FÖRSÄKRING BIL logo

Bra val av försäkring för Ford Mondeo i juli 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de populäraste bilförsäkringarna för Ford Mondeo.

Bra bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bra bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Gofido.

Se pris

Bra bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Zmarta försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bra bilförsäkringar för Ford Mondeo

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har gjort sig känt för sitt innovativa tillvägagångssätt och digitala fokus. De erbjuder tre olika bilförsäkringsalternativ: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Trafikförsäkringen hos Hedvig inkluderar skydd mot personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen täcker även saker som stöld, inbrott, brand och glasskador. Räddningsskydd och bärgningshjälp ingår också i halvförsäkringen. Helförsäkringen hos Hedvig täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan täcker, samt ett skydd för vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen. Detta skydd kan vara till hjälp om du eller dina passagerare skulle behöva behandling för psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån. Hedvig täcker upp till tio terapisessioner per person och ingen självrisk behövs för detta skydd.

2. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en omfattande försäkring för din Ford Mondeo och har ett särskilt tilläggspaket som kallas BackUp Plus. Detta tilläggspaket täcker i princip alla möjliga händelser längs vägen, inklusive stöld, motorskador och fel tankning.

För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Ford Mondeo

När det gäller trafikförsäkringar erbjuder både Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, evoli och OKQ8 Försäkring detta skydd för din Ford Mondeo. Trafikförsäkringen är den lagstadgade minimiförsäkringen som täcker skador på andra personer och deras egendom i händelse av en olycka.

Halvförsäkring för Ford Mondeo

Halvförsäkringen är ett populärt alternativ för Ford Mondeo-ägare och erbjuds av Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, evoli och OKQ8 Försäkring. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis trafikförsäkringens skydd samt ytterligare täckning för exempelvis stöld, brand, inbrott och glasskador. Beroende på försäkringsbolaget kan det finnas andra tillval till halvförsäkringen som kan vara värda att överväga.

Helförsäkring för Ford Mondeo

För den mest omfattande skyddet för din Ford Mondeo kan en helförsäkring vara ett bra alternativ. Helförsäkringar erbjuds av Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, evoli och OKQ8 Försäkring. Utöver trafikförsäkringens och halvförsäkringens skydd täcker helförsäkringen även skador på din egen bil vid till exempel kollisioner. Detta kan vara särskilt viktigt om din Ford Mondeo är relativt ny eller har ett högt marknadsvärde.

Vad kostar en försäkring för en Ford Mondeo

Priset på en bilförsäkring för en Ford Mondeo kan variera beroende på flera faktorer, såsom din ålder, bostadsort, körhistorik och valt försäkringsbolag.

Frågor & svar om försäkringar för Ford Mondeo

Vilket försäkringsbolag är det bästa valet för min Ford Mondeo?

Det bästa valet beror på dina personliga behov och preferenser. Hedvig, OKQ8 Försäkring, är alla välrenommerade försäkringsbolag som erbjuder olika försäkringsalternativ för din Ford Mondeo.

Vad är skillnaden mellan trafik-, halv- och helförsäkring?

Trafikförsäkringen är den lagstadgade minimiförsäkringen som täcker skador på andra personer och deras egendom. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis trafikförsäkringens skydd samt ytterligare täckning för exempelvis stöld, brand, inbrott och glasskador. Helförsäkringen täcker trafikförsäkringens och halvförsäkringens skydd samt skador på din egen bil vid till exempel kollisioner.

Vilka tillval kan vara värda att överväga för min Ford Mondeo?

Det finns olika tillval som kan vara värda att överväga beroende på dina behov. Exempelvis kan tillval som hyrbil, assistans, skydd mot parkeringsskador eller skydd mot skadegörelse vara användbara och ge extra trygghet vid eventuella olyckor eller incidenter.

Var kan jag få en prisuppgift för en försäkring till min Ford Mondeo?

För att få en prisuppgift för en försäkring till din Ford Mondeo kan du besöka försäkringsbolagens hemsidor och begära en offert baserad på dina individuella situation.

Skaffa bilförsäkring