FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Mercedes-Benz GLE i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Mercedes-Benz GLE.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Mercedes-Benz GLE

1. evoli

evoli är ett försäkringsbolag som utmanar marknaden genom sin digitala plattform. De erbjuder snabb och enkel ansökningsprocess online, och deras app ger dig möjlighet att själv lägga till eller ta bort olika tillval för din Mercedes-Benz GLE. En unik fördel med evoli är deras tillval "Ung förare", som gör att förare under 24 år kan ta bort den förhöjda självrisken på tio procent av ett prisbasbelopp.

2. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder enkelhet och flexibilitet. Genom att vara digitalt fokuserade kan de erbjuda snabba och smidiga försäkringslösningar. Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar för din Mercedes-Benz GLE: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgningshjälp vid behov. Helförsäkringen täcker alla försäkringar som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan täcker, samt skydd mot vagnskador. Dessutom inkluderar både helförsäkringen och halvförsäkringen kristerapi, vilket är ett unikt skydd för att behandla eventuell psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån. Kristerapin omfattar behandling hos en legitimerad psykolog i Sverige och kan omfatta upp till tio terapisessioner per person.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga bilförsäkringar för din Mercedes-Benz GLE. De har tre olika försäkringsalternativ: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Något som utmärker ICA Försäkring är deras löfte om att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar under den perioden. Du kan också välja till populära tillval som hyrbil och assistans. Hyrbilstillvalet ger dig ersättning för hyrbilskostnader om din försäkrade bil skadas och behöver repareras. Assistansförsäkringen ger dig hjälp på vägen inom en timme oavsett orsak, till exempel vid bensinstopp, urladdat batteri eller om du låser in dina nycklar i bilen. ICA Försäkring erbjuder också ett självriskskydd som minskar självrisken för vagnskador eller ersätter hela självrisken, även vid kollisioner utomlands.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder omfattande försäkringsalternativ för din Mercedes-Benz GLE. De har trafik-, halv- och helförsäkringar, samt ett pluspaket där du kan lägga till olika tillval. Gjensidige erbjuder fler tillval än många andra försäkringsbolag. Du kan lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Skadegörelseförsäkringen ger dig upp till 6000 kronor i ersättning för reparationer som överstiger 1000 kronor. Gjensidige erbjuder flexibla försäkringsalternativ för att passa dina behov och önskemål.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett förmånligt tilläggspaket kallat BackUp Plus för din Mercedes-Benz GLE. Detta tilläggspaket inkluderar omfattande skydd längs vägen och täcker allt från stöld och motorskador till sanering av tanken om du råkar tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mercedes-Benz GLE

En trafikförsäkring är lagstadgad och nödvändig för att få köra din Mercedes-Benz GLE på svenska vägar. Trafikförsäkringen täcker skador på annans egendom och personskador. Alla försäkringsbolag som nämnts erbjuder trafikförsäkringar för din bil.

Halvförsäkring för Mercedes-Benz GLE

En halvförsäkring är ett steg upp från trafikförsäkringen och ger ett bredare skydd för din Mercedes-Benz GLE. Utöver trafikförsäkringens skydd kan du få ersättning vid stöld, inbrott, brand, glasskador och assistans vid behov. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis även räddningsskydd och bärgningshjälp.

Helförsäkring för Mercedes-Benz GLE

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Mercedes-Benz GLE. Utöver trafikförsäkringens och halvförsäkringens skydd täcker helförsäkringen även vagnskador. Detta innebär att du får ersättning för skador på din egen bil vid till exempel kollisioner eller om du skulle köra av vägen.

Vad kostar en försäkring för en Mercedes-Benz GLE

Kostnaden för en försäkring för din Mercedes-Benz GLE kan variera beroende på flera faktorer, såsom din ålder, körhistorik, bilens värde och försäkringsbolagets prissättning.

Frågor & svar om försäkringar för Mercedes-Benz GLE

Vilket försäkringsbolag är bäst för en Mercedes-Benz GLE?

Det beror på dina personliga preferenser och behov. evoli, Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder alla fördelaktiga försäkringsalternativ för din Mercedes-Benz GLE. Det är bäst att jämföra deras erbjudanden och priser för att hitta det som passar dig bäst.

Vilken försäkringstyp är mest lämplig för en Mercedes-Benz GLE?

Det beror på dina önskemål och behov. En trafikförsäkring är lagstadgad och nödvändig, medan en halvförsäkring ger ett bredare skydd inklusive stöldskydd och assistans. En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet och täcker även vagnskador.

Kan jag anpassa min försäkring för min Mercedes-Benz GLE?

Ja, flera försäkringsbolag erbjuder tillval och flexibla alternativ för att anpassa din försäkring efter dina behov. Tillval som hyrbil, assistans och extra skydd kan läggas till beroende på försäkringsbolaget.

Hur kan jag få en försäkringsoffert för min Mercedes-Benz GLE?

Du kan besöka försäkringsbolagens hemsidor för att få en offert baserad på dina specifika omständigheter.

Skaffa bilförsäkring