FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Kia Soul i mars 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Kia Soul.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Kia Soul

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har vunnit popularitet på marknaden. De erbjuder enkelhet och transparens genom att låta dig se ditt pris direkt på deras hemsida eller i deras app. Du kan även byta försäkring omedelbart, utan bindningstid. Hedvig erbjuder tre olika typer av bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Helförsäkringen inkluderar omfattande skydd för vagnskador och även kristerapi som hjälper dig och eventuella passagerare att behandla psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga priser för Kia Soul-ägare. De lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att ingen skada inträffar under den perioden. Utöver grundläggande trafik-, halv- och helförsäkringar erbjuder ICA Försäkring populära tillval som hyrbilsskydd och assistansservice. Hyrbilsskydd ger ersättning för hyrbils- och kilometerkostnader om din bil skadas och behöver repareras. Assistansservicen erbjuder hjälp på vägen inom en timme vid problem som bensinstopp, urladdat batteri eller nycklar som är inlåsta i bilen.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som sticker ut genom att erbjuda ett brett utbud av tillval. För Kia Soul-ägare erbjuder de trafik-, halv- och helförsäkringar samt ett pluspaket där du kan lägga till olika tillägg som passar dina behov. Tillägg som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse kan läggas till för extra trygghet. Gjensidige har en flexibel försäkringslösning som kan anpassas efter dina specifika önskemål.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en förmånlig försäkring för Kia Soul med ett tilläggspaket kallat BackUp Plus. Detta tilläggspaket täcker en rad olika händelser längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken om du skulle tanka fel drivmedel. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Kia Soul

Trafikförsäkringen är den lagstadgade försäkringen som alla bilar måste ha. Den täcker skador du orsakar på andra personer eller deras egendom vid en olycka. Priset på trafikförsäkringen beror på flera faktorer, inklusive förarens ålder och körhistorik samt bilens modell och ålder.

Halvförsäkring för Kia Soul

Halvförsäkringen ger utöver trafikförsäkringen även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. I vissa fall kan räddningsskydd och hjälp med bärgning ingå i halvförsäkringen. Det är en bra försäkring att överväga om du vill ha ett extra skydd för din Kia Soul utan att investera i en helförsäkring.

Helförsäkring för Kia Soul

Helförsäkringen är den mest omfattande försäkringen för din Kia Soul. Utöver skyddet från trafik- och halvförsäkringar täcker helförsäkringen även vagnskador. Detta innebär att även om du orsakar skador på din egen bil vid en olycka eller om den blir skadad av yttre faktorer, kommer försäkringen att täcka kostnaderna för reparation eller ersättning.

Vad kostar en försäkring för en Kia Soul

Priset på en försäkring för en Kia Soul varierar beroende på flera faktorer, inklusive förarens ålder, körhistorik, bostadsort och bilens modell och ålder.

Frågor & svar om försäkringar för Kia Soul

Vilket försäkringsbolag är bäst för Kia Soul?

Det bästa försäkringsbolaget för Kia Soul beror på dina specifika behov och preferenser. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring är alla populära alternativ med olika erbjudanden och förmåner. Det är bäst att jämföra deras priser och villkor för att hitta den bästa försäkringen för din Kia Soul.

Vilken typ av försäkring behöver jag för min Kia Soul?

Det krävs att du åtminstone har en trafikförsäkring för din Kia Soul, eftersom det är ett lagkrav. Utöver detta kan du välja att lägga till en halvförsäkring eller helförsäkring beroende på dina behov och budget. En halvförsäkring ger ett extra skydd mot stöld, inbrott och andra skador, medan helförsäkringen ger det mest omfattande skyddet inklusive vagnskador.

Kan jag lägga till tillval i min Kia Soul-försäkring?

Ja, många försäkringsbolag erbjuder olika tillval som du kan lägga till i din Kia Soul-försäkring. Exempel på tillval kan vara hyrbilsskydd, assistansservice, skydd mot parkeringsskador eller skydd mot skadegörelse.

Vad är den vanligaste typen av försäkring för Kia Soul-ägare?

Den vanligaste typen av försäkring för Kia Soul-ägare är trafikförsäkringen, eftersom den är lagstadgad. Många ägare väljer också att lägga till en halvförsäkring för att få ett extra skydd mot olika händelser. Valet av försäkringstyp beror dock på individuella preferenser och behov.

Skaffa bilförsäkring