FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Mazda3 i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Mazda3.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Mazda3

1. evoli

evoli är ett försäkringsbolag som satsar på att vara digitalt och smidigt. Du kan ansöka om försäkringar snabbt och enkelt på deras hemsida eller genom deras app. En unik funktion hos evoli är tillvalet "Ung förare", som gör att förare under 24 år kan ta bort den förhöjda självrisken på tio procent av ett prisbasbelopp. Genom att erbjuda anpassade tillval och enkel ansökningsprocess har evoli blivit populärt bland många bilägare.

2. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare. Genom att fokusera på digitala lösningar och enkelhet har Hedvig lockat många kunder. Hos Hedvig kan du få en skräddarsydd bilförsäkring utan bindningstid, vilket innebär att du kan byta försäkring när som helst. De erbjuder tre olika typer av försäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Du kan även få tilläggstjänster som kristerapi och hjälp vid rån.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till bra priser. De lovar att inte höja priset under de första fem åren, vilket ger dig stabilitet och förutsägbarhet. Hos ICA Försäkring kan du välja mellan trafik-, halv- och helförsäkring. De erbjuder också tilläggstjänster som hyrbil och assistans på vägen. Det är värt att notera att du behöver gå in på deras hemsida och ange dina personuppgifter för att få ett prisförslag som är baserat på din specifika situation.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder en rad olika försäkringsalternativ för din Mazda3. De har trafik-, halv- och helförsäkringar samt ett pluspaket där du kan lägga till olika tillval. Gjensidige sticker ut genom att erbjuda fler tillägg än många andra försäkringsbolag. Till exempel kan du få skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Genom att välja tillägg kan du skräddarsy försäkringen efter dina behov.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett bra tilläggspaket vid namn BackUp Plus. Detta paket täcker i princip alla eventualiteter längs vägen och inkluderar även skydd mot stöld, motorskador och sanering av tanken om du skulle tanka fel drivmedel. För att få teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. De erbjuder olika försäkringsalternativ för att passa dina behov.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mazda3

En trafikförsäkring är ett lagkrav för alla fordon i Sverige, inklusive din Mazda3. Trafikförsäkringen täcker skador som du orsakar på andra personer eller deras egendom i en olycka.

Halvförsäkring för Mazda3

Utöver trafikförsäkringen kan det vara fördelaktigt att ha en halvförsäkring för din Mazda3. En halvförsäkring ger dig ett bredare skydd och täcker vanligtvis skador på din egen bil vid exempelvis stöld, inbrott, brand och glasskador. Halvförsäkringen kan också inkludera räddningsskydd och hjälp med bärgning vid behov.

Helförsäkring för Mazda3

Om du vill ha ett ännu mer omfattande skydd kan en helförsäkring vara ett bra alternativ för din Mazda3. En helförsäkring täcker vanligtvis både trafikförsäkringens skydd och skador på din egen bil. Utöver det som ingår i halvförsäkringen kan en helförsäkring också inkludera skydd mot vagnskador.

Vad kostar en försäkring för en Mazda3

Priset på en försäkring för en Mazda3 varierar beroende på flera faktorer. Modell och ålder på bilen, din ålder som ägare och var du bor kan påverka priset. För att få en exakt prisuppgift bör du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina personuppgifter samt registreringsnummer för din Mazda3. Där kommer du att få ett prisförslag som är baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Mazda3

Vilket försäkringsbolag är det billigaste för en Mazda3?

Priset på en försäkring för en Mazda3 varierar beroende på flera faktorer och kan skilja sig mellan olika försäkringsbolag. För att hitta det billigaste alternativet för just din Mazda3 bör du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina personuppgifter samt registreringsnummer för din bil. Då kommer du att få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Vilket försäkringsbolag har bäst tilläggstjänster för en Mazda3?

Flera försäkringsbolag erbjuder olika tilläggstjänster för att skräddarsy din försäkring efter dina behov. Exempelvis erbjuder ICA Försäkring tillval som hyrbil och assistanstillägg för hjälp på vägen. Gjensidige erbjuder flera tillval, inklusive skydd mot parkeringsskador och djurkollision.

Vilket försäkringsbolag erbjuder snabbast ansökningsprocess för en Mazda3?

Försäkringsbolaget evoli har satsat på att vara digitalt och erbjuder en snabb ansökningsprocess på nätet. Du kan ansöka om försäkringar snabbt och enkelt genom deras hemsida eller app. Genom att använda deras smidiga plattform kan du snabbt lägga till eller ta bort tillval enligt dina önskemål.

Vilket försäkringsbolag har det bredaste skyddet för en Mazda3?

Flera försäkringsbolag erbjuder ett brett skydd för din Mazda3, inklusive skydd mot skador på din egen bil, stöld, inbrott, brand och mer. Hedvig erbjuder till exempel kristerapi som en del av sina försäkringar, vilket kan vara värdefullt om du skulle behöva behandla psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller ett rån.

Skaffa bilförsäkring