FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Mercedes-Benz A-Klass i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Mercedes-Benz A-Klass.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Mercedes-Benz A-Klass

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt och populärt försäkringsbolag som erbjuder en smidig digital upplevelse. De erbjuder tre olika bilförsäkringsalternativ: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker skador på andra personer och deras egendom, medan halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan täcker, samt skydd mot vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de inkluderar kristerapi i sina hel- och halvförsäkringar, vilket kan vara till hjälp vid psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller ett rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Mercedes-Benz A-Klass. En unik fördel med ICA Försäkring är deras femåriga prisgaranti, vilket innebär att ditt försäkringspris förblir detsamma under de första fem åren, förutsatt att du inte drabbas av någon skada under den perioden. De erbjuder också populära tillval, som hyrbil och assistanstillägg för hjälp på vägen vid exempelvis bensinstopp eller låsta nycklar i bilen.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som sticker ut genom att erbjuda ett brett utbud av tilläggstjänster. För Mercedes-Benz A-Klass kan du välja mellan trafik-, halv- och helförsäkringar. Gjensidige erbjuder flera tillägg, inklusive skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. De har även en ersättningsgräns för skadegörelse, där du kan få upp till 6000 kronor i ersättning för reparationer över 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en hel- eller halvförsäkring för Mercedes-Benz A-Klass. En betydande fördel med OKQ8 Försäkring är deras BackUp Plus-tilläggspaket. Detta paket täcker i princip alla möjliga situationer längs vägen och inkluderar skydd mot stöld, motorskador och tankning av fel drivmedel. För att få tillgång till BackUp Plus-tillägget måste du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mercedes-Benz A-Klass

När det gäller trafikförsäkringar täcker alla försäkringsbolag i vår lista detta grundläggande skydd som krävs enligt lag. Trafikförsäkringen skyddar mot personskador och skador på annans egendom.

Halvförsäkring för Mercedes-Benz A-Klass

Halvförsäkringar ger ett bredare skydd och inkluderar vanligtvis stöldskydd, brand- och glasskador samt räddningsskydd och bärgningstjänster.

Helförsäkring för Mercedes-Benz A-Klass

Helförsäkringar erbjuder det mest omfattande skyddet och täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan inkluderar, samt skydd mot vagnskador.

Vad kostar en försäkring för en Mercedes-Benz A-Klass

Kostnaden för en försäkring för en Mercedes-Benz A-Klass kan variera beroende på flera faktorer, såsom din ålder, körhistorik och var du bor.

Frågor & svar om försäkringar för Mercedes-Benz A-Klass

Vilket försäkringsbolag är det bästa för en Mercedes-Benz A-Klass?

Svaret beror på dina personliga preferenser och behov. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring är alla populära försäkringsbolag som erbjuder olika fördelar och försäkringsalternativ. Det är bäst att jämföra deras erbjudanden och priser för att hitta den bästa försäkringen för dig.

Vilka tilläggstjänster bör jag överväga för min Mercedes-Benz A-Klass?

Det beror på dina behov och önskemål. Vissa populära tilläggstjänster inkluderar hyrbil, assistanstillägg för hjälp på vägen, skydd mot parkeringsskador och skydd mot skadegörelse. Utvärdera vilka tillägg som är viktiga för dig och se vilka försäkringsbolag som erbjuder dem.

Vad är fördelen med digitala försäkringsbolag som Hedvig och evoli?

Digitala försäkringsbolag som Hedvig och evoli erbjuder en smidig och enkel ansökningsprocess online. De fokuserar på att erbjuda en modern och användarvänlig upplevelse genom sina digitala plattformar och appar.

Kan jag få ersättning för kristerapi efter en trafikolycka eller ett rån med något av dessa försäkringsbolag?

Ja, Hedvig inkluderar kristerapi som en del av sina hel- och halvförsäkringar. Detta kan vara till stor hjälp om du eller dina passagerare upplever psykisk ohälsa efter en traumatisk händelse.

Skaffa bilförsäkring