FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Dacia Duster i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Dacia Duster.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Dacia Duster

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har gjort sig känt för att vara modernt och digitalt. De erbjuder en smidig och enkel ansökningsprocess online där du kan få en prisuppgift direkt genom att fylla i ditt registreringsnummer och information om din bil. Hedvig erbjuder även försäkringar utan bindningstid, vilket innebär att du kan byta försäkring omedelbart om du skulle vilja det.

Hedvig har tre olika typer av bilförsäkringar. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgningshjälp. Helförsäkringen täcker allt som trafik- och halvförsäkringarna redan inkluderar, samt vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen. Detta innebär att du och eventuella passagerare kan få psykiskt stöd vid behov efter en trafikolycka eller ett rån. Behandlingen utförs av legitimerade psykologer i Sverige, och Hedvig täcker upp till tio terapisessioner per person utan självrisk.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser för bilförsäkringar. Hos ICA Försäkring kan du välja mellan trafik-, halv- och helförsäkring för din Dacia Duster. En unik förmån med ICA Försäkring är att de garanterar att inte höja premien under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden.

Utöver grundförsäkringarna kan du även lägga till olika tillval hos ICA Försäkring. Till exempel erbjuder de ett tillval för hyrbil, där du kan få ersättning för kostnaden av att hyra en bil medan din försäkrade bil repareras. De erbjuder också assistans inom en timme om du behöver hjälp på vägen, oavsett orsak. Andra populära tillval inkluderar självriskskydd och utökad assistans utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar, samt ett brett utbud av tillval för att skräddarsy din försäkring efter dina behov. En av deras framstående egenskaper är det stora antalet tillval de erbjuder, vilket ger dig möjlighet att anpassa din försäkring efter dina specifika önskemål.

Bland Gjensidiges tillval finns skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. Vid skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning, förutsatt att reparationen kostar mer än 1000 kronor. Dessa tillval kan vara användbara för att ge extra skydd och trygghet för din Dacia Duster.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en fördelaktig försäkring för Dacia Duster med sitt tilläggspaket "BackUp Plus". Detta tilläggspaket täcker i stort sett allt som kan hända längs vägen och ger extra skydd för din bil. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

BackUp Plus inkluderar skydd mot stöld, motorskador och rengöring av tanken om du skulle tanka fel drivmedel. Det ger dig extra trygghet och försäkring mot olika situationer som kan uppstå under dina resor med Dacia Duster.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Dacia Duster

En trafikförsäkring är den lagstadgade försäkringen som alla bilar måste ha i Sverige. Den täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka där du är ansvarig. Trafikförsäkringen är den minsta och mest grundläggande typen av bilförsäkring och är ett krav för att få köra din Dacia Duster på svenska vägar.

Halvförsäkring för Dacia Duster

En halvförsäkring är ett steg upp från trafikförsäkringen och ger ett bredare skydd för din Dacia Duster. Utöver det skydd som trafikförsäkringen erbjuder inkluderar halvförsäkringen vanligtvis även skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgningshjälp. Detta ger dig extra trygghet och skydd för din bil i olika situationer.

Helförsäkring för Dacia Duster

En helförsäkring är den mest omfattande typen av bilförsäkring och ger ett brett skydd för din Dacia Duster. Utöver det skydd som trafikförsäkringen och halvförsäkringen erbjuder inkluderar helförsäkringen vanligtvis även skydd för vagnskador. Detta innebär att eventuella skador på din bil, till exempel vid en kollision, också täcks av försäkringen.

Vad kostar en försäkring för en Dacia Duster

Priset på en försäkring för en Dacia Duster kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din ålder, körvana, bostadsort och val av försäkringsbolag. Det kan vara klokt att jämföra olika försäkringsbolag för att få en uppfattning om prisskillnader och olika erbjudanden.

Frågor & svar om försäkringar för Dacia Duster

Vilket försäkringsbolag är bäst för en Dacia Duster?

Det bästa försäkringsbolaget för en Dacia Duster beror på dina individuella behov och preferenser. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring är alla populära försäkringsbolag som erbjuder olika fördelar och tillval för Dacia Duster-försäkringar.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min Dacia Duster?

Det beror på dina preferenser och behov. Om du vill ha ett grundläggande skydd kan en trafikförsäkring vara tillräcklig. Om du vill ha extra skydd mot stöld och skador kan en halvförsäkring vara ett bra val. För ett mer omfattande skydd som inkluderar vagnskador kan en helförsäkring vara det bästa alternativet.

Vad är den största fördelen med Hedvig?

En av de största fördelarna med Hedvig är deras moderna och digitala ansökningsprocess. Du kan få en prisuppgift direkt genom deras hemsida eller app. Dessutom erbjuder de försäkringar utan bindningstid, vilket ger dig flexibilitet att byta försäkring när du vill.

Vilket tillägg är unikt för evoli?

Ett unikt tillval hos evoli är deras "Ung förare"-tillval. Detta tillval gör att unga förare under 24 år kan ta bort den förhöjda självrisken som vanligtvis gäller för deras åldersgrupp. Detta kan vara fördelaktigt för unga Dacia Duster-ägare som vill ha extra trygghet utan att behöva betala höga självriskkostnader.

Skaffa bilförsäkring