FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Opel Astra i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Opel Astra.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Opel Astra

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har utmanat de etablerade bolagen genom sin digitala approach. De erbjuder snabb och smidig ansökningsprocess online, där du som bilägare enkelt kan få en prisuppskattning genom att ange ditt registreringsnummer och bilinformation. Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Deras trafikförsäkring täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador och räddningsskydd. I deras helförsäkring ingår allt från trafikförsäkringen och halvförsäkringen, samt ett skydd för vagnskador. Dessutom erbjuder Hedvig kristerapi som en del av hel- och halvförsäkringen, vilket kan vara till nytta om du eller dina passagerare skulle behöva hantera psykisk ohälsa efter en olycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar till förmånliga priser. De har olika typer av försäkringar, inklusive trafik-, halv- och helförsäkring. En unik fördel med ICA Försäkring är deras femårsprisgaranti, där de lovar att inte höja priset under de första fem åren om du inte får några skador under den perioden. Du kan också välja till olika tillval, såsom hyrbil, assistans och självriskskydd. Till exempel kan du få ersättning för hyrbilskostnader om din bil behöver repareras efter en skada. ICA Försäkrings assistanstillägg erbjuder också snabb hjälp vid problem på vägen, inklusive bensinstopp, batteriproblem och nycklar som har låsts in i bilen.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar samt ett pluspaket där du kan lägga till olika tillägg utifrån dina behov. De erbjuder fler tillägg än många andra försäkringsbolag. Till exempel kan du lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Skadegörelsesskyddet kan ge dig upp till 6000 kronor i ersättning för reparationer som överstiger 1000 kronor. Gjensidige ger dig möjlighet att skräddarsy din försäkring utifrån dina specifika krav.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder BackUp Plus, ett förmånligt tilläggspaket för sina halv- och helförsäkringar. Detta tillägg täcker i stort sett allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och tankning av fel drivmedel. För att få tillägget BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Detta kan vara ett attraktivt alternativ för dig som vill ha omfattande skydd för din Opel Astra och samtidigt dra nytta av fördelarna med OKQ8:s försäkringserbjudanden.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Opel Astra

När det gäller trafikförsäkringar kan både Hedvig och ICA Försäkring erbjuda dig skydd för personskador och skador på annans egendom. Dessa försäkringar är ett lagkrav och ger dig grundläggande skydd när du kör din Opel Astra på vägarna.

Halvförsäkring för Opel Astra

Både Hedvig och ICA Försäkring erbjuder halvförsäkringar som ger dig ett bredare skydd än enbart trafikförsäkringen. Dessa försäkringar täcker vanligtvis skador orsakade av stöld, inbrott, brand, glasskador samt räddningsskydd och hjälp med bärgning vid behov.

Helförsäkring för Opel Astra

Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige och OKQ8 Försäkring erbjuder helförsäkringar för din Opel Astra. Dessa försäkringar inkluderar vanligtvis allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen täcker, samt ett skydd för vagnskador. Helförsäkringen ger ett mer omfattande skydd och kan vara fördelaktig om du vill vara extra trygg och säkerställa att din bil är väl skyddad mot olika risker.

Vad kostar en försäkring för en Opel Astra

Priset på en bilförsäkring för en Opel Astra kan variera beroende på flera faktorer, inklusive modell och ålder på din bil, ålder på dig som ägare och var du bor. För att få en exakt prisuppskattning bör du besöka försäkringsbolagens webbplatser och ange dina specifika uppgifter, som registreringsnummer för din bil och ditt personnummer. Då får du ett prisförslag som baseras på din individuella situation.

Frågor & svar om försäkringar för Opel Astra

Vilket försäkringsbolag erbjuder den bästa priset för en Opel Astra?

Priset på en bilförsäkring kan variera beroende på flera faktorer. För att hitta det bästa priset för din Opel Astra rekommenderas det att du jämför priser och erbjudanden från olika försäkringsbolag. Genom att besöka deras webbplatser och ange dina specifika uppgifter kan du få prisförslag som är skräddarsydda för din situation.

Vilket försäkringsbolag har den bästa täckningen för en Opel Astra?

Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring erbjuder alla olika nivåer av täckning för en Opel Astra. Det bästa valet beror på dina individuella behov och önskemål. Du bör överväga vilka risker du vill skydda dig mot och vilken nivå av trygghet och säkerhet du önskar för din bil.

Vilket försäkringsbolag har bäst tilläggstjänster för en Opel Astra?

ICA Försäkring och OKQ8 Försäkring erbjuder båda olika tilläggstjänster för att komplettera din försäkring. ICA Försäkring har tillval som hyrbil och assistans, medan OKQ8 Försäkring erbjuder det förmånliga tilläggspaketet BackUp Plus, som täcker en rad olika situationer längs vägen. Vilket tillägg som passar dig bäst beror på dina preferenser och behov.

Vilket försäkringsbolag är bäst för unga förare med en Opel Astra?

evoli erbjuder en unik fördel för unga förare genom sitt "Ung förare"-tillval, där den förhöjda självrisken för förare under 24 år kan tas bort. Detta kan vara fördelaktigt för unga förare som vill minska sina kostnader och ändå få ett bra skydd för sin Opel Astra.

Skaffa bilförsäkring