FÖRSÄKRING BIL logo

Bra val av försäkring för Mercedes-Benz EQC i juni 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de populäraste bilförsäkringarna för Mercedes-Benz EQC.

Bra bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bra bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Gofido.

Se pris

Bra bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Zmarta försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bra bilförsäkringar för Mercedes-Benz EQC

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har gjort sig känt för att vara bra på det digitala. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Med trafikförsäkringen får du skydd mot personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgning. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan täcker, och inkluderar dessutom skydd för vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi om du eller dina passagerare skulle behöva behandla psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån. Detta inkluderar behandling av en legitimerad psykolog i Sverige och Hedvig täcker upp till tio terapisessioner per person som omfattas av försäkringen. Kristerapin är giltig i upp till 12 månader och du behöver inte betala någon självrisk för det.

2. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en omfattande försäkring för Mercedes-Benz EQC med deras tilläggspaket BackUp Plus. Detta tilläggspaket täcker i princip allt som kan hända längs vägen och inkluderar även skydd mot stöld, motorskador och sanering av tanken om du råkar tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mercedes-Benz EQC

En trafikförsäkring är ett lagstadgat krav för alla fordon i Sverige, inklusive din Mercedes-Benz EQC. Den täcker skador på andra fordon och personskador i händelse av en olycka där du är ansvarig. Priserna för trafikförsäkringen varierar beroende på din bilmodell och personliga uppgifter.

Halvförsäkring för Mercedes-Benz EQC

En halvförsäkring ger ett utökat skydd utöver trafikförsäkringen. Den täcker vanligtvis stöld, inbrott, brand, glasskador och skador orsakade av vissa naturfenomen.

Helförsäkring för Mercedes-Benz EQC

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Mercedes-Benz EQC. Förutom att täcka trafikrelaterade skador och skydda mot stöld, inbrott, brand och glasskador, inkluderar helförsäkringen oftast vagnskador.

Vad kostar en försäkring för en Mercedes-Benz EQC

Priset på en försäkring för en Mercedes-Benz EQC beror på flera faktorer, inklusive bilmodell, ålder på bilen och ägaren, samt var du bor. För att få en exakt prisuppgift behöver du besöka försäkringsbolagens webbplatser och ange dina uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Därefter kommer du att få ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Mercedes-Benz EQC

Vilket försäkringsbolag är bäst för min Mercedes-Benz EQC?

Svaret beror på dina specifika behov och preferenser. Hedvig, OKQ8 Försäkring, är alla populära försäkringsbolag som erbjuder olika fördelar och tillval för din bil.

Vilken typ av försäkring behöver jag för min Mercedes-Benz EQC?

Det är ett lagligt krav att ha en trafikförsäkring för din bil. Utöver det kan du välja att ha antingen en halvförsäkring eller helförsäkring för att få ett bredare skydd. Vilken typ av försäkring du behöver beror på din budget och dina preferenser när det gäller risk och skyddsnivå.

Vad är skillnaden mellan halvförsäkring och helförsäkring?

En halvförsäkring ger ett utökat skydd jämfört med en trafikförsäkring och täcker vanligtvis stöld, inbrott, brand, glasskador och vissa naturfenomen. En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet och inkluderar oftast även vagnskador.

Hur påverkar min bilmodell och ålder försäkringspriset?

Försäkringspriset påverkas av flera faktorer, inklusive din bilmodell och ålder. Nyare och mer värdefulla bilar kan ha högre försäkringskostnader eftersom reparationskostnaderna kan vara högre. Åldern på bilen kan också påverka priset eftersom äldre bilar kan vara mer benägna att kräva reparationer.

Skaffa bilförsäkring