FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa & billigaste försäkring för Mazda CX-3

När du äger en Mazda CX-3 är det viktigt att ha rätt bilförsäkring för att skydda både dig och din bil. Men med så många försäkringsbolag att välja mellan kan det vara svårt att veta vilket som är det bästa alternativet för dig. I denna jämförelse kommer vi att titta närmare på några av de mest populära försäkringsbolagen och deras erbjudanden för att hjälpa dig att hitta den bästa bilförsäkringen för din Mazda CX-3.

Bra val av försäkring för Mazda CX-3 i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de populäraste bilförsäkringarna för Mazda CX-3.

Bra bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bra bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Gofido.

Se pris

Bra bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Zmarta försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bra bilförsäkringar för Mazda CX-3

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder enkelhet och flexibilitet för sina kunder. Du kan snabbt och enkelt få en prisuppskattning genom att fylla i ditt registreringsnummer och annan information om din bil på deras hemsida eller i deras app. Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

2. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett fördelaktigt tilläggspaket kallat BackUp Plus. Detta tillägg täcker en mängd olika situationer längs vägen och inkluderar även skydd mot stöld och motorskador. För att få tillgång till BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mazda CX-3

En trafikförsäkring är den lagstadgade minimiförsäkringen som alla bilar måste ha. Den täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka som du orsakar med din bil. Hos alla de nämnda försäkringsbolagen kan du teckna en trafikförsäkring för din Mazda CX-3.

Halvförsäkring för Mazda CX-3

En halvförsäkring ger utöver trafikförsäkringen även skydd mot skador på din egen bil till följd av brand, stöld, inbrott och glasskador. Räddningsskydd och hjälp med bärgning kan också ingå. Hos både Hedvig och Gjensidige kan du teckna en halvförsäkring för din Mazda CX-3.

Helförsäkring för Mazda CX-3

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din bil. Utöver trafikförsäkringen och skyddet i halvförsäkringen täcker den också skador på din egen bil till följd av till exempel vagnskador. Hedvig erbjuder en helförsäkring för din Mazda CX-3.

Vad kostar en försäkring för en Mazda CX-3

Priset på en försäkring för en Mazda CX-3 kan variera beroende på faktorer som bilmodell, ålder på bilen och ålder på dig som ägare. För att få en exakt prisuppskattning är det bäst att gå in på försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, såsom registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Därefter kommer du att få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Mazda CX-3

Vilket försäkringsbolag är bäst för en Mazda CX-3?

Det bästa försäkringsbolaget för en Mazda CX-3 beror på dina specifika behov och preferenser. Hedvig, OKQ8 Försäkring, är alla bra alternativ att överväga.

Vilken typ av försäkring behöver jag ha för min Mazda CX-3?

Du behöver minst en trafikförsäkring enligt lag. Utöver det kan du välja att ha antingen en halvförsäkring eller en helförsäkring för att få ytterligare skydd för din bil.

Kan jag lägga till tillägg till min försäkring?

Ja, flera försäkringsbolag erbjuder tillägg som du kan lägga till för att skräddarsy din försäkring efter dina behov. Tilläggen kan inkludera skydd mot skador, assistans och andra förmåner.

Vad är fördelarna med att använda en digitalt inriktad försäkringsleverantör som Hedvig eller evoli?

Fördelarna med digitalt inriktade försäkringsbolag som Hedvig och evoli inkluderar enkelhet och smidighet i ansökningsprocessen samt möjligheten att hantera din försäkring online via appar eller hemsidor.

Skaffa bilförsäkring