FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Hyundai IONIQ 5 i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Hyundai IONIQ 5.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Hyundai IONIQ 5

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som utmärker sig genom sitt moderna tillvägagångssätt och digitala lösningar. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar också skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador samt räddningsskydd och bärgning. Helförsäkringen täcker allt som trafik- och halvförsäkringen inkluderar, samt skydd för vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi för att behandla psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån, vilket kan vara till stor hjälp för de som behöver det.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bra priser och flera förmånliga tillval. De har trafik-, halv- och helförsäkringar tillgängliga för Hyundai IONIQ 5. En unik fördel med ICA Försäkring är deras femåriga prisgaranti, vilket innebär att priset på försäkringen inte kommer att höjas under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar under den perioden. De erbjuder också tillval som hyrbil och assistanstillägg för snabb hjälp på vägen. Självriskskyddet kan också vara till stor nytta, särskilt om du planerar att köra utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkring för Hyundai IONIQ 5. Vad som sticker ut med Gjensidige är deras omfattande utbud av tillägg som du kan lägga till i försäkringen. Till exempel kan du välja till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Skadegörelsesskyddet ger ersättning upp till 6000 kronor för reparationer som överstiger 1000 kronor. Genom att erbjuda fler tillägg än många andra försäkringsbolag ger Gjensidige sina kunder möjligheten att anpassa sin försäkring efter sina behov.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus-paketet, som är ett mycket fördelaktigt tillägg för Hyundai IONIQ 5. Detta paket täcker i stort sett alla eventualiteter längs vägen, inklusive stöld och motorskador. För att teckna BackUp Plus måste du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Genom att erbjuda detta omfattande tilläggspaket ger OKQ8 sina kunder ett brett skydd för deras bil.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Hyundai IONIQ 5

En trafikförsäkring är lagstadgad och täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka som du orsakar. Samtliga nämnda försäkringsbolag erbjuder trafikförsäkringar för Hyundai IONIQ 5. Det är viktigt att ha en trafikförsäkring för att vara laglig på vägarna och skydda både sig själv och andra trafikanter.

Halvförsäkring för Hyundai IONIQ 5

En halvförsäkring inkluderar vanligtvis trafikförsäkringens skydd samt ytterligare förmåner, såsom skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Beroende på försäkringsbolaget kan det också finnas tillägg som räddningsskydd och bärgning. Halvförsäkringen ger en extra trygghet för din Hyundai IONIQ 5 och är ett bra alternativ för att skydda mot olika risker.

Helförsäkring för Hyundai IONIQ 5

Helförsäkringen ger det mest omfattande skyddet för din Hyundai IONIQ 5 och inkluderar vanligtvis trafikförsäkringens och halvförsäkringens skydd. Detta innebär att även vagnskador täcks av försäkringen. Helförsäkringen kan vara fördelaktig om du vill ha maximalt skydd för din bil och dig själv.

Vad kostar en försäkring för en Hyundai IONIQ 5

Kostnaden för en försäkring för Hyundai IONIQ 5 varierar beroende på olika faktorer, såsom ålder, körvana och bostadsadress. Dessutom kan kostnaden påverkas av vilket försäkringsbolag du väljer och vilken typ av försäkring du tecknar.

Frågor & svar om försäkringar för Hyundai IONIQ 5

Vilket försäkringsbolag är bäst för Hyundai IONIQ 5?

Det bästa försäkringsbolaget beror på dina specifika behov och preferenser. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring är alla välrenommerade bolag som erbjuder olika fördelar och tillval. Det är viktigt att jämföra deras erbjudanden och välja det som bäst passar dig.

Vilken typ av försäkring behöver jag för Hyundai IONIQ 5?

Det rekommenderas att ha minst en trafikförsäkring, eftersom det är lagkravet. Utöver det kan en halvförsäkring eller helförsäkring vara fördelaktig för att få ett bredare skydd mot olika risker och skador.

Kan jag anpassa min försäkring för Hyundai IONIQ 5?

Ja, de flesta försäkringsbolag erbjuder olika tillval och tillägg som du kan lägga till för att anpassa din försäkring efter dina behov. Det kan vara skydd mot stöld, räddningsskydd eller andra tillägg som erbjuds av försäkringsbolaget.

Hur kan jag få en prisuppgift för en försäkring?

För att få en prisuppgift för en försäkring för din Hyundai IONIQ 5 kan du besöka försäkringsbolagens hemsidor och begära en offert.

Skaffa bilförsäkring