FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för MINI Countryman i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för MINI Countryman.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för MINI Countryman

1. Hedvig

Hedvig är känt för sitt moderna tillvägagångssätt och digitala plattform. De erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring för MINI Countryman. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgning. I helförsäkringen ingår alla dessa skydd samt skydd för vagnskador. Hedvig erbjuder även kristerapi som ett unikt skydd vid psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bra priser och flera försäkringsalternativ för MINI Countryman. Du kan välja mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. ICA Försäkring garanterar att priset inte höjs under de första fem åren, förutsatt att inga skador inträffar. De erbjuder även tillval som hyrbil, assistans och självriskskydd för vagnskador.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som sticker ut genom att erbjuda ett brett utbud av tillägg för MINI Countryman-försäkringar. Utöver trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring erbjuder de ett pluspaket där du kan lägga till flera populära tillval. Till exempel kan du skydda dig mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. De erbjuder också ersättning upp till 6000 kronor för skadegörelse, förutsatt att reparationen kostar mer än 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus som ett tilläggspaket för MINI Countryman-försäkringar. Detta tillägg inkluderar omfattande skydd längs vägen och täcker även stöld, motorskador och sanering av tanken vid fel drivmedel. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för MINI Countryman

Trafikförsäkringen är den lagstadgade försäkringen som krävs för att köra din MINI Countryman på svenska vägar. Alla försäkringsbolag erbjuder trafikförsäkring, och den täcker skador som du orsakar på andra personer eller deras egendom i samband med en olycka.

Halvförsäkring för MINI Countryman

Halvförsäkringen är ett mellanalternativ som erbjuder ett bredare skydd än trafikförsäkringen. För MINI Countryman innefattar halvförsäkringen vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgning vid behov.

Helförsäkring för MINI Countryman

Helförsäkringen ger det mest omfattande skyddet för din MINI Countryman. Utöver skyddet som trafik- och halvförsäkringen erbjuder inkluderar helförsäkringen vanligtvis också vagnskador på din egen bil.

Vad kostar en försäkring för en MINI Countryman

Kostnaden för en bilförsäkring för MINI Countryman kan variera beroende på flera faktorer, såsom förarens ålder, körhistorik, var bilen är registrerad, valt försäkringsbolag och valt skydd.

Frågor & svar om försäkringar för MINI Countryman

Vilket försäkringsbolag är det bästa för MINI Countryman?

Bästa försäkringsbolaget för MINI Countryman beror på dina individuella behov och preferenser. Det är bra att undersöka olika försäkringsbolag så som Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring och deras erbjudanden och priser för att hitta det som passar dig bäst.

Vilken försäkring är lagstadgad för MINI Countryman?

Trafikförsäkringen är den lagstadgade försäkringen som krävs för att köra din MINI Countryman på svenska vägar.

Vad är skillnaden mellan halvförsäkring och helförsäkring för MINI Countryman?

Halvförsäkringen ger ett bredare skydd än trafikförsäkringen och inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och bärgning. Helförsäkringen ger det mest omfattande skyddet och inkluderar även vagnskador på din egen bil.

Hur kan jag få en prisuppgift för MINI Countryman-försäkring?

För att få en prisuppgift för MINI Countryman-försäkring kan du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange nödvändig information om din bil och dina personuppgifter. De kan sedan ge dig en offert baserat på dina specifika behov och omständigheter.

Skaffa bilförsäkring