FÖRSÄKRING BIL logo

Bästa val av försäkring för Peugeot 308 i februari 2024

Vi har granskat och jämfört en mängd försäkringsbolag och presenterar här vår lista över de bästa bilförsäkringarna för Peugeot 308.

Bästa bilförsäkring #1

På plats 1 hittar vi Hedvig.

Se pris

Bästa bilförsäkring #2

På plats 2 hittar vi ICA Försäkring.

Se pris

Bästa bilförsäkring #3

På plats 3 hittar vi Gjensidige.

Se pris

Dessa företag erbjuder bäst bilförsäkring

Bästa bilförsäkringar för Peugeot 308

1. Hedvig

Hedvig är ett modernt och populärt försäkringsbolag som utmanar den traditionella försäkringsbranschen. Genom att erbjuda enkel och snabb ansökan online har Hedvig blivit mycket populärt bland svenska bilägare. De erbjuder tre olika bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom. Halvförsäkringen inkluderar även skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador, samt räddningsskydd och bärgningshjälp. Helförsäkringen täcker allt som trafik- och halvförsäkringen gör, och inkluderar också skydd för vagnskador. En unik förmån hos Hedvig är deras kristerapiskydd som ingår i både halv- och helförsäkringarna. Detta skydd erbjuder behandling av psykisk ohälsa till följd av en trafikolycka eller rån.

2. ICA Försäkring

ICA Försäkring är ett populärt försäkringsbolag som erbjuder konkurrenskraftiga priser. De erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Peugeot 308. En unik förmån hos ICA Försäkring är deras löfte att inte höja priset under de första fem åren, förutsatt att ingen skada inträffar under den perioden. Du kan också välja till populära tillval som hyrbil och assistans, vilket inkluderar hjälp på vägen inom en timme för problem som bensinstopp, urladdat batteri, maskinfel eller att du låser in dina nycklar i bilen. ICA Försäkring erbjuder även ett självriskskydd som minskar eller helt täcker självrisken för vagnskador, även om olyckan inträffar utomlands.

3. Gjensidige

Gjensidige är ett försäkringsbolag som erbjuder trafik-, halv- och helförsäkringar för din Peugeot 308. Det som sticker ut med Gjensidige är deras breda utbud av tilläggstjänster. Utöver de vanliga tilläggen kan du lägga till skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner och skadegörelse. Skadegörelsesskyddet ger ersättning upp till 6000 kronor om reparationerna överstiger 1000 kronor. Genom att erbjuda fler tillval än många andra försäkringsbolag kan Gjensidige skräddarsy din försäkring efter dina behov.

4. OKQ8 Försäkring

OKQ8 Försäkring erbjuder en bra försäkring för din Peugeot 308, särskilt om du väljer deras tilläggspaket "BackUp Plus". Detta tilläggspaket täcker i princip allt som kan hända längs vägen, inklusive stöld, motorskador och sanering av tanken om du råkar tanka fel drivmedel. För att få BackUp Plus behöver du först ha en halv- eller helförsäkring hos OKQ8 Försäkring.

Olika typer av bilförsäkringar

Trafikförsäkring för Peugeot 308

En trafikförsäkring är lagstadgad och ett minimumkrav för att få köra din Peugeot 308 på svenska vägar. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka som du orsakar. Genom att välja en försäkring från något av de nämnda försäkringsbolagen kan du vara säker på att uppfylla detta krav och få det nödvändiga skyddet för din bil.

Halvförsäkring för Peugeot 308

En halvförsäkring erbjuder ett utökat skydd för din Peugeot 308. Förutom trafikförsäkringens täckning inkluderar halvförsäkringen vanligtvis skydd mot stöld, inbrott, brand och glasskador. Vissa försäkringsbolag erbjuder även räddningsskydd och bärgningshjälp som en del av halvförsäkringen. Att välja en halvförsäkring ger dig extra trygghet och skydd för din bil.

Helförsäkring för Peugeot 308

En helförsäkring ger det mest omfattande skyddet för din Peugeot 308. Utöver trafikförsäkringens och halvförsäkringens täckning inkluderar helförsäkringen också skydd för vagnskador. Detta innebär att du är försäkrad mot skador på din egen bil, även om olyckan är din egen eller orsakas av andra faktorer som väderförhållanden eller kollision med ett föremål.

Vad kostar en försäkring för en Peugeot 308

Kostnaden för en försäkring för en Peugeot 308 varierar beroende på flera faktorer, såsom ditt försäkringsbolag, typ av försäkring, din ålder, körhistorik och bostadsort.

Frågor & svar om försäkringar för Peugeot 308

Vilket försäkringsbolag är det bästa valet för min Peugeot 308?

Svaret på den frågan beror på dina personliga preferenser och behov. Hedvig, ICA Försäkring, Gjensidige, OKQ8 Försäkring erbjuder alla konkurrenskraftiga bilförsäkringar för Peugeot 308. Genom att jämföra deras erbjudanden och priser kan du hitta det bästa valet för dig.

Vilken typ av försäkring behöver jag som ett minimum för min Peugeot 308?

Trafikförsäkring är ett lagkrav och ett minimumkrav för att få köra din Peugeot 308 på svenska vägar. Detta skydd täcker personskador och skador på annans egendom vid en olycka som du orsakar.

Vilka tillval är värda att överväga för min Peugeot 308?

Tillval som hyrbil, assistans, självriskskydd och extra skydd mot parkeringsskador, djurkollisioner eller skadegörelse kan vara värda att överväga beroende på dina preferenser och behov. Var noga med att läsa igenom villkoren och se till att tillvalen passar dina specifika önskemål och användning av bilen.

Hur kan jag få en prisuppgift för min Peugeot 308 försäkring?

För att få en exakt prisuppgift är det bäst att besöka försäkringsbolagens hemsidor och använda deras online-verktyg för att få en offert baserat på dina specifika behov och omständigheter.

Skaffa bilförsäkring