FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Ford S-Max i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Ford S-Max.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Ford S-Max

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som utmanar den traditionella branschen genom att erbjuda en smidig och digital lösning för att teckna försäkringar. Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Deras trafikförsäkring täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och hjälp med bärgning vid behov. I helförsäkringen ingår allt som trafik- och halvförsäkringen täcker, samt skydd för vagnskador. Dessutom erbjuder Hedvig ett unikt skydd kallat kristerapi som hjälper till att behandla eventuell psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bra priser på sina bilförsäkringar. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för din Ford S-Max. En unik fördel med ICA Försäkring är deras femårsprisgaranti, vilket innebär att de lovar att inte höja priset på din försäkring under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden. Du kan även välja till populära tillval som hyrbil, assistans och självriskskydd för att anpassa din försäkring efter dina behov.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för din Ford S-Max. Vad som utmärker Gjensidige är det breda utbudet av tilläggsmöjligheter. Du kan bland annat lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Dessutom erbjuder de ett pluspaket där du själv kan lägga till flera olika populära tillägg för att skräddarsy din försäkring.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett förmånligt tilläggspaket kallat BackUp Plus för din Ford S-Max. Detta paket täcker i princip allt som kan hända längs vägen och inkluderar även skydd mot stöld, motorskador och sanering av tanken vid felaktigt drivmedel. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Ford S-Max

En trafikförsäkring är den lagstadgade minimiförsäkringen som krävs för att få köra din Ford S-Max i Sverige. Denna försäkring täcker skador som du orsakar på andra personer eller deras egendom i samband med en trafikolycka. Trafikförsäkringen ersätter inte skador på din egen bil eller dina egna personskador.

Halvförsäkring för Ford S-Max

En halvförsäkring ger ett utökat skydd för din Ford S-Max jämfört med en trafikförsäkring. Utöver skyddet som trafikförsäkringen erbjuder inkluderar halvförsäkringen vanligtvis även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Räddningsskydd och hjälp med bärgning kan också ingå. Genom att teckna en halvförsäkring kan du ha en större trygghet och skydd för din Ford S-Max vid olika situationer.

Helförsäkring för Ford S-Max

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Ford S-Max. Utöver skyddet som trafik- och halvförsäkringar erbjuder inkluderar helförsäkringen vanligtvis också skydd för vagnskador. Med en helförsäkring kan du känna dig mer säker och skyddad vid olika olyckshändelser eller skador på din bil.

Vad kostar en försäkring för en Ford S-Max

Priset på en bilförsäkring för en Ford S-Max kan variera beroende på flera faktorer, såsom modell och ålder på bilen samt din ålder som ägare och var du bor. För att få ett exakt prisförslag bör du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, inklusive registreringsnumret för din Ford S-Max och ditt personnummer. Då kommer du få en prisuppgift som är specifik för din situation.

Frågor & svar om försäkringar för Ford S-Max

Vilken försäkringstyp är lagstadgad för att köra en Ford S-Max i Sverige?

En trafikförsäkring är lagstadgad för att köra en Ford S-Max i Sverige.

Vilket försäkringsbolag erbjuder en smidig och digital ansökningsprocess?

Hedvig erbjuder en smidig och digital ansökningsprocess för sina försäkringar.

Vilket försäkringsbolag har en femårsprisgaranti för sina kunder?

ICA Försäkring har en femårsprisgaranti för sina kunder, vilket innebär att priset inte höjs under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar under den perioden.

Vilket försäkringsbolag erbjuder ett tilläggspaket kallat BackUp Plus?

OKQ8 Försäkring erbjuder ett tilläggspaket kallat BackUp Plus för sina kunder.

Skaffa bilförsäkring