FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Fiat 500X i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Fiat 500X.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Fiat 500X

1. evoli

evoli är ett försäkringsbolag som har satsat stort på att vara digitalt tillgängligt för sina kunder. Du kan snabbt och enkelt ansöka om försäkring via deras webbplats och använda deras smidiga app för att lägga till eller ta bort olika tillval. En unik funktion som evoli erbjuder är "Ung förare"-tillvalet, som tar bort den förhöjda självrisken för förare under 24 år. Genom att erbjuda anpassade tillval och en enkel digital process har evoli blivit populärt bland bilägare.

2. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit mycket populärt bland svenska bilägare. Genom att använda deras hemsida eller app kan du snabbt och enkelt få en prisuppgift genom att ange ditt registreringsnummer och information om din bil. En av fördelarna med Hedvig är att de erbjuder möjligheten att byta försäkring omedelbart utan bindningstid, vilket ger flexibilitet för dig som kund. De erbjuder tre olika bilförsäkringar, inklusive trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Dessutom ingår kristerapi i deras hel- och halvförsäkringar, vilket kan vara till stor hjälp vid behov av psykiskt stöd efter en trafikolycka eller rån.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till bra priser. En fördel med ICA Försäkring är att de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden. Du kan välja mellan trafik-, halv- eller helförsäkring hos ICA Försäkring och även lägga till populära tillval som hyrbil och assistanstillägg. Assistans tillhandahålls inom en timme för olika situationer, till exempel vid bensinstopp, urladdat batteri eller om du har låst in dina nycklar i bilen.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Fiat 500X. Det som gör Gjensidige unikt är det breda utbudet av tillägg som de erbjuder. Du kan lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Till exempel kan du få ersättning upp till 6000 kronor för skadegörelse, förutsatt att reparationerna överstiger 1000 kronor. Genom att erbjuda fler tillägg än många andra försäkringsbolag ger Gjensidige dig möjlighet att skräddarsy din försäkring efter dina specifika behov.

5. OKQ8 Försäkring

En fördel med OKQ8 Försäkring är deras BackUp Plus-tillägg, som ger omfattande skydd längs vägen. BackUp Plus täcker allt från stöld och motorskador till sanering av tanken om du skulle tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Genom att erbjuda detta tilläggspaket ger OKQ8 Försäkring extra trygghet och skydd för din Fiat 500X.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Fiat 500X

När det gäller trafikförsäkringar för din Fiat 500X kan både Hedvig och Gjensidige erbjuda dig den nödvändiga täckningen. En trafikförsäkring är ett lagkrav och skyddar dig om du orsakar skador på andra personer eller deras egendom i en olycka. Både Hedvig och Gjensidige erbjuder trafikförsäkringar som täcker dessa grundläggande aspekter.

Halvförsäkring för Fiat 500X

En halvförsäkring kan vara ett bra alternativ för att få ytterligare skydd för din Fiat 500X. Både Hedvig och Gjensidige erbjuder halvförsäkringar som inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Dessutom ingår räddningsskydd och hjälp med bärgning om det skulle behövas. Att ha en halvförsäkring kan ge dig extra trygghet och täckning för din bil.

Helförsäkring för Fiat 500X

Om du vill ha ett ännu mer omfattande skydd för din Fiat 500X kan en helförsäkring vara det bästa alternativet. Både Hedvig och Gjensidige erbjuder helförsäkringar som inkluderar allt som täcks av trafikförsäkring och halvförsäkring, samt ett extra skydd för vagnskador. Att ha en helförsäkring kan ge dig maximalt skydd och trygghet för din bil.

Vad kostar en försäkring för en Fiat 500X

Priset på en bilförsäkring kan variera beroende på flera faktorer, inklusive modell och ålder på din bil, din ålder som ägare och var du bor. För att få en exakt prisuppgift behöver du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange din specifika information, såsom registreringsnummer och personnummer. Då kommer du få ett prisförslag baserat på din individuella situation.

Frågor & svar om försäkringar för Fiat 500X

Vilket försäkringsbolag är billigast för att försäkra en Fiat 500X?

Priset på försäkringen kan variera och beror på flera faktorer. Det är bäst att jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden för att hitta det bästa priset för dig och din Fiat 500X.

Kan jag byta försäkringsbolag när som helst?

Ja, med vissa försäkringsbolag, som Hedvig, kan du byta försäkringsbolag när som helst utan bindningstid.

Vilka tillval kan jag lägga till i min försäkring?

Det beror på försäkringsbolaget, men vanliga tillval inkluderar hyrbil, assistans och skydd mot olika typer av skador och olyckor.

Kan jag få hjälp om jag låser in mina nycklar i bilen?

Ja, vissa försäkringsbolag, som ICA Försäkring, erbjuder assistans och kan hjälpa dig om du låser in dina nycklar i bilen.

Skaffa bilförsäkring