FÖRSÄKRING BIL logo

Bra val av försäkring för Fiat Ducato i juli 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de populäraste bilförsäkringarna för Fiat Ducato.

Bra bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bra bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Gofido.

Se pris

Bra bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Zmarta försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bra bilförsäkringar för Fiat Ducato

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har gjort sig känt för sin användarvänlighet och digitala inriktning. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Fiat Ducato. Hedvig ger dig möjlighet att snabbt få en prisuppskattning genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation på deras hemsida eller i deras app. En fördel med Hedvig är att du kan byta försäkring omedelbart utan bindningstid.

2. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus-paketet, som inkluderar omfattande skydd längs vägen för din Fiat Ducato. Det täcker även stöld, motorskador och tankning av fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Fiat Ducato

En trafikförsäkring är det lagstadgade minimikravet för att få köra en bil i Sverige. Alla försäkringsbolagen vi nämnde ovan erbjuder trafikförsäkringar för din Fiat Ducato. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka.

Halvförsäkring för Fiat Ducato

En halvförsäkring ger ett bredare skydd för din Fiat Ducato. Utöver trafikförsäkringens täckning inkluderar halvförsäkringen vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Vissa försäkringsbolag erbjuder också räddningsskydd och bärgningshjälp.

Helförsäkring för Fiat Ducato

En helförsäkring ger den mest omfattande täckningen för din Fiat Ducato. Den inkluderar allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan täcker. Dessutom kan du förvänta dig ett skydd för vagnskador. Det är viktigt att notera att priset för en helförsäkring är högre än för en trafik- eller halvförsäkring.

Vad kostar en försäkring för en Fiat Ducato

Priset på en försäkring för en Fiat Ducato kan variera beroende på faktorer som modell, ålder på bilen och ägarens ålder samt bostadsort. För att få den exakta kostnaden behöver du besöka försäkringsbolagens webbplatser och ange dina uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Du kommer då få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Fiat Ducato

Vilket försäkringsbolag är det billigaste för en Fiat Ducato?

Priserna kan variera, så det är bäst att jämföra olika försäkringsbolag för att hitta det bästa priset för din Fiat Ducato.

Vilket försäkringsbolag har den bästa täckningen för en Fiat Ducato?

Alla försäkringsbolag vi nämnde erbjuder olika typer av försäkringspaket och tillval för att täcka dina behov. Det är viktigt att läsa igenom deras villkor och se vilken som passar dig bäst.

Kan jag få tillägg som skyddar mig vid utlandsresor med min Fiat Ducato?

Vissa försäkringsbolag erbjuder tilläggsskydd för utlandsresor. Kontrollera villkoren hos respektive försäkringsbolag för att se vilka tillägg som är tillgängliga.

Kan jag få hjälp om jag råkar låsa in mina nycklar i min Fiat Ducato?

Vissa försäkringsbolag, som ICA Försäkring, erbjuder assistanstillägg som kan hjälpa dig vid sådana situationer. Se över försäkringsbolagens erbjudanden för att se vilka typer av assistans de kan erbjuda.

Skaffa bilförsäkring