FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Honda Jazz i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Honda Jazz.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Honda Jazz

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har gjort sig känt för sitt innovativa tillvägagångssätt och fokus på digitala lösningar. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. En av de unika fördelarna med Hedvig är att du kan se ditt pris direkt på deras hemsida eller i appen genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation. Dessutom kan du byta försäkring omedelbart utan bindningstid.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser. De har trafik-, halv- och helförsäkringar tillgängliga för Honda Jazz-ägare. En unik fördel med ICA Försäkring är att de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar under den perioden. De erbjuder också olika tillval, inklusive hyrbil och assistans på vägen.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder en mängd olika försäkringsalternativ, inklusive trafik-, halv- och helförsäkringar. Vad som sticker ut med Gjensidige är deras breda utbud av tillägg, såsom skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Dessa tillval ger extra trygghet för Honda Jazz-ägare.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en omfattande försäkring för Honda Jazz-ägare, inklusive ett tilläggspaket som kallas BackUp Plus. Detta tillägg ger ett brett skydd längs vägen och täcker även stöld, motorskador och felaktig tankning. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Honda Jazz

Trafikförsäkringen är den lagstadgade grundförsäkringen som alla fordon måste ha i Sverige. Den täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka där du är ansvarig.

Halvförsäkring för Honda Jazz

Halvförsäkringen är ett steg upp från trafikförsäkringen och ger ett bredare skydd. Den inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Räddningsskydd och bärgningshjälp kan också ingå.

Helförsäkring för Honda Jazz

Helförsäkringen är den mest omfattande försäkringen för Honda Jazz. Den inkluderar allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker och kan även innehålla skydd för vagnskador. Helförsäkringen kan vara särskilt lämplig för ägare av nya eller dyrare bilar som vill ha ett maximalt skydd.

Vad kostar en försäkring för en Honda Jazz

Priset på en försäkring för en Honda Jazz kan variera beroende på flera faktorer. Faktorer som kan påverka priset inkluderar modell och ålder på bilen, din ålder som ägare samt var du bor. För att få en exakt prisuppgift rekommenderas det att gå in på försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Därefter kommer du att få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Honda Jazz

Vilket försäkringsbolag är billigast för en Honda Jazz?

Priserna på försäkringar kan variera, och det bästa sättet att hitta det billigaste alternativet för din Honda Jazz är att jämföra olika försäkringsbolag genom att ange dina uppgifter på deras hemsidor eller kontakta dem direkt.

Vilket försäkringsbolag har bäst tillägg för Honda Jazz?

ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder olika tillägg som kan vara fördelaktiga för Honda Jazz-ägare. Det är viktigt att noga granska de tillägg som erbjuds och välja de som bäst passar dina behov och önskemål.

Kan jag byta försäkringsbolag när som helst?

Ja, med Hedvig kan du byta försäkringsbolag omedelbart eftersom de inte har någon bindningstid. För andra försäkringsbolag kan det finnas en bindningstid som du måste ta hänsyn till vid byte av försäkring.

Vilken försäkring behöver jag som ett minimum för min Honda Jazz?

En trafikförsäkring är det lagstadgade minimumkravet för alla fordon i Sverige. Det täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka där du är ansvarig. Det rekommenderas dock att även överväga att ha en halv- eller helförsäkring för ett bredare skydd för din Honda Jazz.

Skaffa bilförsäkring