FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Mazda CX-30 i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Mazda CX-30.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Mazda CX-30

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har gjort sig känt genom att erbjuda moderna och digitala lösningar. De har tagit sig an utmaningen att förändra försäkringsbranschen genom att erbjuda transparenta priser och flexibla avtal. Hos Hedvig kan du enkelt få en prisuppgift för din försäkring genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation på deras hemsida eller i deras app.

Hedvig erbjuder tre olika typer av bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen ger dig grundläggande skydd mot personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador samt räddningsskydd och bärgningstjänster. Helförsäkringen täcker allt som trafik- och halvförsäkringen redan inkluderar och ger även skydd mot vagnskador.

En av de unika fördelarna med att försäkra sig hos Hedvig är att de inkluderar kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen. Detta skydd erbjuder behandling av psykisk ohälsa för dig och dina medpassagerare om ni skulle vara inblandade i en trafikolycka eller utsättas för ett rån. Med Hedvig står du som kund för upp till tio terapisessioner per person utan att behöva betala någon självrisk.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till förmånliga priser. De har en prisgaranti som innebär att de inte höjer priset under de första fem åren, förutsatt att du inte gör några skadefrågor under den perioden. ICA Försäkring erbjuder olika typer av försäkringar, inklusive trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Utöver de grundläggande försäkringarna kan du också välja till populära tillval hos ICA Försäkring. Till exempel erbjuder de ett tillval som ger dig ersättning för hyrbil om din bil blir skadad och behöver repareras. De erbjuder också assistans vid vägen inom en timme, oavsett anledning, och ett tillägg som minskar eller ersätter självrisken för vagnskador, även om du är utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Mazda CX-30. Vad som skiljer Gjensidige från många andra försäkringsbolag är det stora utbudet av tillägg som de erbjuder. Till exempel kan du lägga till ett skydd mot parkeringsskador eller skador orsakade av djurkollisioner eller skadegörelse.

Om du väljer Gjensidiges försäkring kan du också dra nytta av deras pluspaket, där du kan lägga till flera olika tillägg efter dina egna preferenser och behov.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus, ett tilläggspaket som ger omfattande skydd längs vägen. BackUp Plus täcker allt från skador och stöld till motorskador och tankfel om du skulle råka tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus måste du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mazda CX-30

En trafikförsäkring är ett lagkrav och täcker skador som du orsakar på andra personer eller egendomar med din Mazda CX-30. Alla de nämnda försäkringsbolagen erbjuder trafikförsäkringar för att möta detta krav.

Halvförsäkring för Mazda CX-30

En halvförsäkring ger ett bredare skydd än trafikförsäkringen genom att inkludera stöld, inbrott, brand och glasskador. I vissa fall kan räddningsskydd och bärgningshjälp också ingå. Samtliga försäkringsbolag som nämndes erbjuder halvförsäkringar för Mazda CX-30.

Helförsäkring för Mazda CX-30

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Mazda CX-30 och inkluderar allt som täcks av trafik- och halvförsäkringar. Dessutom inkluderar helförsäkring vanligtvis skydd för vagnskador. Samtliga försäkringsbolag som nämndes erbjuder helförsäkringar för Mazda CX-30.

Vad kostar en försäkring för en Mazda CX-30

Priset på en bilförsäkring för en Mazda CX-30 kan variera beroende på faktorer som modell, ålder på bilen och ägarens ålder samt var du bor. För att få en exakt prisuppgift bör du besöka försäkringsbolagens hemsidor och fylla i nödvändig information, såsom registreringsnummer och personnummer. Då kommer du att få ett prisförslag som är baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Mazda CX-30

Vilket försäkringsbolag är det billigaste alternativet för en Mazda CX-30?

Priserna kan variera och beror på individuella faktorer. För att hitta det billigaste alternativet bör du besöka försäkringsbolagens hemsidor och få prisuppgifter baserat på din specifika situation.

Vilket försäkringsbolag har den bästa kundservicen?

Kundservicen kan variera mellan olika försäkringsbolag, men bland de bra nämns ofta Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring .

Vilket försäkringsbolag erbjuder bäst tillägg och extraförmåner?

ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder olika tillägg och extraförmåner för att ytterligare anpassa din försäkring. Det kan vara värt att undersöka vilka specifika tillägg som passar dina behov och jämföra erbjudanden från olika försäkringsbolag.

Vilket försäkringsbolag är mest flexibelt när det gäller försäkringsperioder?

Hedvig är känt för att erbjuda flexibilitet när det gäller försäkringsperioder genom att tillåta omedelbar byte av försäkring utan bindningstid. Detta kan vara fördelaktigt om du vill ha möjligheten att byta försäkring när som helst.

Skaffa bilförsäkring