FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Hyundai IONIQ i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Hyundai IONIQ.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Hyundai IONIQ

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har gjort sig känt för sitt moderna och digitala tillvägagångssätt. Genom att erbjuda enkel åtkomst till prisuppgifter på deras hemsida eller genom deras app, har Hedvig blivit populärt bland svenska bilägare. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Dessutom inkluderar deras försäkringar ett kristerapiskydd för att hjälpa till vid psykisk ohälsa till följd av trafikolyckor eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till bra priser. De har tre olika nivåer av försäkringar: trafik-, halv- och helförsäkring. En unik förmån med ICA Försäkring är deras femårsprisgaranti, vilket innebär att priset på försäkringen inte kommer att höjas under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar under den perioden. De erbjuder också tillval som hyrbilsersättning och assistans på vägen.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Hyundai IONIQ. Det som skiljer Gjensidige från många andra försäkringsbolag är det breda utbudet av tillägg som de erbjuder. Till exempel kan du lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. Dessa tillägg kan anpassas efter dina behov och ge extra trygghet när du kör din Hyundai IONIQ.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett bra tilläggspaket som heter BackUp Plus. Detta tillägg täcker en mängd olika händelser som kan inträffa på vägen, inklusive stöld och motorskador. För att få tillgång till BackUp Plus måste du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Detta kan vara en fördel för Hyundai IONIQ-ägare som vill ha ett omfattande skydd för sin bil.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Hyundai IONIQ

När du äger en bil som Hyundai IONIQ är det lagstadgat att ha en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom i händelse av en olycka som är din fels. Alla försäkringsbolag som nämns ovan erbjuder trafikförsäkringar för Hyundai IONIQ. Priserna kan variera beroende på faktorer som modell och ålder på din bil, samt din ålder som ägare och var du bor.

Halvförsäkring för Hyundai IONIQ

Förutom trafikförsäkringen kan det vara fördelaktigt att ha en halvförsäkring för din Hyundai IONIQ. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Vissa försäkringsbolag kan också erbjuda räddningsskydd och assistans för bärgning om det skulle behövas.

Helförsäkring för Hyundai IONIQ

För maximalt skydd kan du välja att teckna en helförsäkring för din Hyundai IONIQ. Helförsäkringen inkluderar allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan täcker. Dessutom kan den omfatta ett skydd för vagnskador, vilket kan vara fördelaktigt om du vill ha ett mer omfattande skydd för din bil.

Vad kostar en försäkring för en Hyundai IONIQ

Priserna för en försäkring för en Hyundai IONIQ kan variera beroende på flera faktorer. Faktorer som kan påverka priset inkluderar modell och ålder på din bil, samt din ålder som ägare och var du bor. För att få det exakta priset på en försäkring för din Hyundai IONIQ rekommenderas det att gå in på försäkringsbolagens hemsidor och fylla i dina specifika uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Då kommer du få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Hyundai IONIQ

Vilket försäkringsbolag är bäst för Hyundai IONIQ?

Svaret på denna fråga beror på dina personliga preferenser och behov. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring är alla välrenommerade försäkringsbolag som erbjuder olika förmåner för Hyundai IONIQ-ägare.

Vilka tillägg kan vara fördelaktiga att ha för en Hyundai IONIQ?

Populära tillägg för Hyundai IONIQ inkluderar hyrbilsersättning, assistans på vägen, skydd mot parkeringsskador och skydd mot skadegörelse. Det är viktigt att noggrant överväga vilka tillägg som bäst passar dina behov och körvanor.

Vad är skillnaden mellan trafik-, halv- och helförsäkring?

Trafikförsäkringen är lagstadgad och täcker personskador och skador på annans egendom i händelse av en olycka som är din fels. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt skydd för vagnskador.

Vilket försäkringsbolag har den bästa digitala upplevelsen?

Både Hedvig och evoli har gjort sig kända för sin moderna och användarvänliga digitala plattform. Genom deras appar kan du enkelt hantera dina försäkringar och göra ändringar efter behov.

Skaffa bilförsäkring