FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Honda HR-V i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Honda HR-V.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Honda HR-V

1. evoli

evoli är ett annat digitalt försäkringsbolag som erbjuder en smidig ansökningsprocess online. Genom deras användarvänliga app kan kunder enkelt lägga till eller ta bort tillval för att skräddarsy sin försäkring. En unik funktion som evoli erbjuder är "Ung förare"-tillvalet, som tar bort den förhöjda självrisken för förare under 24 år.

2. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit mycket populärt bland svenska bilägare. De erbjuder enkel och snabb prissättning genom deras hemsida eller app, där man enkelt kan få en översikt över kostnaden för sin bilförsäkring. En fördel med Hedvig är att de erbjuder bilförsäkringar utan bindningstid, vilket ger flexibilitet för kunderna att byta försäkring när de behöver det.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett välkänt försäkringsbolag som erbjuder bra priser på bilförsäkringar. En unik fördel med ICA Försäkring är deras femårsprisgaranti, vilket innebär att de lovar att inte höja priset på försäkringen under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar under den perioden. De erbjuder också populära tillval som hyrbil och assistans på vägen.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder olika typer av försäkringar för Honda HR-V, inklusive trafik-, halv- och helförsäkringar. En fördel med Gjensidige är att de erbjuder ett brett utbud av tillägg som kunderna kan lägga till för att anpassa sin försäkring efter sina behov. Tillägg som skydd mot parkeringsskador och djurkollision kan vara användbara för Honda HR-V-ägare.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus, ett förmånligt tilläggspaket som täcker en rad olika händelser längs vägen. Tillägget inkluderar skydd mot stöld, motorskador och sanering av tanken om man skulle tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver man först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Honda HR-V

Trafikförsäkringen är den lagstadgade grundförsäkringen som alla bilar måste ha i Sverige. Den täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka. För Honda HR-V kan man få trafikförsäkring hos alla ovan nämnda försäkringsbolag: Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, evoli och OKQ8 Försäkring.

Halvförsäkring för Honda HR-V

Halvförsäkringen är ett steg upp från trafikförsäkringen och inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Beroende på försäkringsbolaget kan även räddningsskydd och hjälp med bärgning ingå i halvförsäkringen för Honda HR-V. Alla de tidigare nämnda försäkringsbolagen erbjuder halvförsäkringar för Honda HR-V.

Helförsäkring för Honda HR-V

Helförsäkringen är den mest omfattande försäkringen för bilen och täcker vanligtvis allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen gör. Dessutom inkluderar helförsäkringen ett skydd för vagnskador. Det innebär att om du skulle råka ut för en kollision eller annan skada på din Honda HR-V täcks kostnaderna för reparation. Samtliga försäkringsbolag nämnda tidigare erbjuder också helförsäkringar för Honda HR-V.

Vad kostar en försäkring för en Honda HR-V

Priset på en bilförsäkring för Honda HR-V kan variera beroende på flera faktorer, inklusive modell och ålder på bilen samt ålder på ägaren och var man bor. För att få en exakt prisuppgift bör man besöka försäkringsbolagens hemsidor och fylla i nödvändig information, såsom registreringsnummer för bilen och personnummer. Därefter får man ett prisförslag baserat på den specifika situationen.

Frågor & svar om försäkringar för Honda HR-V

Vilket försäkringsbolag har det bästa priset för Honda HR-V?

Priset kan variera beroende på individuella faktorer och försäkringsbolagets prissättning. Det är rekommenderat att jämföra priser och täckning hos olika försäkringsbolag för att hitta det bästa priset för en Honda HR-V.

Vilket försäkringsbolag erbjuder flest tillägg för Honda HR-V?

Gjensidige erbjuder flera tilläggsmöjligheter för Honda HR-V, inklusive skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Det kan vara en fördel att välja Gjensidige om man är intresserad av att anpassa sin försäkring med extra tillval.

Vilket försäkringsbolag är mest digitalt och enkelt att använda för Honda HR-V-försäkringar?

Hedvig och evoli är båda försäkringsbolag som satsar på enkelhet och digital användarupplevelse. Båda erbjuder smidiga appar och enkel ansökningsprocess online, vilket gör det bekvämt att hantera sin Honda HR-V-försäkring.

Vilket försäkringsbolag har den bästa förmånen för Honda HR-V-försäkringar?

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus-tillägget, som täcker en rad olika händelser längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken om man skulle tanka fel drivmedel. Detta kan vara en förmånlig försäkring för Honda HR-V-ägare som önskar ett omfattande skydd.

Skaffa bilförsäkring