FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Lexus i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Lexus.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Lexus

1. evoli

evoli är ett annat försäkringsbolag som satsar på en smidig digital ansökningsprocess. Genom deras app kan du själv enkelt lägga till eller ta bort tillval för din försäkring.

En unik fördel med evoli är deras tillval "Ung förare". Med detta tillval kan du ta bort den förhöjda självrisken för förare under 24 år. Detta kan vara till nytta för unga Lexus-ägare som vill minska sina kostnader och få en mer prisvärd försäkring.

2. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder bilägare möjligheten att enkelt och snabbt få prisuppgifter direkt på deras hemsida eller genom deras app. En fördel med Hedvig är att du kan teckna deras bilförsäkringar utan bindningstid, vilket ger flexibilitet för Lexus-ägare som kanske vill byta försäkring snabbt och enkelt.

Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgningshjälp. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan täcker, samt skydd mot vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är att deras hel- och halvförsäkringar inkluderar kristerapi. Om du eller dina passagerare behöver behandling för psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller ett rån, täcker försäkringen upp till tio terapisessioner per person. Detta kan vara till stor hjälp för att hantera och återhämta sig från sådana traumatiska händelser.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser för bilförsäkringar. När du tecknar en försäkring hos ICA Försäkring kan du välja mellan trafik-, halv- och helförsäkring för din Lexus.

En av de unika fördelarna med ICA Försäkring är deras "Fem års prisgaranti". Det innebär att de lovar att inte höja priset på din försäkring under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden. Detta kan vara en fördel för Lexus-ägare som vill ha stabilitet i sina försäkringskostnader.

ICA Försäkring erbjuder också olika tillval för sina försäkringar. Till exempel kan du välja till Hyrbil-tillvalet, där du får ersättning för hyrbilskostnader om din bil behöver repareras. De erbjuder också assistanstillägg, där du får hjälp på vägen inom en timme om du behöver det, oavsett orsak.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Lexus-ägare. Vad som skiljer Gjensidige från många andra försäkringsbolag är deras breda utbud av tillval. Du kan lägga till tillval som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse.

Om du väljer till skydd mot skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning, förutsatt att reparationerna kostar mer än 1000 kronor. Dessa tillval kan vara fördelaktiga för Lexus-ägare som vill ha extra skydd för sin bil.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en bra försäkringslösning för Lexus-ägare genom deras tilläggspaket BackUp Plus. Detta tillval täcker nästan allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken om du skulle tanka fel drivmedel.

För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Detta tillval kan vara fördelaktigt för Lexus-ägare som vill ha ett omfattande skydd för sin bil.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Lexus

För att köra din Lexus lagligt på svenska vägar behöver du ha en trafikförsäkring. En trafikförsäkring täcker personskador och skador på annans egendom om du skulle vara inblandad i en olycka. Alla försäkringsbolag erbjuder trafikförsäkringar, så det är viktigt att jämföra priser och villkor för att hitta den bästa försäkringen för din Lexus.

Halvförsäkring för Lexus

Om du vill ha ett större skydd för din Lexus kan du välja att teckna en halvförsäkring. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgningshjälp.

Helförsäkring för Lexus

För att få ett omfattande skydd för din Lexus kan du välja att teckna en helförsäkring. Helförsäkringen inkluderar vanligtvis allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt skydd mot vagnskador. En helförsäkring kan vara fördelaktig om du vill ha maximal trygghet för din bil och skydd mot olika typer av skador.

Vad kostar en försäkring för en Lexus

Priset på en försäkring för en Lexus kan variera beroende på flera faktorer, inklusive modell och ålder på bilen samt ålder på ägaren och var man bor. För att få en exakt prisuppgift för din specifika situation är det bäst att gå in på försäkringsbolagens hemsidor och använda deras online-prisberäknare. Där kan du ange ditt registreringsnummer för bilen och ditt personnummer för att få en prisuppgift som är skräddarsydd för din Lexus och din profil.

Frågor & svar om försäkringar för Lexus

Vilket försäkringsbolag är det billigaste för en Lexus?

Priset på en försäkring kan variera beroende på flera faktorer. För att hitta det billigaste alternativet är det bäst att jämföra priserna hos olika försäkringsbolag och använda deras online-prisberäknare för att få en exakt prisuppgift baserat på din specifika situation.

Vilket försäkringsbolag har bäst tillägg för en Lexus?

ICA Försäkring, Gjensidige, evoli och OKQ8 Försäkring erbjuder olika tillägg för sina försäkringar. Vilket försäkringsbolag som har de bästa tilläggen beror på dina specifika behov och önskemål. Det är bäst att jämföra villkoren och förmånerna hos olika försäkringsbolag för att hitta de tillägg som passar dig och din Lexus bäst.

Kan jag få hjälp på vägen om jag har en försäkring hos ICA Försäkring?

Ja, ICA Försäkring erbjuder assistans på vägen inom en timme oavsett orsak. Du kan få hjälp för saker som bensinstopp, urladdat batteri, maskinfel eller om du låser in dina nycklar i bilen.

Vilket försäkringsbolag har flexibla villkor för att byta försäkring?

Hedvig erbjuder möjligheten att teckna bilförsäkringar utan bindningstid, vilket ger Lexus-ägare flexibilitet att byta försäkring när de önskar. Detta kan vara fördelaktigt om du vill kunna byta försäkring snabbt och enkelt.

Skaffa bilförsäkring