FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Mazda MX-30 i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Mazda MX-30.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Mazda MX-30

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare. De erbjuder enkelhet och flexibilitet genom att tillåta sina kunder att se och anpassa sitt försäkringspris direkt på deras hemsida eller i appen. Hedvig erbjuder tre olika försäkringsalternativ: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Deras helförsäkring täcker alla risker som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan omfattar samt skydd mot vagnskador. Dessutom inkluderar både helförsäkringen och halvförsäkringen ett unikt skydd för kristerapi vid eventuell psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån. Genom att erbjuda snabb och enkel ansökningsprocess utan bindningstid har Hedvig blivit ett populärt alternativ för många bilägare.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett välkänt försäkringsbolag som erbjuder bra priser på sina bilförsäkringar. De lovar sina kunder att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar under den perioden. Utöver trafik-, halv- och helförsäkring erbjuder ICA Försäkring även olika tillval. Ett populärt tillval är hyrbilstillägget, som ger ersättning för hyrbilskostnader om din bil skadas och behöver repareras. De erbjuder också assistanstillägg, vilket innebär att de kan erbjuda hjälp på vägen inom en timme vid olika situationer såsom bensinstopp eller låsta nycklar i bilen. Med ICA Försäkrings självriskskydd kan du minska självrisken för vagnskador eller till och med få den helt täckt, inklusive om du skulle hamna i en kollision utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder ett brett utbud av försäkringsalternativ för din Mazda MX-30. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar, samt ett pluspaket där du kan lägga till olika tillval efter eget behov. Gjensidige sticker ut genom att erbjuda fler tillägg än många andra försäkringsbolag. Till exempel kan du lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Om du drabbas av skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning, förutsatt att reparationskostnaden överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en fördelaktig försäkring för din Mazda MX-30, inklusive deras BackUp Plus-paket. Detta tilläggspaket ger omfattande skydd längs vägen och täcker även situationer som stöld och motorskador. För att få BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mazda MX-30

När det kommer till trafikförsäkring, som är lagstadgad och ett minimikrav, kan du hitta olika alternativ hos de försäkringsbolag vi nämnde tidigare. Trafikförsäkringen täcker skador på andra fordon och personer vid en olycka där du är ansvarig. Priserna för trafikförsäkringar kan variera beroende på faktorer som bilens modell och ålder, samt ägarens ålder och bostadsort. För att få exakt prisinformation kan du besöka försäkringsbolagens hemsidor och fylla i dina uppgifter.

Halvförsäkring för Mazda MX-30

Om du vill ha ett bättre skydd för din Mazda MX-30 kan en halvförsäkring vara ett bra alternativ. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis trafikförsäkringen och lägger till skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgning vid behov.

Helförsäkring för Mazda MX-30

Om du vill ha ett ännu mer omfattande skydd kan du överväga en helförsäkring för din Mazda MX-30. Helförsäkringen täcker normalt trafikförsäkringen, halvförsäkringen och inkluderar dessutom skydd för vagnskador. Detta kan vara särskilt viktigt om du vill skydda din bil mot egna skador och reparationskostnader.

Vad kostar en försäkring för en Mazda MX-30

Priset för en försäkring för en Mazda MX-30 kan variera beroende på flera faktorer. Faktorer som kan påverka priset inkluderar bilens modell och ålder, ägarens ålder och erfarenhet som förare, samt bostadsort. För att få en exakt prisuppgift bör du gå in på försäkringsbolagens hemsidor och använda deras online-verktyg för att få en offert. Genom att ange ditt registreringsnummer och personuppgifter kan du få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Mazda MX-30

Vilket försäkringsbolag är bäst för min Mazda MX-30?

Svaret på den frågan beror på dina individuella behov och preferenser. Det bästa försäkringsbolaget för din Mazda MX-30 kan variera beroende på faktorer som priser, täckning och tilläggstjänster.

Vilken typ av försäkring behöver jag för min Mazda MX-30?

Det beror på vilket skydd du önskar för din bil. En trafikförsäkring är ett lagkrav och ett minimikrav för att få köra din bil på svenska vägar. Om du vill ha ett mer omfattande skydd kan du överväga en halv- eller helförsäkring. Halvförsäkringen ger dig extra skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Helförsäkringen ger det mest omfattande skyddet och inkluderar vanligtvis även vagnskador.

Vilket försäkringsbolag har de bästa tillvalen för min Mazda MX-30?

Flera försäkringsbolag erbjuder olika tillval för att anpassa din försäkring efter dina behov. ICA Försäkring, Gjensidige, evoli och OKQ8 Försäkring är några av försäkringsbolagen som erbjuder olika tillvalstjänster. Dessa kan inkludera skydd mot parkeringsskador, skydd vid djurkollision eller till och med ett speciellt tillval för unga förare.

Vad ska jag göra för att få det bästa priset på min försäkring för Mazda MX-30?

För att få det bästa priset på din försäkring för Mazda MX-30 är det viktigt att jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudanden. Genom att besöka försäkringsbolagens hemsidor och använda deras online-verktyg kan du få prisförslag baserat på din specifika situation. Se till att ange korrekta uppgifter om din bilmodell, ålder och personuppgifter för att få en exakt prisuppgift.

Skaffa bilförsäkring