkring är att de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden.

Utöver de grundläggande försäkringsalternativen kan du välja till olika tillval hos ICA Försäkring. Ett populärt tillval är Hyrbil, där du får ersättning för hyrbilskostnader om din försäkrade bil skadas och behöver repareras. Assistans-tillägget är också populärt då det erbjuder hjälp på vägen inom en timme för saker som bensinstopp, urladdat batteri, maskinfel eller om du låser in dina nycklar i bilen. ICA Försäkring erbjuder även ett självriskskydd som kan minska eller täcka hela självrisken för vagnskador, även vid kollisioner utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för BMW 5-serien. Vad som sticker ut med Gjensidige är deras breda utbud av tilläggstjänster. Du kan lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. Vid skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning om reparationerna överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus, ett tilläggspaket som täcker en mängd olika situationer längs vägen för BMW 5-serien. Detta inkluderar skydd mot stöld, motorskador och sanering av tanken om du skulle tanka fel drivmedel. För att få BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för BMW 5-serie

En trafikförsäkring är den lagstadgade försäkringen som täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka där du är ansvarig.

Halvförsäkring för BMW 5-serie

En halvförsäkring inkluderar trafikförsäkringen och ger ytterligare skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador, samt räddningsskydd och bärgningshjälp.

Helförsäkring för BMW 5-serie

En helförsäkring täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen inkluderar, samt skydd för vagnskador.

Vad kostar en försäkring för en BMW 5-serie

Det exakta priset för en bilförsäkring för BMW 5-serien beror på flera faktorer, inklusive bilens värde, din körhistorik, ålder och bostadsort.

Frågor & svar om försäkringar för BMW 5-serie

Kan jag teckna försäkringar utan bindningstid hos dessa försäkringsbolag?

Ja, både Hedvig och evoli erbjuder försäkringar utan bindningstid, vilket ger dig flexibilitet att byta försäkring när du önskar.

Vilket försäkringsbolag erbjuder kristerapi som en del av bilförsäkringen?

Hedvig erbjuder kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen för att hjälpa dig och eventuella passagerare att hantera psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller ett rån.

Kan jag få ersättning för hyrbilskostnader om min bil behöver repareras?

Ja, både ICA Försäkring och OKQ8 Försäkring erbjuder tillval för hyrbilskostnader om din försäkrade bil skadas och behöver repareras.

Vilket försäkringsbolag har det bredaste utbudet av tilläggstjänster för BMW 5-serien?

Gjensidige erbjuder ett brett utbud av tilläggstjänster, inklusive skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse.

Skaffa bilförsäkring