FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Mercedes-Benz GLS i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Mercedes-Benz GLS.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Mercedes-Benz GLS

1. evoli

evoli är ett försäkringsbolag som har gjort sig känt för sin smidiga digitala ansökningsprocess. De erbjuder en snabb ansökan online och har en användarvänlig app där du kan lägga till eller ta bort olika tillval som du önskar. En unik förmån med evoli är deras "Ung förare"-tillval som minskar självrisken för förare under 24 år.

2. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen erbjuder, samt skydd för vagnskador. Dessutom inkluderar både halv- och helförsäkringen kristerapi som hjälper till att behandla psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder förmånliga priser på sina bilförsäkringar. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Mercedes-Benz GLS. En unik fördel med ICA Försäkring är deras femårsprisgaranti, vilket innebär att priset på försäkringen inte kommer att höjas under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar. ICA Försäkring erbjuder också olika tillval, inklusive hyrbil och assistanstillägg som ger dig hjälp på vägen vid olika situationer.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Mercedes-Benz GLS. Vad som skiljer Gjensidige från andra försäkringsbolag är det breda utbudet av tilläggstjänster som de erbjuder. Du kan lägga till tillval som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Gjensidige erbjuder även ersättning för reparationer vid skadegörelse, upp till 6000 kronor, förutsatt att reparationen kostar mer än 1000 kronor.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett förmånligt tilläggspaket som heter BackUp Plus. Detta tillägg täcker nästan allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken vid felaktig tankning. För att få teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mercedes-Benz GLS

Om du letar efter ett grundläggande skydd för din Mercedes-Benz GLS är trafikförsäkringen ett krav enligt svensk lag. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom vid en eventuell olycka. Alla försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar inkluderar trafikförsäkringen som ett grundläggande alternativ i sina försäkringspaket.

Halvförsäkring för Mercedes-Benz GLS

En halvförsäkring är ett populärt alternativ för många bilägare och ger ett bredare skydd än trafikförsäkringen. Halvförsäkringen inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador och vissa andra skador. Det är ett bra alternativ om du vill ha ett extra skydd för din Mercedes-Benz GLS utan att betala för en fullständig helförsäkring.

Helförsäkring för Mercedes-Benz GLS

Helförsäkringen erbjuder det mest omfattande skyddet för din Mercedes-Benz GLS. Den täcker vanligtvis alla skador som täcks av trafikförsäkringen och halvförsäkringen, samt skador på din egen bil vid till exempel kollisioner och vagnskador. Helförsäkringen ger dig ett högre skydd och kan vara värt att överväga om din bil är av högt värde eller om du vill ha ett maximalt skydd för din Mercedes-Benz GLS.

Vad kostar en försäkring för en Mercedes-Benz GLS

Priset på en försäkring för en Mercedes-Benz GLS kan variera beroende på flera faktorer, inklusive modell och ålder på bilen samt ålder på dig som ägare och var du bor. För att få det exakta priset på en försäkring för din Mercedes-Benz GLS bör du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina uppgifter, som registreringsnummer för bilen och ditt personnummer. Därefter får du ett prisförslag baserat på din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Mercedes-Benz GLS

Vilket försäkringsbolag erbjuder den bästa försäkringen för Mercedes-Benz GLS?

Svaret på den frågan beror på dina specifika behov och önskemål. evoli, Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring är alla populära försäkringsbolag som erbjuder olika försäkringsalternativ för Mercedes-Benz GLS. Det bästa försäkringsbolaget för dig beror på vilket skydd och vilka tilläggstjänster du är intresserad av samt dina individuella krav.

Vilka tilläggstjänster kan jag förvänta mig från dessa försäkringsbolag?

De olika försäkringsbolagen erbjuder olika tilläggstjänster för att komplettera ditt försäkringsskydd. Till exempel erbjuder ICA Försäkring tillägg som hyrbil och assistanstillägg, medan Gjensidige erbjuder skydd mot parkeringsskador och skadegörelse. Det är viktigt att noggrant läsa igenom villkoren för varje försäkringsbolag för att se vilka tilläggstjänster som erbjuds och om de passar dina behov.

Vilken typ av försäkring är det lagligt krav på för Mercedes-Benz GLS?

Enligt svensk lag är trafikförsäkringen ett lagligt krav för alla bilar, inklusive Mercedes-Benz GLS. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka.

Vad är skillnaden mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring?

Trafikförsäkringen är den mest grundläggande försäkringen och täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka. Halvförsäkringen ger ett bredare skydd och inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador och vissa andra skador. Helförsäkringen erbjuder det mest omfattande skyddet och täcker alla skador som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt skador på din egen bil vid till exempel kollisioner och vagnskador.

Skaffa bilförsäkring