FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Ford Fiesta i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Ford Fiesta.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Ford Fiesta

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare på grund av sin moderna och digitala approach. Hos Hedvig kan du få en prisuppgift direkt på deras hemsida eller i deras app genom att ange ditt registreringsnummer och information om din bil. Detta gör det enkelt att jämföra och hitta det bästa priset för din Ford Fiesta. En fördel med Hedvig är också att du kan teckna deras försäkringar utan bindningstid, vilket ger dig flexibilitet om du skulle vilja byta försäkring.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bra priser på sina bilförsäkringar. En unik fördel med ICA Försäkring är att de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden. Detta kan vara en fördel om du vill ha stabilitet i dina försäkringskostnader. Hos ICA Försäkring kan du också välja till populära tillval som hyrbil och assistansservice, vilket kan vara praktiskt om du skulle behöva en ersättningsbil eller hjälp på vägen.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för din Ford Fiesta. De sticker ut genom att erbjuda fler tilläggsmöjligheter än många andra försäkringsbolag. Du kan till exempel lägga till ett skydd mot parkeringsskador eller skydd mot djurkollision och skadegörelse. Genom att välja rätt tillägg kan du skräddarsy din försäkring efter dina behov och få extra skydd vid olika situationer.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en bra försäkring för Ford Fiesta-ägare och har ett tilläggspaket kallat BackUp Plus som ger ett omfattande skydd. Det täcker allt från stöld och motorskador till sanering av tanken om du skulle tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Ford Fiesta

När du äger en Ford Fiesta är det lagligt krav att ha en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen täcker skador som du kan orsaka på andra personer eller andras egendom. Alla de försäkringsbolag som nämns ovan erbjuder trafikförsäkringar för Ford Fiesta, vilket ger dig möjlighet att välja den bästa försäkringen för dina behov.

Halvförsäkring för Ford Fiesta

En halvförsäkring ger ett bredare skydd än trafikförsäkringen. Den inkluderar oftast skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Hos de flesta försäkringsbolag kan du också få räddningsskydd och hjälp med bärgning om det skulle behövas. Det kan vara värt att jämföra de olika försäkringsbolagen för att se vilket som erbjuder de bästa tillvalen och skydden för din Ford Fiesta.

Helförsäkring för Ford Fiesta

Helförsäkringen ger det mest omfattande skyddet för din Ford Fiesta. Den inkluderar vanligtvis allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt ett skydd för vagnskador. Om du vill ha ett heltäckande skydd och en större trygghet kan en helförsäkring vara det bästa alternativet för din Ford Fiesta.

Vad kostar en försäkring för en Ford Fiesta

Priset på en bilförsäkring för en Ford Fiesta kan variera beroende på flera faktorer, såsom modell och ålder på din bil samt din ålder som ägare och var du bor. För att få det exakta priset på en försäkring för din Ford Fiesta behöver du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Då kommer du få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Ford Fiesta

Vilket försäkringsbolag är det billigaste för en Ford Fiesta?

Det billigaste försäkringsbolaget för en Ford Fiesta kan variera beroende på flera faktorer. Det är bäst att jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden för att hitta det bästa priset för din Ford Fiesta.

Vilket försäkringsbolag har bäst tillval för en Ford Fiesta?

Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, evoli och OKQ8 Försäkring erbjuder alla olika tillval för Ford Fiesta-ägare. Det är en individuell bedömning beroende på vilka tillval som är viktiga för dig och din bil.

Vilket försäkringsbolag har bäst service?

Service kan vara en subjektiv bedömning och kan variera från person till person, men Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring anses ha god service.

Vilket försäkringsbolag har längst bindningstid?

Hedvig är ett försäkringsbolag som erbjuder försäkringar utan bindningstid. Det ger dig flexibilitet att byta försäkring när du vill utan att behöva vänta till förfallodagen.

Skaffa bilförsäkring