FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa & billigaste försäkring för Nissan Micra

När du äger en Nissan Micra är det viktigt att ha rätt försäkring för att skydda både dig själv och din bil. Men med så många försäkringsbolag att välja mellan kan det vara svårt att veta vilket som är det bästa alternativet för dig. I den här jämförelsen kommer vi att jämföra några av de mest populära försäkringsbolagen i Sverige för att hjälpa dig att hitta den bästa bilförsäkringen för din Nissan Micra.

Bästa val av försäkring för Nissan Micra i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Nissan Micra.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Nissan Micra

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har blivit populärt bland svenska bilägare på grund av sin moderna och digitala approach. De erbjuder en smidig ansökningsprocess där du kan se ditt pris direkt på deras hemsida eller i deras app. Hedvig tillhandahåller tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Dessutom inkluderar både halv- och helförsäkringen skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. En unik fördel med Hedvig är deras kristerapiskydd som erbjuder psykiskt stöd efter en olycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bra priser på sina bilförsäkringar. De har olika nivåer av försäkringar, inklusive trafik-, halv- och helförsäkringar. En fördel med ICA Försäkring är deras prislöfte, där de lovar att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att inga skador uppstår under den perioden. De erbjuder också populära tillval som hyrbil och assistanstillägg för att ge extra skydd och trygghet.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som utmärker sig genom att erbjuda ett brett utbud av tilläggstjänster till sina försäkringar. Förutom trafik-, halv- och helförsäkringar kan du lägga till olika tillägg som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Detta ger dig möjlighet att skräddarsy din försäkring efter dina specifika behov och öka ditt skydd.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en förmånlig försäkring för din Nissan Micra med deras BackUp Plus-tilläggspaket. Detta tilläggspaket täcker en rad olika situationer längs vägen och inkluderar även skydd mot stöld, motorskador och tankning av fel drivmedel. För att kunna teckna BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Nissan Micra

En trafikförsäkring är en lagstadgad försäkring som krävs för alla bilar i Sverige. Den täcker skador som kan uppstå vid en trafikolycka och skyddar även tredje part, det vill säga personer och egendom som kan skadas av din bil.

Halvförsäkring för Nissan Micra

En halvförsäkring är ett mellanalternativ som ger dig ett bredare skydd än enbart trafikförsäkringen. Den inkluderar vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Vissa försäkringsbolag erbjuder även tillägg som räddningsskydd och hjälp med bärgning. En halvförsäkring kan vara ett bra val om du vill ha ett mer omfattande skydd för din Nissan Micra utan att välja en fullständig helförsäkring.

Helförsäkring för Nissan Micra

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Nissan Micra och inkluderar vanligtvis allt som täcks av både trafik- och halvförsäkringar. Detta innebär att den skyddar dig mot skador på din egen bil, till exempel vagnskador. Om du vill ha ett högt skydd och vara väl försäkrad rekommenderas en helförsäkring för din Nissan Micra.

Vad kostar en försäkring för en Nissan Micra

Priset på en försäkring för en Nissan Micra kan variera beroende på flera faktorer, såsom modell och ålder på bilen samt din egen ålder och var du bor. För att få ett exakt pris på en försäkring behöver du kontakta försäkringsbolagen direkt och uppge dina specifika uppgifter, såsom registreringsnummer för din bil och ditt personnummer. Genom att göra detta får du ett prisförslag som är anpassat efter din specifika situation.

Frågor & svar om försäkringar för Nissan Micra

Vilket försäkringsbolag är bäst för min Nissan Micra?

Det bästa försäkringsbolaget för din Nissan Micra beror på dina individuella behov och preferenser. Det är viktigt att jämföra olika bolag och deras försäkringsalternativ för att hitta det som passar dig bäst.

Vilket försäkringsbolag erbjuder det billigaste alternativet?

Priset på en försäkring beror på flera faktorer, och det billigaste alternativet kan variera beroende på din specifika situation. Det är bäst att jämföra priser från olika försäkringsbolag för att hitta det mest förmånliga alternativet för dig.

Vilka tillägg bör jag överväga för min Nissan Micra?

Några populära tillägg att överväga är till exempel skydd mot stöld, assistanstillägg och hyrbilsskydd.

Kan jag byta försäkringsbolag när som helst?

Ja, med vissa försäkringsbolag, som Hedvig, kan du byta försäkringsbolag när som helst eftersom de inte har någon bindningstid.

Skaffa bilförsäkring