FÖRSÄKRING BIL logo

Bra val av försäkring för Lexus i maj 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de populäraste bilförsäkringarna för Lexus.

Bra bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bra bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Gofido.

Se pris

Bra bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Zmarta försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bra bilförsäkringar för Lexus

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder bilägare möjligheten att enkelt och snabbt få prisuppgifter direkt på deras hemsida eller genom deras app. En fördel med Hedvig är att du kan teckna deras bilförsäkringar utan bindningstid, vilket ger flexibilitet för Lexus-ägare som kanske vill byta försäkring snabbt och enkelt.

Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgningshjälp. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan täcker, samt skydd mot vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är att deras hel- och halvförsäkringar inkluderar kristerapi. Om du eller dina passagerare behöver behandling för psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller ett rån, täcker försäkringen upp till tio terapisessioner per person. Detta kan vara till stor hjälp för att hantera och återhämta sig från sådana traumatiska händelser.

2. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en bra försäkringslösning för Lexus-ägare genom deras tilläggspaket BackUp Plus. Detta tillval täcker nästan allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken om du skulle tanka fel drivmedel.

För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Detta tillval kan vara fördelaktigt för Lexus-ägare som vill ha ett omfattande skydd för sin bil.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Lexus

För att köra din Lexus lagligt på svenska vägar behöver du ha en trafikförsäkring. En trafikförsäkring täcker personskador och skador på annans egendom om du skulle vara inblandad i en olycka. Alla försäkringsbolag erbjuder trafikförsäkringar, så det är viktigt att jämföra priser och villkor för att hitta den bästa försäkringen för din Lexus.

Halvförsäkring för Lexus

Om du vill ha ett större skydd för din Lexus kan du välja att teckna en halvförsäkring. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgningshjälp.

Helförsäkring för Lexus

För att få ett omfattande skydd för din Lexus kan du välja att teckna en helförsäkring. Helförsäkringen inkluderar vanligtvis allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt skydd mot vagnskador. En helförsäkring kan vara fördelaktig om du vill ha maximal trygghet för din bil och skydd mot olika typer av skador.

Vad kostar en försäkring för en Lexus

Priset på en försäkring för en Lexus kan variera beroende på flera faktorer, inklusive modell och ålder på bilen samt ålder på ägaren och var man bor. För att få en exakt prisuppgift för din specifika situation är det bäst att gå in på försäkringsbolagens hemsidor och använda deras online-prisberäknare. Där kan du ange ditt registreringsnummer för bilen och ditt personnummer för att få en prisuppgift som är skräddarsydd för din Lexus och din profil.

Frågor & svar om försäkringar för Lexus

Vilket försäkringsbolag är det billigaste för en Lexus?

Priset på en försäkring kan variera beroende på flera faktorer. För att hitta det billigaste alternativet är det bäst att jämföra priserna hos olika försäkringsbolag och använda deras online-prisberäknare för att få en exakt prisuppgift baserat på din specifika situation.

Vilket försäkringsbolag har bäst tillägg för en Lexus?

ICA Försäkring, Gjensidige, evoli och OKQ8 Försäkring erbjuder olika tillägg för sina försäkringar. Vilket försäkringsbolag som har de bästa tilläggen beror på dina specifika behov och önskemål. Det är bäst att jämföra villkoren och förmånerna hos olika försäkringsbolag för att hitta de tillägg som passar dig och din Lexus bäst.

Kan jag få hjälp på vägen om jag har en försäkring hos ICA Försäkring?

Ja, ICA Försäkring erbjuder assistans på vägen inom en timme oavsett orsak. Du kan få hjälp för saker som bensinstopp, urladdat batteri, maskinfel eller om du låser in dina nycklar i bilen.

Vilket försäkringsbolag har flexibla villkor för att byta försäkring?

Hedvig erbjuder möjligheten att teckna bilförsäkringar utan bindningstid, vilket ger Lexus-ägare flexibilitet att byta försäkring när de önskar. Detta kan vara fördelaktigt om du vill kunna byta försäkring snabbt och enkelt.

Skaffa bilförsäkring