FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för KIA Sportage i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för KIA Sportage.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för KIA Sportage

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har vunnit popularitet genom sin moderna och digitala ansats. En av deras unika fördelar är möjligheten att se ditt pris direkt på deras hemsida eller i appen genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation. Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Beroende på dina behov kan du välja den försäkring som passar dig bäst.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga priser på sina bilförsäkringar. En unik fördel med ICA Försäkring är att de lovar att inte höja priset under de första fem åren för sina kunder, förutsatt att inga skador inträffar under den perioden. De erbjuder även olika tillval, som till exempel hyrbilsersättning och assistans på vägen.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din KIA Sportage. En fördel med Gjensidige är att de erbjuder flera tillägg som kan anpassas efter dina behov. Till exempel kan du lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Dessa tillägg gör det möjligt att skräddarsy din försäkring för att passa din KIA Sportage.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en hel del fördelar för KIA Sportage-ägare. De har ett tilläggspaket kallat BackUp Plus som täcker nästan allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och fel tankning av drivmedel. För att få BackUp Plus måste du ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för KIA Sportage

En trafikförsäkring är en lagstadgad försäkring som alla ägare av fordon i Sverige måste ha. Den täcker personskador och skador på annans egendom i händelse av en olycka. Genom att välja en trafikförsäkring för din KIA Sportage kan du vara säker på att du följer lagstiftningen och skyddar både dig själv och andra trafikanter.

Halvförsäkring för KIA Sportage

En halvförsäkring är ett steg upp från trafikförsäkringen och ger dig ett bredare skydd. Utöver trafikförsäkringens täckning inkluderar en halvförsäkring vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, och glasskador. Den kan även omfatta räddningsskydd och bärgningstjänster om du skulle behöva det. En halvförsäkring kan vara ett bra val om du vill ha extra trygghet för din KIA Sportage.

Helförsäkring för KIA Sportage

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din KIA Sportage. Förutom trafikförsäkringens och halvförsäkringens täckning inkluderar en helförsäkring också skydd för vagnskador. Detta innebär att du är skyddad mot skador som kan uppstå vid till exempel kollisioner eller olyckor där du är ansvarig. Om du vill ha det högsta skyddet för din KIA Sportage kan en helförsäkring vara det bästa alternativet.

Vad kostar en försäkring för en KIA Sportage

Priset på en försäkring för en KIA Sportage kan variera beroende på flera faktorer, inklusive bilens modell och ålder samt din egen ålder och var du bor. För att få det exakta priset på en försäkring för din KIA Sportage rekommenderas det att du besöker försäkringsbolagens hemsidor och anger dina uppgifter, som registreringsnummer och personnummer. Genom att ange denna information kommer du att få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för KIA Sportage

Vilket försäkringsbolag är billigast för KIA Sportage?

Priserna på försäkringar kan variera beroende på flera faktorer, såsom bilens modell och ålder samt din egen ålder och var du bor. För att hitta det billigaste alternativet för din KIA Sportage är det bäst att gå in på försäkringsbolagens hemsidor och få prisförslag baserat på din specifika situation.

Vilket försäkringsbolag har det bredaste skyddet för KIA Sportage?

Flera försäkringsbolag erbjuder ett brett skydd för KIA Sportage genom sina helförsäkringar. Exempel på försäkringsbolag med omfattande skydd inkluderar Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring .

Kan jag lägga till tillägg till min KIA Sportage-försäkring?

Ja, flera försäkringsbolag erbjuder olika tillägg som du kan lägga till för att skräddarsy din försäkring för din KIA Sportage. Tillägg kan inkludera skydd mot stöld, skadegörelse, hyrbilsersättning och assistans på vägen.

Kan jag ändra min försäkring för KIA Sportage när som helst?

Vissa försäkringsbolag har bindningstider för sina försäkringar, vilket innebär att du måste vänta tills förfallodagen för att kunna ändra din försäkring. Men det finns också försäkringsbolag, som till exempel Hedvig, som erbjuder möjligheten att ändra eller säga upp din försäkring när som helst utan bindningstid.

Skaffa bilförsäkring