FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Mercedes-Benz EQB i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Mercedes-Benz EQB.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Mercedes-Benz EQB

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare på grund av sin moderna och digitala approach. Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen ger skydd mot personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador samt räddningsskydd och bärgningshjälp. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan innefattar, samt ett skydd för vagnskador. Hedvig erbjuder också kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen, vilket kan vara till nytta vid psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser för bilförsäkringar. En fördel med ICA Försäkring är att de inte höjer priset under de första fem åren, förutsatt att ingen skada uppstår under den perioden. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar, och har även tillägg som hyrbilsskydd och assistans. Med hyrbilsskyddet får du ersättning för hyrbilskostnader medan din bil repareras. Assistansen inkluderar hjälp på vägen inom en timme, oavsett orsak.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar, samt ett pluspaket där du kan lägga till olika tillval. De har ett bredare utbud av tillägg än många andra försäkringsbolag, inklusive skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Med Gjensidige kan du få ersättning upp till 6000 kronor för skadegörelse, förutsatt att reparationskostnaderna överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en BackUp Plus-tilläggspaket som täcker det mesta som kan hända längs vägen. Detta inkluderar även skydd mot stöld och motorskador. För att teckna BackUp Plus måste du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mercedes-Benz EQB

För att köra lagligt på svenska vägar måste du ha en trafikförsäkring för din Mercedes-Benz EQB. Trafikförsäkringen skyddar dig ekonomiskt om du skulle orsaka skador på andra personer eller deras egendom i en olycka. Trafikförsäkringen ingår alltid som en del av de flesta bilförsäkringar och är ett lagkrav i Sverige.

Halvförsäkring för Mercedes-Benz EQB

En halvförsäkring är ett utökat skydd för din Mercedes-Benz EQB utöver trafikförsäkringen. Det inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgningshjälp. En halvförsäkring kan vara ett bra alternativ om du vill ha ett extra skydd för din bil utan att betala för en fullständig helförsäkring.

Helförsäkring för Mercedes-Benz EQB

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Mercedes-Benz EQB. Förutom trafik- och halvförsäkringens skydd innefattar den vanligtvis också ett skydd för vagnskador. Detta kan vara fördelaktigt om du vill ha ett komplett skydd för din bil och inte vill ta några risker.

Vad kostar en försäkring för en Mercedes-Benz EQB

Priset på en försäkring för en Mercedes-Benz EQB kan variera beroende på olika faktorer, såsom ålder, bostadsort, körhistorik och försäkringsbolagets prisstruktur.

Frågor & svar om försäkringar för Mercedes-Benz EQB

Vilket försäkringsbolag är bäst för Mercedes-Benz EQB?

Det beror på dina preferenser och behov. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring är alla välrenommerade försäkringsbolag som erbjuder olika försäkringsalternativ för Mercedes-Benz EQB. Det är viktigt att jämföra deras erbjudanden och priser för att hitta det som passar dig bäst.

Vad är skillnaden mellan trafik-, halv- och helförsäkring?

En trafikförsäkring är ett lagkrav och skyddar dig ekonomiskt om du orsakar skador på andra personer eller deras egendom i en olycka. En halvförsäkring inkluderar vanligtvis trafikförsäkringen och ger extra skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador, samt räddningsskydd och bärgningshjälp. En helförsäkring täcker allt som trafik- och halvförsäkringen erbjuder, samt ett skydd för vagnskador.

Vilket försäkringsbolag har den bästa digitala upplevelsen?

Hedvig och evoli har båda satsat på att vara moderna och digitala försäkringsbolag. Hedvig erbjuder en smidig onlineplattform där du kan få prisuppgifter direkt och göra ändringar i din försäkring utan bindningstid. evoli har också en användarvänlig app där du kan hantera dina försäkringsval på egen hand.

Vilka tillägg är unika för varje försäkringsbolag?

Varje försäkringsbolag erbjuder olika tillägg och förmåner. ICA Försäkring har till exempel tillval som hyrbilsskydd och assistans, medan evoli erbjuder "Ung förare"-tillvalet för att minska självrisken för unga förare. Gjensidige har ett brett utbud av tillägg, inklusive skydd mot parkeringsskador och skadegörelse. OKQ8 Försäkring har ett omfattande tilläggspaket som kallas BackUp Plus, vilket ger skydd mot olika händelser längs vägen.

Skaffa bilförsäkring