FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Mercedes-Benz GLA i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Mercedes-Benz GLA.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Mercedes-Benz GLA

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har gjort sig känt genom sitt digitala fokus. De erbjuder flexibla försäkringslösningar och möjligheten att teckna och ändra försäkringen omedelbart utan bindningstid. Hedvig erbjuder tre olika nivåer av bilförsäkringar, inklusive trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. En unik fördel med Hedvig är att de inkluderar kristerapi som en del av hel- och halvförsäkringarna.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bra priser och stabilitet. De lovar att inte höja priset under de första fem åren om du inte gör några skador under den perioden. Utöver trafik-, halv- och helförsäkringar kan du välja till populära tillval som hyrbil och assistanstillägg för vägassistans. ICA Försäkring erbjuder också ett självriskskydd som gäller även vid kollisioner utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som sticker ut genom att erbjuda fler tillval än många andra bolag. Utöver trafik-, halv- och helförsäkringar har de ett pluspaket där du kan lägga till olika tillägg efter behov. Tillägg som erbjuds inkluderar skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett tilläggspaket kallat BackUp Plus, vilket ger omfattande skydd längs vägen. Det täcker allt från stöld och motorskador till sanering av tanken om du skulle tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mercedes-Benz GLA

Trafikförsäkringen är den lagstadgade minstekravet för alla fordon i Sverige, inklusive Mercedes-Benz GLA. Den täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka som du orsakar. Alla försäkringsbolag i Sverige erbjuder trafikförsäkringar för bilar, och kostnaden kan variera baserat på faktorer som din ålder, bostadsort och körhistorik.

Halvförsäkring för Mercedes-Benz GLA

Halvförsäkringen ger utöver trafikförsäkringen också skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Vissa försäkringsbolag kan erbjuda ytterligare tillägg som räddningsskydd och hjälp med bärgning.

Helförsäkring för Mercedes-Benz GLA

Helförsäkringen ger det mest omfattande skyddet för din Mercedes-Benz GLA. Utöver trafikförsäkringen och skyddet som ingår i halvförsäkringen täcker helförsäkringen även vagnskador.

Vad kostar en försäkring för en Mercedes-Benz GLA

Priset på en försäkring för en Mercedes-Benz GLA varierar beroende på flera faktorer. Faktorer som kan påverka priset inkluderar bilmodell, ålder på bilen, din ålder som förare, bostadsort och körhistorik. För att få en exakt prisuppgift för din specifika situation är det bäst att besöka försäkringsbolagens webbplatser och använda deras online-verktyg för att få ett prisförslag baserat på dina uppgifter.

Frågor & svar om försäkringar för Mercedes-Benz GLA

Vilket försäkringsbolag är det billigaste?

Priset på en försäkring varierar beroende på individuella faktorer. För att hitta det billigaste alternativet för din Mercedes-Benz GLA är det bäst att jämföra priser hos olika försäkringsbolag genom att besöka deras webbplatser och ange dina uppgifter för att få en prisuppgift.

Vilket försäkringsbolag har bäst täckning för Mercedes-Benz GLA?

Både Hedvig och ICA Försäkring erbjuder omfattande täckning för Mercedes-Benz GLA genom sina halv- och helförsäkringar. Gjensidige och evoli har också olika tillval och fördelar att överväga. Det är viktigt att läsa igenom villkoren och jämföra täckningen hos olika bolag för att avgöra vilket som passar dig bäst.

Vilket försäkringsbolag har enkel och smidig ansökningsprocess?

Både Hedvig och evoli har gjort sig kända för sina enkla och smidiga ansökningsprocesser. De erbjuder digitala plattformar där du kan ansöka om försäkringar och hantera ditt försäkringsärende online.

Vilket försäkringsbolag erbjuder unika förmåner för Mercedes-Benz GLA-ägare?

Hedvig erbjuder kristerapi som en del av sina hel- och halvförsäkringar för att hjälpa till att hantera eventuell psykisk ohälsa efter en olycka eller rån. ICA Försäkring har fördelen att de inte höjer priset under de första fem åren om inga skador uppstår. Det är viktigt att läsa igenom försäkringsvillkoren för att få en komplett översikt över de unika förmånerna hos varje försäkringsbolag.

Skaffa bilförsäkring