FÖRSÄKRING BIL logo

Bra val av försäkring för Mercedes-Benz C-klass i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de populäraste bilförsäkringarna för Mercedes-Benz C-klass.

Bra bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bra bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Gofido.

Se pris

Bra bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Zmarta försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bra bilförsäkringar för Mercedes-Benz C-klass

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit mycket populärt bland svenska bilägare. De erbjuder en smidig digital process där du kan få en direkt prisuppgift för din försäkring genom deras hemsida eller app. En fördel med Hedvig är att du kan teckna eller byta försäkringar när som helst, utan bindningstid.

Hedvig erbjuder tre olika typer av bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgningshjälp vid behov. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan erbjuder, och inkluderar dessutom skydd mot vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är deras kristerapiskydd. Om du skulle vara inblandad i en trafikolycka eller utsättas för rån, ingår kristerapi för att behandla eventuell psykisk ohälsa. Skyddet inkluderar behandling av legitimerade psykologer i Sverige och täcker upp till tio terapisessioner per person utan någon självrisk.

2. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en bra försäkring för Mercedes-Benz C-klass ägare med deras tilläggspaket BackUp Plus. Detta tilläggspaket täcker i princip allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och tankning av fel drivmedel.

För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mercedes-Benz C-klass

När det gäller trafikförsäkringen har alla försäkringsbolag grundläggande skydd mot personskador och skador på annans egendom. Detta är en lagstadgad försäkring som alla bilar måste ha i Sverige.

Halvförsäkring för Mercedes-Benz C-klass

En halvförsäkring är ett steg upp från trafikförsäkringen och inkluderar oftast skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Beroende på försäkringsbolaget kan det även inkludera räddningsskydd och hjälp med bärgning om det skulle behövas.

Helförsäkring för Mercedes-Benz C-klass

En helförsäkring är den mest omfattande typen av bilförsäkring och inkluderar allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker. Dessutom täcker den också vagnskador på din egen bil.

Vad kostar en försäkring för en Mercedes-Benz C-klass

Priset på en bilförsäkring för en Mercedes-Benz C-klass kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din ålder, körhistorik, bostadsort och försäkringsbolagets prissättning.

Frågor & svar om försäkringar för Mercedes-Benz C-klass

Vilket försäkringsbolag är bäst för Mercedes-Benz C-klass?

Det bästa försäkringsbolaget beror på dina personliga preferenser och behov. Hedvig, OKQ8 Försäkring, är alla populära alternativ som erbjuder olika fördelar och tillval för Mercedes-Benz C-klass ägare.

Vad är skillnaden mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring?

Trafikförsäkring är den lagstadgade försäkringen som täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkring inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgningshjälp. Helförsäkring täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen erbjuder, plus vagnskador på din egen bil.

Kan jag teckna eller byta försäkring när som helst?

Ja, vissa försäkringsbolag, som Hedvig, erbjuder försäkringar utan bindningstid, vilket innebär att du kan teckna eller byta försäkring när som helst. Andra försäkringsbolag kan ha olika villkor och bindningstider, så det är viktigt att kolla med dem direkt.

Vilket försäkringsbolag är mest prisvärt?

Priserna kan variera mellan olika försäkringsbolag och bero på olika faktorer. För att hitta det mest prisvärda alternativet för din Mercedes-Benz C-klass är det bäst att besöka försäkringsbolagens hemsidor för att få en prisuppgift baserad på dina personliga uppgifter och behov.

Skaffa bilförsäkring