FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Kia Niro i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Kia Niro.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Kia Niro

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har gjort sig känt genom sin moderna och digitala approach. De erbjuder en smidig ansökningsprocess där du kan få en direktprisuppgift genom att fylla i ditt registreringsnummer och information om din bil på deras hemsida eller i deras app.

Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar för KIA Niro: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom, medan halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador, räddningsskydd och bärgning.

I helförsäkringen ingår allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker samt skydd för vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi för att behandla psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser för KIA Niro-ägare. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar. En fördel med att välja ICA Försäkring är deras femåriga prisgaranti, vilket innebär att priset inte höjs under de första fem åren förutsatt att inga skador inträffar under den perioden.

ICA Försäkring erbjuder också populära tillval som hyrbil vid skada, assistanstillägg för hjälp på vägen och självriskskydd för vagnskador, även om en kollision skulle inträffa utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för KIA Niro. Vad som sticker ut med Gjensidige är deras breda utbud av tillval som kan läggas till i försäkringen.

Till exempel kan du lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. De erbjuder också ersättning upp till 6000 kronor för skadegörelse, förutsatt att reparationerna kostar mer än 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus-paketet, ett omfattande tillägg som täcker en rad olika situationer längs vägen.

För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Tillägget inkluderar skydd mot stöld, motorskador och tankning av fel drivmedel.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Kia Niro

När du äger en bil i Sverige är det obligatoriskt att ha en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom i händelse av en olycka. Samtliga försäkringsbolag som nämnts erbjuder trafikförsäkringar för KIA Niro.

Halvförsäkring för Kia Niro

En halvförsäkring ger ett bredare skydd än trafikförsäkringen. Den inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador, räddningsskydd och hjälp med bärgning om det skulle behövas. Samtliga försäkringsbolag som nämnts erbjuder halvförsäkringar för KIA Niro.

Helförsäkring för Kia Niro

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din bil. Utöver det som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, inkluderar helförsäkringen vanligtvis skydd för vagnskador.

Vad kostar en försäkring för en Kia Niro

Priset för en försäkring för en KIA Niro varierar beroende på flera faktorer, inklusive försäkringsbolaget, bilens ålder, förarens ålder och körhistorik.

Frågor & svar om försäkringar för Kia Niro

Vilket försäkringsbolag har den bästa prisgarantin för KIA Niro?

ICA Försäkring erbjuder en femårig prisgaranti för KIA Niro-försäkringar, vilket innebär att priset inte höjs under de första fem åren förutsatt att inga skador inträffar under den perioden.

Vilket försäkringsbolag erbjuder kristerapi som en del av försäkringen?

Hedvig erbjuder kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen för KIA Niro. Detta skydd hjälper till att behandla psykisk ohälsa som kan uppstå till följd av en trafikolycka eller rån.

Vilket försäkringsbolag erbjuder ett tillval för unga förare?

evoli erbjuder ett tillval som kallas "Ung förare", vilket tar bort den förhöjda självrisken för förare under 24 år.

Vilket försäkringsbolag erbjuder det mest omfattande tilläggspaketet för KIA Niro?

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus-paketet, som inkluderar ett brett utbud av skydd längs vägen, inklusive skydd mot stöld, motorskador och felaktig tankning.

Skaffa bilförsäkring