FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Peugeot 208 i april 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Peugeot 208.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Peugeot 208

1. Hedvig

Hedvig är ett försäkringsbolag som har vunnit popularitet på marknaden genom sitt moderna tillvägagångssätt och fokus på digitalisering. För Peugeot 208 erbjuder Hedvig tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom, medan halvförsäkringen inkluderar skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Helförsäkringen täcker allt som trafikförsäkringen och halvförsäkringen redan inkluderar samt skydd för vagnskador. En unik fördel med Hedvig är att de erbjuder kristerapi som en del av hel- och halvförsäkringen, vilket kan vara till stor hjälp vid psykisk ohälsa efter en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt val för bilägare och erbjuder konkurrenskraftiga priser. För Peugeot 208 kan man hitta trafik-, halv- och helförsäkringar hos ICA Försäkring. En unik fördel med ICA Försäkring är deras prisgaranti, där de lovar att inte höja priset på försäkringen under de första fem åren. Dessutom kan man välja till olika tillägg, som exempelvis hyrbil, assistanstillägg och självriskskydd. Dessa tillägg kan ge extra trygghet och förmåner vid skador eller olyckor.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för Peugeot 208. Vad som skiljer Gjensidige från många andra försäkringsbolag är deras breda utbud av tillägg. Man kan till exempel lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollision och skadegörelse. Dessutom kan man få ersättning på upp till 6000 kronor för skadegörelse, förutsatt att reparationerna kostar mer än 1000 kronor. Genom att erbjuda fler tillägg ger Gjensidige sina kunder möjlighet att skräddarsy sin försäkring utifrån individuella behov och önskemål.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder ett förmånligt tilläggspaket vid tecknande av halv- eller helförsäkring, kallat BackUp Plus. Detta tillägg täcker en mängd olika situationer som kan uppstå längs vägen, inklusive stöld, motorskador och felaktig tankning. För att kunna teckna BackUp Plus behöver man först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring. Detta paket ger ägare av Peugeot 208 extra trygghet genom omfattande skydd vid olika händelser längs vägen.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Peugeot 208

När man äger en bil i Sverige är det obligatoriskt att ha en trafikförsäkring. För Peugeot 208 kan man välja trafikförsäkring hos alla de nämnda försäkringsbolagen: Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, evoli och OKQ8 Försäkring. Trafikförsäkringen täcker skador som kan uppstå på andra personer eller deras egendom i händelse av en olycka där du är ansvarig. Detta är den lägsta nivån av försäkring som krävs enligt lag och är en grundläggande form av skydd för din Peugeot 208.

Halvförsäkring för Peugeot 208

En halvförsäkring ger ett utökat skydd jämfört med en trafikförsäkring. För Peugeot 208 innebär en halvförsäkring vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand, glasskador, räddningsskydd och hjälp med bärgning vid behov. Beroende på försäkringsbolag kan det finnas ytterligare tillägg som kan inkluderas i halvförsäkringen.

Helförsäkring för Peugeot 208

För maximalt skydd kan en helförsäkring vara det bästa alternativet för din Peugeot 208. En helförsäkring inkluderar vanligtvis allt som en trafikförsäkring och halvförsäkring täcker, samt skydd för vagnskador. Detta innebär att du får ett omfattande skydd vid olyckor, skador och andra händelser som kan inträffa med din Peugeot 208.

Vad kostar en försäkring för en Peugeot 208

Kostnaden för en försäkring för en Peugeot 208 kan variera beroende på flera faktorer, inklusive försäkringsbolag, försäkringsform (trafik-, halv- eller helförsäkring), försäkringshistorik, förarens ålder och körvana.

Frågor & svar om försäkringar för Peugeot 208

Vilket försäkringsbolag är bäst för Peugeot 208?

Svaret på den frågan beror på dina specifika behov och preferenser. Alla de nämnda försäkringsbolagen har sina egna fördelar och kan erbjuda konkurrenskraftiga priser och olika tilläggstjänster.

Vilken typ av försäkring behöver jag för min Peugeot 208?

Det är obligatoriskt att ha en trafikförsäkring för din Peugeot 208 i Sverige. Utöver detta kan du välja att ha antingen en halv- eller helförsäkring beroende på den nivå av skydd och tillägg som du önskar ha.

Vad kostar en försäkring för en Peugeot 208?

Priset för en försäkring kan variera beroende på flera faktorer, inklusive försäkringsbolag, försäkringsform, förarens ålder och körvana. För att få en exakt prisuppgift bör du besöka försäkringsbolagens hemsidor och få enoffert baserad på dina specifika omständigheter.

Vilket försäkringsbolag har den bästa digitala upplevelsen?

Både Hedvig och evoli har fokuserat på att erbjuda en modern och smidig digital upplevelse för sina kunder. De har användarvänliga appar och erbjuder möjligheten att hantera försäkringen online.

Skaffa bilförsäkring