FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa & billigaste försäkring för Lexus NX

Att hitta rätt bilförsäkring för din Lexus NX är en viktig del av att skydda både dig själv och din bil. Med flera försäkringsbolag på marknaden kan det vara svårt att veta vilket som erbjuder den bästa och mest prisvärda försäkringen för just din bil. I denna jämförelsen kommer vi att undersöka några av de ledande försäkringsbolagen och deras erbjudanden för Lexus NX-ägare, så att du kan fatta ett bra beslut när det gäller att välja rätt försäkring.

Bästa val av försäkring för Lexus NX i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Lexus NX.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Lexus NX

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare. De erbjuder en smidig och digital ansökningsprocess där du kan få en direkt prisuppgift genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation. Hedvig erbjuder tre olika typer av bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. En fördel med Hedvig är att du kan byta försäkring omedelbart utan bindningstid.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga priser på bilförsäkringar. En unik fördel med ICA Försäkring är deras "prisgaranti" där de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar under den perioden. ICA Försäkring erbjuder även populära tillval som hyrbil och assistanstillägg för att ge extra trygghet på vägen.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som sticker ut genom att erbjuda ett brett utbud av tillägg till sina försäkringar. De har tillval som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett tilläggspaket kallat "BackUp Plus" som ger ett omfattande skydd längs vägen. Detta tillval täcker allt från stöld till motorskador och sanering av tanken om du råkar tanka fel drivmedel. För att få tillgång till BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Lexus NX

En trafikförsäkring är en lagstadgad försäkring som täcker skador som du orsakar på andra personer och deras egendom vid en olycka. Alla fordon i Sverige måste ha en trafikförsäkring för att vara lagligt ute på vägarna. Samtliga försäkringsbolag som nämnts ovan erbjuder trafikförsäkringar för din Lexus NX.

Halvförsäkring för Lexus NX

En halvförsäkring ger ett utökat skydd jämfört med en trafikförsäkring. Det innebär att din bil också skyddas mot exempelvis stöld, brand, glas- och skadekostnader. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, evoli och OKQ8 Försäkring erbjuder alla halvförsäkringar för din Lexus NX.

Helförsäkring för Lexus NX

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din bil. Utöver skyddet som trafik- och halvförsäkringen erbjuder inkluderar helförsäkringen också ett skydd mot vagnskador. Hedvig, Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder alla helförsäkringar för din Lexus NX.

Vad kostar en försäkring för en Lexus NX

Priset på en försäkring för en Lexus NX kan variera beroende på flera faktorer, inklusive bilens modell och ålder samt din egen ålder och var du bor. För att få en exakt prisuppgift behöver du gå in på försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, såsom registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Därefter kommer du få ett prisförslag som är baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Lexus NX

Vilket försäkringsbolag har den billigaste trafikförsäkringen för en Lexus NX?

Det är svårt att säga vilket försäkringsbolag som har den absolut billigaste trafikförsäkringen för en Lexus NX, eftersom priset kan variera beroende på individuella faktorer. För att hitta det bästa priset för din Lexus NX, rekommenderas det att du jämför försäkringsbolagens erbjudanden genom att ange dina specifika uppgifter på deras hemsidor.

Vilket försäkringsbolag har det bredaste utbudet av tillägg för en Lexus NX?

Gjensidige sticker ut genom att erbjuda ett brett utbud av tillägg till sina försäkringar. De har tillval som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Det kan vara värt att överväga Gjensidige om du är intresserad av extra skydd och tillägg för din Lexus NX.

Vilket försäkringsbolag är bäst för unga förare med en Lexus NX?

evoli erbjuder ett tillval som heter "Ung förare", vilket gör att förare under 24 år kan ta bort den förhöjda självrisken. Detta kan vara fördelaktigt för unga förare som äger en Lexus NX och vill undvika höga kostnader vid eventuella skador eller olyckor.

Vilket försäkringsbolag har det mest prisvärda tilläggspaketet för en Lexus NX?

OKQ8 Försäkring erbjuder tilläggspaketet "BackUp Plus", som ger ett omfattande skydd längs vägen. Det täcker allt från stöld till motorskador och sanering av tanken om du skulle råka tanka fel drivmedel. För att få tillgång till BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Skaffa bilförsäkring