FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för KIA Picanto i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för KIA Picanto.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för KIA Picanto

1. evoli

evoli är ett digitalt försäkringsbolag som har gjort ansökningsprocessen enkel och smidig. Deras app ger dig möjlighet att anpassa ditt försäkringsskydd genom att lägga till eller ta bort olika tillval efter dina behov. Ett unikt tillval som evoli erbjuder är "Ung förare", som minskar den förhöjda självrisken för förare under 24 år.

2. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har vuxit i popularitet tack vare sin moderna och digitala strategi. Genom att erbjuda möjligheten att få en prisuppgift direkt på deras hemsida eller genom deras app, har Hedvig blivit populärt bland svenska bilägare. Dessutom kan du teckna deras bilförsäkringar utan bindningstid, vilket ger flexibilitet och möjlighet att byta försäkring omedelbart.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett annat populärt val för KIA Picanto-ägare. De erbjuder bilförsäkringar till bra priser och lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att ingen skada inträffar under denna period. ICA Försäkring erbjuder också olika tillval, inklusive Hyrbil för att täcka kostnaderna för en hyrbil under reparationer, samt assistanstillägg för att få hjälp på vägen vid olika situationer.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för KIA Picanto. De sticker ut från mängden genom att erbjuda fler tillval än många andra försäkringsbolag. Tillvalen inkluderar skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Gjensidige ger också ersättning för reparationer vid skadegörelse, förutsatt att kostnaderna överstiger en viss tröskel.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus, ett tilläggspaket som ger ett omfattande skydd längs vägen för KIA Picanto-ägare. Detta inkluderar skydd mot stöld, motorskador och felaktig tankning. För att kunna teckna BackUp Plus behöver man först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för KIA Picanto

En trafikförsäkring är ett lagkrav för alla bilar i Sverige, inklusive KIA Picanto. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka. Alla de nämnda försäkringsbolagen erbjuder trafikförsäkringar för KIA Picanto och det är viktigt att välja en pålitlig och prisvärd försäkring som passar dina behov och budget.

Halvförsäkring för KIA Picanto

En halvförsäkring är ett utökat skydd som inkluderar trafikförsäkringens grundläggande täckning samt skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador och räddningsskydd. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och evoli erbjuder halvförsäkringar för KIA Picanto med olika tillägg och förmåner.

Helförsäkring för KIA Picanto

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din KIA Picanto. Förutom trafikförsäkringens grundläggande täckning och skyddet som ingår i halvförsäkringen, inkluderar en helförsäkring också skydd för vagnskador. Hedvig, Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder helförsäkringar med olika fördelar och tillval.

Vad kostar en försäkring för en KIA Picanto

Kostnaden för en försäkring för en KIA Picanto kan variera beroende på olika faktorer som försäkringsbolag, täckningsnivå och förarens profil.

Frågor & svar om försäkringar för KIA Picanto

Vilket försäkringsbolag är bäst för KIA Picanto?

Det bästa försäkringsbolaget för KIA Picanto beror på dina individuella behov och preferenser. evoli, Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring är alla välrenommerade försäkringsbolag som erbjuder förmånliga alternativ för KIA Picanto-ägare.

Vilken försäkringstyp behöver jag för min KIA Picanto?

En trafikförsäkring är ett lagkrav för alla bilar i Sverige. För ett mer omfattande skydd kan du välja en halvförsäkring eller helförsäkring, beroende på dina behov och budget.

Vilka tillval är värda att överväga för min KIA Picanto?

Några populära tillval att överväga är till exempel hyrbil, assistanstillägg, skydd mot parkeringsskador och skydd mot skadegörelse. Vilka tillval som är bäst för dig beror på dina preferenser och körvanor.

Vilken försäkring är den billigaste för en KIA Picanto?

Priset på försäkringen kan variera beroende på flera faktorer. Det är bäst att jämföra priser och täckning från olika försäkringsbolag för att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för din KIA Picanto.

Skaffa bilförsäkring