FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Mercedes-Benz EQS i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Mercedes-Benz EQS.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Mercedes-Benz EQS

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare. En av fördelarna med Hedvig är deras enkla och smidiga ansökningsprocess. Genom att ange ditt registreringsnummer och information om din bil kan du snabbt få en prisuppskattning direkt på deras hemsida eller i deras app. Dessutom erbjuder Hedvig flexibilitet genom att låta dig byta bilförsäkring omedelbart utan bindningstid.

Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgningshjälp vid behov. I helförsäkringen ingår allt som trafik- och halvförsäkringen täcker, plus ett skydd för vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är deras kristerapiservice. Om du skulle vara med om en trafikolycka eller utsättas för rån, inkluderar deras hel- och halvförsäkringar kristerapi för dig och dina passagerare. Du får behandling av en legitimerad psykolog i Sverige, och Hedvig står för upp till tio terapisessioner per person utan att du behöver betala någon självrisk.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till förmånliga priser. En av deras unika förmåner är att de garanterar att priserna inte höjs under de första fem åren förutsatt att du inte har några skador under den perioden. Detta ger dig trygghet och stabilitet i dina försäkringskostnader.

Utöver grundförsäkringen kan du även välja till populära tillval hos ICA Försäkring. Tillvalet Hyrbil ger dig ersättning för hyrbilskostnader om din försäkrade bil behöver repareras. ICA Försäkring ersätter 75 procent av dygns- och kilometerkostnaderna för hyrbilen, medan du själv står för bränslekostnaderna. Assistansförsäkringen innebär att du får hjälp på vägen inom en timme, oavsett orsak. Det kan vara allt från bensinstopp och urladdat batteri till att du har låst in nycklarna i bilen.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Mercedes-Benz EQS. Vad som sticker ut med Gjensidige är deras breda utbud av tillägg som du kan lägga till i din försäkring. Du kan till exempel välja att skydda dig mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. Vid skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning för reparationer som överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en omfattande försäkring kallad BackUp Plus. Detta tilläggspaket täcker i princip alla möjliga händelser längs vägen, inklusive stöld, motorskador och felaktig tankning. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mercedes-Benz EQS

När det gäller trafikförsäkring för Mercedes-Benz EQS är det lagstadgat att ha en sådan försäkring för att få köra på vägarna. Trafikförsäkringen täcker skador som du orsakar på andra personer eller deras egendom vid en olycka. Priset för trafikförsäkringen varierar beroende på faktorer som bilmodell, ålder på bilen och förarens ålder. För att få det exakta priset för trafikförsäkringen för din Mercedes-Benz EQS, bör du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina specifika uppgifter.

Halvförsäkring för Mercedes-Benz EQS

En halvförsäkring ger ett utökat skydd för din Mercedes-Benz EQS jämfört med en trafikförsäkring. Utöver det skydd som trafikförsäkringen erbjuder täcker halvförsäkringen skador på din egen bil vid till exempel stöld, inbrott, brand och glasskador. Dessutom inkluderar den vanligtvis räddningsskydd och bärgningshjälp.

Helförsäkring för Mercedes-Benz EQS

En halvförsäkring ger ett utökat skydd för din Mercedes-Benz EQS jämfört med en trafikförsäkring. Utöver det skydd som trafikförsäkringen erbjuder täcker halvförsäkringen skador på din egen bil vid till exempel stöld, inbrott, brand och glasskador. Dessutom inkluderar den vanligtvis räddningsskydd och bärgningshjälp.

Vad kostar en försäkring för en Mercedes-Benz EQS

Priset för en bilförsäkring för en Mercedes-Benz EQS varierar beroende på flera faktorer. Bland de vanligaste faktorerna som påverkar priset kan nämnas bilmodell, ålder på bilen, förarens ålder och var du bor. För att få ett exakt pris för en försäkring för din Mercedes-Benz EQS bör du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina specifika uppgifter. Där får du ett prisförslag baserat på din individuella situation.

Frågor & svar om försäkringar för Mercedes-Benz EQS

Vilket försäkringsbolag har den billigaste försäkringen för Mercedes-Benz EQS?

Priset på bilförsäkringen för en Mercedes-Benz EQS kan variera mellan olika försäkringsbolag. För att hitta den billigaste försäkringen för din bil bör du jämföra priser från olika försäkringsbolag genom att besöka deras hemsidor och ange dina specifika uppgifter.

Vilket försäkringsbolag erbjuder bäst skydd för Mercedes-Benz EQS?

Det bästa försäkringsskyddet för din Mercedes-Benz EQS beror på dina individuella behov och preferenser. Genom att titta på vad olika försäkringsbolag erbjuder i form av tillägg och skydd kan du välja det som passar dig bäst.

Kan jag lägga till tillval i min försäkring för Mercedes-Benz EQS?

Ja, de flesta försäkringsbolag erbjuder olika tillval som du kan lägga till i din försäkring för att utöka skyddet för din Mercedes-Benz EQS. Tillvalen kan variera mellan olika försäkringsbolag, så det är bäst att besöka deras hemsidor för att se vilka tillval som finns tillgängliga.

Vad behöver jag göra för att teckna en bilförsäkring för Mercedes-Benz EQS?

För att teckna en bilförsäkring för din Mercedes-Benz EQS behöver du vanligtvis besöka försäkringsbolagets hemsida och ange dina uppgifter, såsom registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Därefter får du ett prisförslag baserat på din specifika situation, och om du accepterar det kan du gå vidare med att teckna försäkringen.

Skaffa bilförsäkring