FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Ford Mustang i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Ford Mustang.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Ford Mustang

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har vunnit popularitet på marknaden genom sin innovativa och digitala plattform. Genom att erbjuda möjligheten att se försäkringspriset direkt på deras hemsida eller app, har de gjort det smidigt för bilägare att få en uppskattning av kostnaderna. Hedvig erbjuder även försäkringar utan bindningstid, vilket innebär att du kan byta försäkring omedelbart om så önskas.

Hedvig erbjuder tre olika typer av bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Deras trafikförsäkring täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgning. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan täcker, samt ett skydd för vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är deras erbjudande om kristerapi. Om du skulle vara inblandad i en trafikolycka eller utsättas för rån och behöver behandla psykisk ohälsa, inkluderar försäkringen kristerapi. Detta omfattar behandling med legitimerade psykologer i Sverige och Hedvig täcker upp till tio terapisessioner per person inom försäkringen.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till förmånliga priser. En unik fördel med ICA Försäkring är deras femåriga prisgaranti. Det innebär att de lovar att inte höja priset på din försäkring under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden.

Utöver grundförsäkringen kan du välja till populära tillval hos ICA Försäkring. Ett exempel är tillägget Hyrbil, som ger dig ersättning för hyrbilskostnader om din bil blir skadad och behöver repareras. Med assistanstillägget erbjuder ICA Försäkring hjälp på vägen inom en timme oavsett orsak, inklusive assistans vid bensinstopp, batteriproblem, maskinfel eller om du låser in dina nycklar i bilen. Dessutom erbjuder de ett självriskskydd som kan minska eller ersätta självrisken för vagnskador, även om olyckan skulle inträffa utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för din Ford Mustang. En av deras fördelar är det breda utbudet av tillval som de erbjuder. Till exempel kan du lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. Vid skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning, förutsatt att reparationen kostar mer än 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en hel del fördelar, särskilt genom deras tilläggspaket "BackUp Plus". Detta paket täcker i princip allt som kan hända längs vägen och inkluderar även skydd mot stöld, motorskador och tankning av fel drivmedel. För att få teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Ford Mustang

När det gäller trafikförsäkringar för Ford Mustang, erbjuder både Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, evoli och OKQ8 Försäkring detta alternativ. Trafikförsäkringen täcker skador som kan orsakas av din bil på andra personer eller deras egendom. Priset på trafikförsäkringen kan variera beroende på faktorer som modell, ålder på bilen och din ålder som ägare.

Halvförsäkring för Ford Mustang

Om du vill ha ett större skydd för din Ford Mustang kan en halvförsäkring vara ett bra alternativ. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, evoli och OKQ8 Försäkring erbjuder alla halvförsäkringar som inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Dessutom kan det finnas tillval som kan läggas till för att anpassa försäkringen efter dina behov.

Helförsäkring för Ford Mustang

För att få det mest omfattande skyddet för din Ford Mustang kan en helförsäkring vara det bästa alternativet. Helförsäkringen täcker allt som trafik- och halvförsäkringen inkluderar. Det kan också finnas tillägg som täcker vagnskador och andra förmåner. Samma försäkringsbolag som erbjuder trafik- och halvförsäkringar har också helförsäkringar tillgängliga.

Vad kostar en försäkring för en Ford Mustang

Priset på en försäkring för en Ford Mustang kan variera beroende på flera faktorer, inklusive modell och ålder på bilen samt din ålder som ägare. För att få det exakta priset på en försäkring för din Ford Mustang rekommenderas det att besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Därigenom får du ett prisförslag som är baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Ford Mustang

Vilket försäkringsbolag är det bästa för Ford Mustang-ägare?

Svaret på den frågan beror på dina specifika behov och preferenser. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring är alla populära försäkringsbolag som erbjuder olika alternativ för att försäkra din Ford Mustang. Det är viktigt att jämföra deras erbjudanden och priser för att hitta den bästa försäkringen för dig.

Vilken typ av försäkring behöver jag för min Ford Mustang?

Det rekommenderas att ha åtminstone en trafikförsäkring för din Ford Mustang, vilket är ett lagkrav i Sverige. Om du vill ha ett mer omfattande skydd kan en halv- eller helförsäkring vara lämpligt. Vilken typ av försäkring du väljer beror på din budget och dina behov.

Vilka tillval kan vara fördelaktiga för en Ford Mustang-ägare?

Några fördelaktiga tillval för en Ford Mustang-ägare kan vara skydd mot stöld, hjälp vid vägkanten och skydd mot parkeringsskador. Dessa tillval kan ge extra trygghet och skydd för din bil.

Hur kan jag få det bästa priset på en försäkring för min Ford Mustang?

För att få det bästa priset på en försäkring för din Ford Mustang är det viktigt att jämföra erbjudanden från olika försäkringsbolag. Besök deras hemsidor och ange dina uppgifter för att få prisförslag baserat på din specifika situation. Det kan också vara fördelaktigt att se över eventuella rabatter eller erbjudanden som kan vara tillgängliga.

Skaffa bilförsäkring