FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Mitsubishi Eclipse i oktober 2023

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Mitsubishi Eclipse.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi evoli.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Mitsubishi Eclipse

1. evoli

evoli är ett annat försäkringsbolag som har valt att fokusera på digitala lösningar. Med evoli kan du ansöka om en försäkring snabbt och enkelt online. De erbjuder också en användarvänlig app där du kan lägga till eller ta bort tillval efter behov.

En unik förmån som evoli erbjuder är "Ung förare"-tillvalet. Om du är under 24 år kan du ta bort den förhöjda självrisken på tio procent av ett prisbasbelopp. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för unga förare som vill ha en lägre självrisk på sin försäkring.

2. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har gjort sig känt för sin moderna och digitala approach. Med Hedvig kan du enkelt få en offert genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation på deras hemsida eller i deras app. Detta har gjort Hedvig till ett populärt val bland svenska bilägare.

Hedvig erbjuder tre olika typer av bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgning vid behov. Helförsäkringen täcker allt som trafik- och halvförsäkringen redan täcker, samt vagnskador.

En unik förmån med Hedvig är deras kristerapi, som ingår i hel- och halvförsäkringen. Om du eller dina passagerare skulle behöva behandling för psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån, täcker Hedvig upp till tio terapisessioner per person. Detta kan vara till stor hjälp i en svår tid.

3. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser på sina bilförsäkringar. När du tecknar en försäkring hos ICA Försäkring kan du välja mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. En fördel med ICA Försäkring är deras lojalitetsprogram, där de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden.

ICA Försäkring erbjuder också olika tillval som du kan lägga till i din försäkring. Tillvalet Hyrbil ger dig ersättning för hyrbilskostnader om din försäkrade bil blir skadad och behöver repareras. De erbjuder även assistanstillägg, där de garanterar hjälp på vägen inom en timme, oavsett orsak. Om du skulle behöva använda kristerapi kan du lägga till självriskskyddet för att minska självrisken för vagnskador eller få ersättning för hela självrisken, även om olyckan skulle inträffa utomlands.

4. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Mitsubishi Eclipse. Vad som skiljer Gjensidige från många andra försäkringsbolag är deras breda utbud av tillägg. Du kan lägga till tillval som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse.

Om din bil skulle bli utsatt för skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning för reparationer som överstiger 1000 kronor. Gjensidige ger dig möjlighet att skräddarsy din försäkring genom att lägga till de tillägg som passar dina behov bäst.

5. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett förmånligt tilläggspaket som heter BackUp Plus. Detta tillägg täcker i stort sett allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken om du skulle råka tanka fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Mitsubishi Eclipse

En trafikförsäkring är ett lagkrav i Sverige och täcker personskador och skador på annans egendom.

Halvförsäkring för Mitsubishi Eclipse

Om du vill ha ett bredare skydd kan du välja en halvförsäkring som inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador och räddningsskydd.

Helförsäkring för Mitsubishi Eclipse

Helförsäkringen täcker allt som trafik- och halvförsäkringen täcker, samt vagnskador.

Vad kostar en försäkring för en Mitsubishi Eclipse

Priset på en försäkring för en Mitsubishi Eclipse kan variera beroende på flera faktorer, inklusive bilmodell, ålder och var du bor. För att få en exakt prisuppgift bör du besöka försäkringsbolagens webbplatser och ange dina uppgifter, som registreringsnummer och personnummer. Genom att göra det kommer du att få en prisuppgift baserad på din specifika situation och behov.

Frågor & svar om försäkringar för Mitsubishi Eclipse

Vilket försäkringsbolag är det billigaste alternativet för en Mitsubishi Eclipse?

Priset på försäkringar varierar och beror på flera faktorer. För att hitta det billigaste alternativet bör du besöka försäkringsbolagens webbplatser och få prisuppgifter baserade på dina specifika uppgifter.

Vilket försäkringsbolag har den bästa kundservicen?

Det är svårt att säga vilket försäkringsbolag som har den bästa kundservicen eftersom det kan vara subjektivt. Det kan vara bra att läsa recensioner och höra andras erfarenheter för att få en uppfattning om försäkringsbolagens kundservice.

Vilket försäkringsbolag har flest förmåner och tillval?

ICA Försäkring och Gjensidige erbjuder båda ett brett utbud av tillval och förmåner för sina bilförsäkringar. Det kan vara värt att jämföra deras erbjudanden för att se vilket som passar dig bäst.

Vilket försäkringsbolag är enklast att använda digitalt?

Hedvig och evoli har båda satsat på digitala lösningar och erbjuder enkel användning via sina appar och webbplatser. Dessa försäkringsbolag kan vara bra alternativ om du föredrar en smidig och digital hantering av din försäkring.

Skaffa bilförsäkring