FÖRSÄKRING BIL logo

Bra val av försäkring för Mercedes-Benz GLB i juli 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de populäraste bilförsäkringarna för Mercedes-Benz GLB.

Bra bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bra bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Gofido.

Se pris

Bra bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Zmarta försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bra bilförsäkringar för Mercedes-Benz GLB

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare. De erbjuder tre olika typer av bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Med deras trafikförsäkring är du skyddad mot personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och hjälp med bärgning. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan inkluderar, och ger även skydd för vagnskador.

En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av hel- eller halvförsäkringen. Detta kan vara till nytta om du eller eventuella passagerare behöver behandla psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån. Kristerapin inkluderar behandling av legitimerade psykologer i Sverige och täcker upp till tio terapisessioner per person som omfattas av försäkringen.

2. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en bra bilförsäkring för din Mercedes-Benz GLB. En av deras största fördelar är deras tilläggspaket, BackUp Plus. Detta tilläggspaket täcker i princip alla eventualiteter längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken om du skulle tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mercedes-Benz GLB

En trafikförsäkring är lagstadgad och ett minimumkrav för att få köra din Mercedes-Benz GLB i Sverige. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka som du orsakar. Alla försäkringsbolag i Sverige erbjuder trafikförsäkringar men det är viktigt att välja en pålitlig och ansedd försäkringsgivare.

Halvförsäkring för Mercedes-Benz GLB

En halvförsäkring är ett steg upp från trafikförsäkringen och ger ytterligare skydd för din Mercedes-Benz GLB. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och hjälp med bärgning. Det kan vara ett bra alternativ om du vill ha extra trygghet utan att betala för en helförsäkring.

Helförsäkring för Mercedes-Benz GLB

En helförsäkring är den mest omfattande försäkringen du kan få för din Mercedes-Benz GLB. Helförsäkringen täcker alla aspekter av trafikförsäkringen och halvförsäkringen, samt ger även skydd för vagnskador. Det kan vara värt att överväga en helförsäkring om du vill ha maximalt skydd och trygghet för din bil.

Vad kostar en försäkring för en Mercedes-Benz GLB

Kostnaden för en försäkring för en Mercedes-Benz GLB kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din ålder, körhistorik, var du bor och vilket försäkringsbolag du väljer.

Frågor & svar om försäkringar för Mercedes-Benz GLB

Vilket försäkringsbolag är bäst för en Mercedes-Benz GLB?

Det finns flera bra försäkringsbolag som erbjuder försäkringar för Mercedes-Benz GLB så som Hedvig, OKQ8 Försäkring, . Det bästa försäkringsbolaget för dig beror på dina specifika behov och önskemål.

Vilken typ av försäkring ska jag välja för min Mercedes-Benz GLB?

Det beror på din personliga situation och vad du vill ha för skydd. En trafikförsäkring är lagstadgad och ett minimumkrav, medan en halvförsäkring ger extra skydd mot stöld och skador. En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet och kan vara lämplig om du vill ha maximal trygghet för din bil.

Hur kan jag få ett prisförslag för en försäkring för min Mercedes-Benz GLB?

För att få en prisuppgift för en försäkring för din Mercedes-Benz GLB kan du besöka försäkringsbolagens hemsidor och begära en offert. De kommer att behöva information om din bil och personliga uppgifter för att kunna få ett exakt prisförslag.

Vilka tillval är värda att överväga för en Mercedes-Benz GLB?

Det beror på dina behov och preferenser. Populära tillval inkluderar skydd mot parkeringsskador, assistanstillägg för vägassistans och hyrbil, samt försäkringsskydd för kollisioner utomlands. Överväg vilka risker och händelser som är viktiga för dig och välj tillval utifrån det.

Skaffa bilförsäkring