FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Opel Insignia i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Opel Insignia.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Opel Insignia

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt försäkringsbolag som har gjort sig känt för sin användarvänliga digitala plattform. De erbjuder snabb och smidig hantering av bilförsäkringar och tillåter dig att se ditt pris direkt på deras hemsida eller i appen. Detta gör det enkelt att få en överblick över kostnaderna för din Opel Insignia-försäkring. Hedvig erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Deras helförsäkring inkluderar även skydd mot vagnskador. En annan fördel med Hedvig är att du kan byta försäkring omedelbart utan bindningstid.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser för bilförsäkringar. De har olika försäkringsalternativ för din Opel Insignia, inklusive trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. En unik fördel med ICA Försäkring är deras femårsprisgaranti, vilket innebär att de inte kommer att höja priset på din försäkring under de första fem åren, förutsatt att du inte har några skador under den perioden. De erbjuder också populära tillägg som hyrbilsersättning och assistans på vägen.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring för din Opel Insignia. Vad som skiljer Gjensidige från andra försäkringsbolag är det breda utbudet av tillägg som de erbjuder. Tillägg som skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse kan läggas till för att anpassa din försäkring efter dina specifika behov. Till exempel erbjuder de ersättning på upp till 6000 kronor för skadegörelse, förutsatt att reparationen kostar mer än 1000 kronor.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett tilläggspaket som heter BackUp Plus, vilket ger omfattande skydd för din Opel Insignia. Detta paket täcker allt från stöld och motorskador till sanering av tanken om du skulle råka tanka fel drivmedel. För att få tillgång till BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Detta gör OKQ8 till ett bra alternativ för dem som vill ha ett omfattande skydd för sin bil.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Opel Insignia

När du äger en bil i Sverige är det lagstadgat att ha en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen täcker skador du kan orsaka på andra personer eller deras egendom med din Opel Insignia. Priset för trafikförsäkringen beror på flera faktorer, inklusive modell och ålder på din bil samt din ålder som ägare. För att få ett exakt prisförslag för din trafikförsäkring kan du besöka försäkringsbolagens hemsidor och ange dina specifika uppgifter.

Halvförsäkring för Opel Insignia

Utöver trafikförsäkringen kan det vara fördelaktigt att ha en halvförsäkring för din Opel Insignia. Halvförsäkringen täcker skador som kan inträffa på din egen bil, till exempel stöld, brand och glasskador. Den kan också inkludera räddningsskydd och bärgningstjänster vid behov. Priset för halvförsäkringen kommer att variera beroende på olika faktorer, såsom försäkringsbolag, bilmodell och ålder.

Helförsäkring för Opel Insignia

En helförsäkring ger dig ett ännu bredare skydd för din Opel Insignia. Utöver trafikförsäkringen och skyddet som ingår i halvförsäkringen täcker helförsäkringen också skador på din egen bil, inklusive vagnskador. Priset för en helförsäkring kommer att vara högre än för en trafik- eller halvförsäkring på grund av det utökade skyddet.

Vad kostar en försäkring för en Opel Insignia

Det exakta priset på en bilförsäkring för en Opel Insignia varierar beroende på flera faktorer, inklusive bilmodell, ålder på bilen, ålder på föraren och var du bor. För att få en exakt prisuppgift rekommenderas det att du besöker försäkringsbolagens hemsidor och använder deras online-verktyg eller kontaktar dem direkt för att få en offert baserad på dina specifika uppgifter.

Frågor & svar om försäkringar för Opel Insignia

Vilket försäkringsbolag är det billigaste för en Opel Insignia?

Priserna för bilförsäkringar kan variera beroende på flera faktorer, såsom bilmodell, ålder och din egen profil som förare. För att hitta det billigaste alternativet för din Opel Insignia rekommenderas det att du jämför priser från olika försäkringsbolag genom att använda deras hemsidor.

Vilket försäkringsbolag erbjuder bäst skydd för en Opel Insignia?

Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring är alla försäkringsbolag som erbjuder olika typer av skydd för din Opel Insignia. Det bästa försäkringsbolaget och det bästa skyddet beror på dina individuella behov och preferenser.

Kan jag anpassa min försäkring för Opel Insignia med olika tillval?

Ja, flera försäkringsbolag erbjuder olika tillval som du kan lägga till för att anpassa din försäkring för din Opel Insignia. Tillval kan inkludera saker som hyrbilsersättning, assistans på vägen eller skydd mot specifika risker som skadegörelse eller parkeringsskador.

Vad är skillnaden mellan trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring för en Opel Insignia?

Trafikförsäkring är en lagstadgad försäkring som täcker skador du kan orsaka på andra personer eller deras egendom med din Opel Insignia. Halvförsäkring ger ett bredare skydd och inkluderar vanligtvis stöld, brand, glasskador och vissa andra risker. Helförsäkring ger det mest omfattande skyddet och täcker även vagnskador på din egen bil.

Skaffa bilförsäkring