FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för KIA Sorento i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för KIA Sorento.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för KIA Sorento

1. evoli

evoli är ett annat populärt försäkringsbolag som har satsat på en smidig och digital ansökningsprocess. Deras app ger dig möjlighet att själv lägga till eller ta bort tillval enligt dina önskemål. Ett unikt tillval som de erbjuder är "Ung förare", som gör att förare under 24 år kan ta bort den förhöjda självrisken.

2. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har gjort sig känt för sin moderna och digitala approach. De erbjuder tre olika typer av bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och hjälp med bärgning vid behov. Helförsäkringen täcker allt som trafik- och halvförsäkringen gör, och inkluderar dessutom skydd för vagnskador. Hedvig erbjuder också en unik förmån genom att erbjuda kristerapi för dig och eventuella passagerare vid psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån. Detta skydd inkluderar behandling av legitimerad psykolog i Sverige, med upp till tio terapisessioner per person som omfattas av försäkringen.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser. De har tre olika typer av försäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. När du tecknar en försäkring hos ICA Försäkring kan du också välja till populära tillval som hyrbil, assistans och självriskskydd. Tillvalet Hyrbil ger dig ersättning för hyrbilskostnader om din bil blir skadad och behöver repareras. Assistans ger dig hjälp på vägen inom en timme, oavsett orsak, och självriskskyddet minskar eller ersätter självrisken för vagnskador, även vid kollisioner utomlands.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring för din KIA Sorento. En av deras stora fördelar är det breda utbudet av tillägg. Till exempel kan du lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Vid skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning om reparationskostnaderna överstiger 1000 kronor.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett tilläggspaket kallat BackUp Plus, som täcker det mesta som kan hända längs vägen. Detta tillägg inkluderar skydd mot stöld, motorskador och sanering av tanken om du skulle råka tanka fel drivmedel. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för KIA Sorento

När det gäller trafikförsäkringar kan både Hedvig och ICA Försäkring erbjuda bra alternativ för din KIA Sorento. Dessa försäkringsbolag täcker personskador och skador på annans egendom. Priserna kan variera beroende på din profil och andra faktorer.

Halvförsäkring för KIA Sorento

För ett mer omfattande skydd kan du överväga att teckna en halvförsäkring. Hedvig, ICA Försäkring och Gjensidige erbjuder alla halvförsäkringar som inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Räddningsskydd och hjälp med bärgning kan också ingå i dessa försäkringar.

Helförsäkring för KIA Sorento

Om du vill ha den mest omfattande försäkringen för din KIA Sorento kan du överväga att teckna en helförsäkring. Både Hedvig och Gjensidige erbjuder helförsäkringar som inkluderar allt som täcks av trafik- och halvförsäkringen. Vagnskador täcks också av helförsäkringen.

Vad kostar en försäkring för en KIA Sorento

Priserna för bilförsäkringar kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din ålder, körhistorik och bostadsort.

Frågor & svar om försäkringar för KIA Sorento

Vilket försäkringsbolag är billigast?

Priserna kan variera och det beror på olika faktorer. För att hitta den billigaste försäkringen för din KIA Sorento bör du jämföra olika försäkringsbolag och begära prisuppgifter från dem.

Vilket försäkringsbolag erbjuder bäst täckning?

Hedvig, ICA Försäkring och Gjensidige erbjuder alla bra täckning för KIA Sorento genom sina halv- och helförsäkringar. Det är viktigt att jämföra deras erbjudanden och se vilket som passar dina behov bäst.

Vilket försäkringsbolag har bäst tillägg?

Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder båda ett brett utbud av tillägg till sina försäkringar. Tilläggen kan inkludera skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Det är värt att undersöka vilka tillägg som kan vara relevanta för dig och din KIA Sorento.

Vilket försäkringsbolag är mest digitalt?

Hedvig och evoli har båda profilerat sig som moderna och digitala försäkringsbolag. De erbjuder smidiga ansökningsprocesser och möjlighet att hantera försäkringen via appar.

Skaffa bilförsäkring