FÖRSÄKRING BIL logo

Bra val av försäkring för Mazda MX-5 i juli 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de populäraste bilförsäkringarna för Mazda MX-5.

Bra bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bra bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Gofido.

Se pris

Bra bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Zmarta försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bra bilförsäkringar för Mazda MX-5

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har utmanat branschen genom att erbjuda moderna och digitala lösningar. De har blivit populära bland svenska bilägare på grund av deras transparenta prissättning och möjligheten att enkelt se sitt pris på deras hemsida eller i appen. En fördel med Hedvig är att de erbjuder flexibilitet utan bindningstid, vilket innebär att du kan byta bilförsäkring när som helst. Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar, inklusive trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Dessutom inkluderar deras hel- och halvförsäkringar kristerapi som hjälper till att behandla psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån.

2. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en omfattande försäkring med ett tilläggspaket kallat BackUp Plus. Detta tillägg täcker nästan allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och felaktig tankning. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mazda MX-5

När du äger en bil som Mazda MX-5 är det obligatoriskt att ha en trafikförsäkring enligt svensk lag. En trafikförsäkring täcker skador som kan uppstå på andra personer och egendom i händelse av en olycka som du orsakar.

Halvförsäkring för Mazda MX-5

För att ge din Mazda MX-5 ett extra skydd kan du välja att teckna en halvförsäkring. En halvförsäkring inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Dessutom kan det också inkludera räddningsskydd och bärgningstjänster vid behov.

Helförsäkring för Mazda MX-5

Om du önskar ett mer omfattande skydd för din Mazda MX-5 kan du överväga att teckna en helförsäkring. En helförsäkring inkluderar vanligtvis allt som täcks av trafikförsäkringen och halvförsäkringen samt ett skydd för vagnskador. Detta innebär att du är skyddad mot skador som kan uppstå på din egen bil vid en olycka.

Vad kostar en försäkring för en Mazda MX-5

Priset på en försäkring för din Mazda MX-5 kan variera beroende på flera faktorer. Bilmodellen, ålder på bilen och ägaren samt var du bor kan påverka priset på försäkringen. För att få en exakt prisuppgift bör du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina specifika uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Genom att göra detta kommer du att få ett prisförslag baserat på din individuella situation.

Frågor & svar om försäkringar för Mazda MX-5

Vilket försäkringsbolag är det billigaste alternativet för en Mazda MX-5?

Priset på en försäkring för en Mazda MX-5 varierar beroende på flera faktorer. Det bästa sättet att hitta det billigaste alternativet är att jämföra olika försäkringsbolag genom att besöka deras hemsidor och ange dina specifika uppgifter för att få prisuppgifter baserade på din situation.

Vilket försäkringsbolag har det bästa tilläggspaketet för en Mazda MX-5?

OKQ8 Försäkring erbjuder ett omfattande tilläggspaket kallat BackUp Plus som täcker nästan allt som kan hända längs vägen. Detta tillägg kan vara en bra option för att ge din Mazda MX-5 extra skydd.

Vilket försäkringsbolag erbjuder hjälp på vägen inom en timme?

ICA Försäkring erbjuder assistanstillägg som inkluderar hjälp på vägen inom en timme oavsett orsak. Detta kan vara en fördel om du skulle behöva hjälp med exempelvis bensinstopp, urladdat batteri eller inlåsta nycklar i bilen.

Vilket försäkringsbolag erbjuder kristerapi efter en trafikolycka?

Hedvig erbjuder kristerapi som en del av deras hel- och halvförsäkringar. Detta innebär att du och eventuella passagerare kan få behandling av en legitimerad psykolog i Sverige om ni skulle behöva det till följd av en trafikolycka eller rån. Hedvig står för upp till tio terapisessioner per person utan att du behöver betala någon självrisk för det.

Skaffa bilförsäkring