FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Nissan Leaf i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Nissan Leaf.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Nissan Leaf

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som erbjuder enkelhet och flexibilitet. Genom att använda deras hemsida eller app kan du snabbt få en prisuppskattning genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation. Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgning. Helförsäkringen inkluderar allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, och ger dessutom skydd för vagnskador. En unik förmån hos Hedvig är att de erbjuder kristerapi i sina hel- och halvförsäkringar, vilket kan vara till stor hjälp om du eller dina passagerare upplever psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder attraktiva priser för bilförsäkringar. Du kan välja mellan trafik-, halv- och helförsäkringar hos ICA Försäkring. En unik förmån med ICA Försäkring är att de garanterar att priset inte höjs under de första fem åren, förutsatt att ingen skada inträffar under den perioden. Du kan också lägga till olika tilläggstjänster, såsom hyrbilsersättning och assistanstillägg som ger hjälp på vägen inom en timme för olika situationer, som urladdat batteri, maskinfel eller om du har låst in dina nycklar i bilen. En annan populär tillvalsmöjlighet är självriskskyddet, som minskar självrisken för vagnskador eller ersätter den helt, även om olyckan skulle inträffa utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar, samt ett pluspaket där du kan lägga till olika tilläggstjänster. Vad som särskiljer Gjensidige är det breda utbudet av tilläggsmöjligheter som de erbjuder. Till exempel kan du lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. Vid skadegörelse kan du få upp till 6000 kronor i ersättning, förutsatt att reparationskostnaderna överstiger 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett fördelaktigt tilläggspaket som heter BackUp Plus. Detta tilläggspaket täcker i princip allt som kan hända längs vägen och inkluderar även skydd mot stöld och motorskador. För att teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Nissan Leaf

En trafikförsäkring är ett lagkrav för alla fordon i Sverige, inklusive Nissan Leaf. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka där du är ansvarig. Det är viktigt att komma ihåg att en trafikförsäkring inte täcker skador på din egen bil.

Halvförsäkring för Nissan Leaf

En halvförsäkring är ett steg upp från trafikförsäkringen och ger utökat skydd för din Nissan Leaf. Utöver trafikförsäkringens täckning inkluderar en halvförsäkring vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Räddningsskydd och bärgning kan också ingå i en halvförsäkring.

Helförsäkring för Nissan Leaf

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Nissan Leaf. Utöver trafikförsäkringens och halvförsäkringens täckning inkluderar en helförsäkring vanligtvis även skydd mot vagnskador. Detta innebär att om din bil blir skadad vid en olycka, till exempel vid en kollision eller omkullvältning, kommer försäkringen att täcka kostnaderna för reparation eller ersättning av din bil.

Vad kostar en försäkring för en Nissan Leaf

Kostnaden för en försäkring för en Nissan Leaf varierar beroende på flera faktorer, inklusive försäkringsbolag, typ av försäkring, förarens ålder och körhistorik.

Frågor & svar om försäkringar för Nissan Leaf

Vilket försäkringsbolag är bäst för en Nissan Leaf?

Både Hedvig och ICA Försäkring erbjuder attraktiva försäkringar för Nissan Leaf-ägare. Vilket som är bäst beror på dina individuella behov och preferenser.

Vilka tillval är viktiga att ha för en Nissan Leaf?

Vissa viktiga tillval att överväga för en Nissan Leaf inkluderar hyrbilsersättning, assistans vid vägproblem och eventuellt skydd mot vagnskador.

Vad är skillnaden mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring?

Trafikförsäkring täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkring ger utökat skydd med tillägg av stöld, inbrott, brand och glasskador. Helförsäkring ger det mest omfattande skyddet och inkluderar vanligtvis även skydd mot vagnskador.

Kan jag anpassa min försäkring efter mina behov?

Ja, flera försäkringsbolag, såsom Hedvig och evoli, erbjuder flexibilitet och möjlighet att anpassa försäkringen genom att lägga till eller ta bort tillvalstjänster enligt dina behov.

Skaffa bilförsäkring