FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Land Rover Range Rover Evoque i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Land Rover Range Rover Evoque.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Land Rover Range Rover Evoque

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder en smidig digital försäkringsupplevelse. De erbjuder tre olika typer av bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgning. Helförsäkringen täcker allt som trafik- och halvförsäkringar redan täcker, och inkluderar även skydd för vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av sina hel- och halvförsäkringar, vilket kan vara till hjälp efter en traumatisk händelse såsom en olycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till konkurrenskraftiga priser. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar. En fördel med ICA Försäkring är att de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att ingen skada inträffar under den perioden. De erbjuder också olika tillval, såsom Hyrbil, där du kan få ersättning för hyrbilskostnader om din bil blir skadad och behöver repareras. ICA Försäkring erbjuder även assistansservice som hjälper dig vid exempelvis bensinstopp, urladdat batteri eller om du har låst in dina nycklar i bilen. De har också ett självriskskydd som kan minska självrisken för vagnskador eller ersätta hela självrisken, även vid kollisioner utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Land Rover Range Rover Evoque. De sticker ut genom att erbjuda flera tilläggsmöjligheter som du kan anpassa efter dina behov. Till exempel kan du lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. Om du skulle drabbas av skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning för reparationer överstigande 1000 kronor. För att få tilläggspaketet BackUp Plus, som täcker allt längs vägen inklusive stöld, motorskador och felaktig tankning, behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos Gjensidige.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en omfattande försäkring för Land Rover Range Rover Evoque. En fördel med OKQ8 Försäkring är deras tilläggspaket, BackUp Plus, som täcker det mesta som kan hända längs vägen. Det inkluderar även skydd mot stöld, motorskador och sanering av tanken om du råkar tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Land Rover Range Rover Evoque

En trafikförsäkring är den lagstadgade minimiförsäkringen som alla bilar måste ha. Trafikförsäkringen täcker skador som du kan orsaka på andra personer eller deras egendom i en olycka där du är ansvarig. Det är viktigt att ha en trafikförsäkring för din Land Rover Range Rover Evoque för att vara laglig på vägen och skydda andra trafikanter.

Halvförsäkring för Land Rover Range Rover Evoque

En halvförsäkring ger ett bredare skydd än trafikförsäkringen. Den inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glas- och räddningsskador. Med en halvförsäkring får du även hjälp med bärgning om det skulle behövas. Det är ett bra alternativ om du vill ha ett extra skydd för din Land Rover Range Rover Evoque utan att investera i en fullständig helförsäkring.

Helförsäkring för Land Rover Range Rover Evoque

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Land Rover Range Rover Evoque. Förutom det som täcks av trafik- och halvförsäkringar inkluderar helförsäkringen skydd för vagnskador. Detta kan vara särskilt värdefullt om du har en nyare eller dyrare bil som du vill skydda mot olyckor och skador.

Vad kostar en försäkring för en Land Rover Range Rover Evoque

Priset på en försäkring för en Land Rover Range Rover Evoque kan variera beroende på flera faktorer. Faktorer som kan påverka priset inkluderar modell och ålder på bilen, din ålder som ägare och var du bor. För att få en exakt prisuppgift behöver du gå in på försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, såsom registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Då kommer du att få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Land Rover Range Rover Evoque

Vilket försäkringsbolag är bäst för Land Rover Range Rover Evoque?

Beroende på dina individuella behov och preferenser kan olika försäkringsbolag vara bäst för dig. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring är alla populära försäkringsbolag som erbjuder försäkringar för Land Rover Range Rover Evoque.

Vilken typ av försäkring behöver jag för min Land Rover Range Rover Evoque?

Det beror på dina behov och önskemål. En trafikförsäkring är obligatorisk och ett lagkrav för alla bilar. Om du vill ha ett bredare skydd kan du välja en halvförsäkring som inkluderar skydd mot stöld, brand och andra skador. Om du vill ha det mest omfattande skyddet kan en helförsäkring vara det bästa alternativet.

Vilket försäkringsbolag har de bästa tilläggen för Land Rover Range Rover Evoque?

Flera försäkringsbolag erbjuder olika tillägg för att anpassa försäkringen efter dina behov. ICA Försäkring och Gjensidige är exempel på försäkringsbolag som erbjuder ett brett utbud av tilläggsmöjligheter för Land Rover Range Rover Evoque-ägare. Dessa tillägg kan omfatta skydd mot parkeringsskador, skadegörelse och assistansservice.

Kan jag få hjälp med psykisk ohälsa efter en olycka med min Land Rover Range Rover Evoque?

Ja, vissa försäkringsbolag erbjuder kristerapi som en del av sina försäkringar. Till exempel erbjuder Hedvig kristerapi som en del av sina hel- och halvförsäkringar. Detta skydd kan vara till hjälp för dig och eventuella passagerare om ni behöver behandla psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån.

Skaffa bilförsäkring